Snoopy vs the Red Baron

PC
pridal ace 3.12.2006 o 21:41 pod používateľské recenzie

7.5


Kto by nepoznal Snoopyho. Dnes ho pozná každý a tento „pes“ sa prepracoval už hádam všade, na ponožky, spodné prádlo, pyžamá, posteľné prádlo a teraz aj na monitory počítačov a obrazovky televízorov (PS2, X-Box). A tento útok zobral letecky.
Namco Bandai sa nám rozhodlo priniesť túto mutliplatformovku pre deti a ako už názov napovedá ide o leteckú arkádu z „prostredia“ I. svetovej vojny. O leteckom simulátore sa moc hovoriť nedá, keďže hra je orientovaná pre tých najmenších, ide o čistokrvnú a zábavnú arkádu. Pozývam vás do hangáru, ideme sa na ňu pozrieť.

Hra pozostáva s kampane a módu rýchlej hry.
Okrem kampane tu je už spomínaná možnosť rýchlej hry, Dog Fight, kde si vyberiete postavu s lietadlom, mapu, počet životov, počet fragov potrebných na víťazstvo, nepriateľov, ktorý sú vlastne vaši kamaráti a idete. Taká rýchla nezáväzná hra.

Celé to začína tak, že Snoopy sníva o tom ako je leteckým esom (Ace ) v prvej svetovej vojne. Jeho priatelia túto jeho utkvelú predstavu ešte podporujú čítaním rôznych príbehov, ktoré sú vlastne vaše misie. Začínate tréningom na detskom ihrisku, kde lietate na svojej búde a učíte sa princípom tejto zábavky. Tie vám bude predvádzať jedna z vašich kamarátov a naučiť sa ovládaniu bude ľahšie ako jednoduché. Keďže ide o hru pre deti, tak sa nedá očakávať reálny letový model, ale jednoduchý a hlavne primitívne zábavný.
Kampaň sa delí na 6 kapitol podľa rozprávania príbehov, ktoré ďalej pozostávajú z dvoch až šiestich misií, každá kapitola je uvedená pekným videjkom, v ktorom sa dozviete o čo tam vlastne ide. Misie z pravidla obsahujú viacero hlavných cieľov a aj niekoľko vedľajších, nepovinných. Za ich splnenie získavate ďalšie body k normálne nadobudnutým. Tie získavate zostrieľavaním nepriateľov, strieľaním do rôznych balónikov, rakiet, včeličiek a podobných blbostí nachádzajúcich sa na mape. Aby bola hra drobcom ešte viac uľahčená, tak tu máte možnosť doplňovania „života“. Ten si doplníte zostrelením krígľa piva, prípadne preletením cezeň (čo mi moc nejde do hlavy, keď vezmem do úvahy, že ide hru hlavne pre deti do približne 10 rokov a učiť ich, že chľastom sa zregenerujú je trošku divné). Ďalšia vec, ktorú má na svedomí vekové ohraničenie hry je, že v nej nikto nezomrie, vždy sa protivník stihne katapultovať, ale beriem to ako klad, keďže to zabíjanie už môže liezť na nervy a trochu primitívnej zábavy len spestrí váš deň. A tak isto ani váš miláčik nemôže v boji zahynúť, len spadnete na zadok a ide sa ďaší život. Po odohratí misie budete na základe úspešnosti, získaných bodov a času orankingovaný. Prejdené misie a vašu úspešnosť a ranking si môžete pozrieť v položke War Heroes v menu. Po prejdení misie sa dostávate späť na staré známe ihrisko, kde sa nachádza aj obchod a za získané body si môžete kúpiť nové lietadlo, prípadne zbrane, postavy a podobné somarinky na predĺženie hernej doby a hlavne ďalší postup v hre.
Tu trochu odbočím a spomeniem niečo, čo je pre mňa typické a už som to dlho nespomínal – konzolové ovládanie sa tiahne celou hrou od jej zapnutia až po záverečné titulky. Hra sa s klávesnicou moc v láske nemá a dáva to najavo už pri písaní vášho mena, kedy sa musíte knzolovo preťukať až k vami žiadanému písmenku. Chvalabohu v hre je to vidieť najmenej a ovládanie je veľmi príjemné.
Misie majú rôznu náplň, od ničenia dogfightov, cez chránenie lodí a konvojov, alebo musíte zvládnuť dané za určitý čas a podobne. Je ich dosť a ďalšia kapitola s novými sa vám otvorí ešte počas hrania predchádzajúcej. Nepriatelia sú tak isto veľmi rôznorodý a často vám poriadne zavaria, až ma to prekvapuje, keďže napríklad boj v „uzavretých“ priestoroch je proti nim dosť ťažký a na detskú hru až priveľmi. Tak isto som si všimol, že na lietadlo toho nemôžete nakladať donekonečna. Na základné lietadlo dáte dva guľomety, jednu včielku (jedna z možných sekundárnych zbraní, ktoré si môžete kupovať) a už máte trošku problém s manévrovaním, keďže lietadlo je ťažšie a aj pomalšie (dokonca som mal raz problém odlepiť sa od zeme). Čiže táto časť hry je výborne vybalancovaná. Čo vás bude poriadne nudiť sú nepreskočiteľné tréningy, lebo veci, ktoré sa v niektorých učíte asi ani nevyužijete.
Takto sa prehryziete cez 22 viac alebo menej zábavných misií s týmto veľmi populárnym psom. Niektoré misie si priamo vyžadujú niektorú zbraň, ktorú si musíte nakúpiť, tak na toto pozor, milé deti.

Ako rozprávočka...
Grafická stránka hry vážne pôsobí ako kreslená rozprávka, miestami je vidieť veľmi malinký náznak cell-shaded, grafika je pekná, zlatá, decká a aj napriek tomu veľmi dobrá a vidno, že si na nej dali záležať. Modely postáv a lietadiel sú vykreslené veľmi kvalitne, presne, nemajú chyby (skoro). Animačky sú taktiež veľmi pekné, keby tam bol dabing, tak vážne máte pocit, že pozeráte nejaký animovaný film. Okolité prostredie je taktiež vynikajúce a je radosť sa naň pozerať (len je trocha menej rozľahlé). Čo sa tohto týka, tak nemám čo vytknúť.
Zvuková stránka je poňatá už troška realistickejšie, aj keď autori skutočné lietadlo z prvej svetovej určite nepočuli a ani nevideli. K hudbe, ktorá hrá v menu nemám čo dodať. Veľmi príjemne sa počúva, nenarušuje atmosféru, naopak ju len dokresľuje a veľmi si ju obľúbite. Dokonca sa mi stala príhoda, že pri hraní ku mne prišiel jeden hard-core hip-hoper a po chvíli pozerania ako hrám zahlásil: „Ty vole, celkom dobrá hudba“. Prepáčte mi drobné odbočenie.
Čo sa týka spracovania letového modelu, tak o tom nemá cenu hovoriť – jednoduchý, ale zábavný.

Zhrnul by som to asi takto, zas sa potvrdilo, že na PS2 vychádzajú veľmi kvalitné a zábavné tituly. Aj napriek orientovaniu najmä na tých najmladších hráčov má táto hra čo ponúknuť aj tým starším. To čo ponúka je hlavne skvelá zábava v príjemnom balení. Má samozrejme pár chýb a tou najväčšou je hádam iba nevyladená obtiažnosť. Zatiaľ, čo niektoré misie by urážali schopnosti trojročného dieťaťa, tak ďalšie dokážu psychicky zničiť aj vás (hlavne tie neskoršie, z ktorých sa ešte pár krát vrátite na dokúpenie bonusových životov...). No čo, aspoň to zblíži rodičov s ich deťmi (v prípade, že už nejaké máte, tak čakajte niečo typu „ Oco, oco, poď mi to prejsť“.) Blížia sa Vianoce, a ja vám toto môžem vrelo odporučiť ako darček pre vaše ratolesti.

Zahráte si už na 1 GHz procesore, 256 MB RAM a grafickej karte silnejšej ako GeForce FX 5200 (na nej pomerne pomaly a sekane).


+ hrateľnosť
+ milá grafika
+ zvuky
+ príjemné ovládanie

- nevyvážená obtiažnosť (hlavne pre deti)
- pomerne krátka doba hrania (hlavne pre starších)
- za chvíľu si nájdete niečo lepšie (hlavne vy starší)

napísal ace 3.12.2006



Páči sa mi!

7.5
SNOOPY VS THE RED BARON

PC
PS2
PSP
Xbox

Vývoj: Namco / Namco
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19560)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk