Ridge Racer

PSP
pridal Liam Gallagher 14.10.2006 o 15:19 pod používateľské recenzie

7.4


Zdrawím . Na začiatok tejto recenzie Vás chcem upozorniť na kvalitu článku, pretože chuť písať som dostal po ťažkom piatkovom večeri. Tak... a teraz sa už poďme venovať hre.
Ridge racer... Titul, ktorý fanúšikom racingoviek netreba nijako zvlášť predstavovať. NAMCO... Vývojári, ktorí si tento titul pripravovali na štart PSone a neskôr aj na PS2 si prerazil cestu aj na handheld PSP a stal sa pre túto našu zábavnú hračku killer-titulom, ktorý mal poukázať na schopnosti a hratelnosť PSP. Ridge Racer je titul, ktorý sa začal predávať spolu s PSP a pri štarte tohoto handhelu asi ani nebola iná hra, na ktorú by sa hráči tešili viac. A aj keď nie som žiaden veľký fanúšik racingoviek, tak toto som si nenechal ujsť a bola to pre mňa hneď druhá hra, ktorú som si na svojom handheldiku zahral. Tak... poďme sa teraz pozrieť hre trošku bližšie na zúbky.


Ridge racer je už celé roky hlavne arkadovou racingovkou, ktora si svoje zavedene mechanizmy osvojila a v podstate sa nič nepridalo,okrem nitro nádrže,bez ktorej sa novodobé racingovky nezaobídu. V podstate je hra postavena ďalej už len na šmýkaní a manévrovaní rýchlymi autami. Toľko a ani o trošku viac. Možno si pofiete,že ako to može človeka baviť,ked tam toho vlastne ani vela nieje...odpoved vam nepofiem...asi len preto,že ľudia maju radi rychlosť a krásne autá...alebo iny dovod ? Tak ten vam nepoviem, lebo naozaj neviem.


Začnem opisom samotnej hry,kde hraje podstatnu rolu už vyššie spomínane nitro. Jeho rychlosť naplnenia zaleži od dlžky a poštu vašich šmykov počas preteku. Pre vaše prve zoznamenie s hrou pre vas bude nitro potrebne len sem-tam,pretože zo začiatku je to ešte ľahke, ale na neskoršich a zložitejšich pretekoch bude pre vas nitro povinnostou,bez ktorej sa často nezaobídete. Nitro vam svojou rychlostou častokrát pomože aj v poslednych pasážiach preteku a ešte dodám,že nieje lahke s nim niekedy manevrovať do zatačiek, ale ked sa to už raz naučíte,tak na vás čaka naozaj prekrásne a dynamicke prešmykovanie súperov..už len preto stoji si túto hru aspon skúsiť.


Tak...podme sa teraz pozrieť na herne mody. Takže ako prve tu na vas čaká klasicky -single player-,kde si vlastne len navolíte trať a auto (ktore postupne odomykate v mode -world tour-) a už len jazdite a bojujete čo najvyššiu priečku. Dalšim nodom pre vás,je tu -time attack-,v ktorom sa snažiťe zajazdiť čo najrychlejšie kola pre kednotlive trate. Dalej tu je -wireless battle-,kde si hru možete zahrať s vašimi kamošmi cez wi-fi a hrať ju možu až 8 hráči. Ja som to ale neskúšal,pretože multiplayerovky neni su pre mna. Mod,ktory som si nechal nakoniec je ten,kde strávite času asi najviac...volá sa -world tour-,kde si odomykate auta,trate,videa,atd postupnymi dobrymi vysledkami. Čaka tu na vas BASIC tour,PRO tour,EX tour,ktore som všetky prešiel a odomkol si všetkych 24 trati a dokonca som mal aj všetky autíčka, až na jedno. Ešte tu je aj posledný MAX tour, ale do toho sa mi už pre naozaj hardcore obtaižnosť nexcelo a hra mi prišla už strašne sterotypna. Tak...a teraz prichadza kamen úrazu tejto hry...ide vlastne o to,že samotne pretekanie je stale rovnake. Každy pretek štartujete z poslednej pozicie a je len na vas,aby ste si vyjazdili a skončili na prvej,druhej alebo tretej pozicii (podla toho,že aku minimalnu poziciu si od vás pretek žiada. Pretek sa časom meni len v počte súperov...čo je naozaj strašne dosť škoda. Aj ked na začiatku trošku spoznavanie tratí potrva, ale potom je to už len stále o tom istom a je až zaražajuce,že vyvojarska predstavivosť sa zastavila na akejto školackej chybičke. Chcelo to nejake checkpointove trate,pretekanie proti kamionom alebo čo ja viem iné...no škoda.


Na škodu mi častokrát prišlo aj chovanie sa protivníkov,ktori v podstate nerobia žiadne chybičky a častokrát mi prišli ich pozície naskriptovane...no neviem..možno je to len moj dojem.
Inač na vas čaka v hre až 54 aut + 4 špecialne,ktore si postupne odomykate. Autá značiek, ako: DANVER,GNADE,ASSOLUTO,AGE (moje oblubene v hre),atd...na auto si možete pred pretekom hodiť jednu z 25 farieb na vyber a potom už len zvoliť automaticku alebo manualnu prevodovku (ja som jazdil na automatike) a tak už možete spokojne najazdovať kilometre alebo sa pretekať na svojom oblubenom autičku. Ešte vás upozornim,že niekedy treba toršku použiť aj strategiu na jednotlive preteky...myslim tym,že pri pretekoch do kopca si vyberiem niečo,čo nema tažky zadok, pretože na samotnom preteku sa potom ukaže vysledok vašej nespravnej voľby.


Teraz trošku o grafike.Pretekarske dráhy su naozaj rozličneho charakteru a vizualne naozaj prekrásne. Čakaju vas horske,mestske,krásne nočne trate a všetko to vyzera naozaj perfektne. Budete prechádzať tunelmi,mostikmi a ked uvidite to prekrasne tienovanie okolia na vaše auto,tak vam spadne sanka,že čo to vlastne ten handheldik dokaže. Najviac ma uputali práve nočne trate a jedna trať,kde zapadá slnko. Myslim,že toto sa už po grafickej stránke može kludne porovnávať s PS2. Nie nadarmo sa hovori o "Ridge Racer" ako o jednej z najkrajšich hier na PSP. NA začaitku vás upúta naozaj neuveritelne prekrásne intro hry,kde uvidte detailnosť a dokaza kvalít PSP...samozrejme, za pozornosť stoji aj dievčina Reiko. Perfketne su aj dalšie videa,ktore si možete pozrieť po odomknuti. Ešte mi nedá nespomenuť animacie počas pretekov. Okolo lietajuce vtáky,vrtulniky,lietadla,kravy,ktore čumia na vaše jazdecke schopnosti a v neposlednom rade aj perfektny graficky efekt pri nitre a osvietenie aut počas jazdy vyzerá naozaj brutálne. Hru možete hrať dvomi pohladmi..pohlad z auta alebo z jeho kapoty (mne sa ten páčil viac). Perfektne dizajnovo a zaujimavo vyzera aj menu hry. Po tejto stránke neni čo hre vytknuť.


Čo sa tyka zvukovej zložky,tak o tej sa da polemizovať. Hudoby štyl v podobe Japonskeho housu,trancu mi velmi nesadne ale k tejto hre sa to nazaj dokonale hodi. Herny soundtrack obsahuje vyše 30 songov a aj nejake remixy,ktore si možete nastaviť tesne pred pretekom. Ja som si ale vždy navolil shuffle a bol. Odporúčam mať tuto hudbu počas hrania zapnutu, pretože to pridá na dynamickosti a zvuky aut sa zmenou typu auta a okoliteho prostredia velmi nemenia a to je trošku na škodu. Trošku trapny a zbytočny mi prišiel aj komentár typka počas pretekov. Pekne ozvučene je aj menu samotnej hry.


Tak...a som na konci tejto recenzie a už len dodám,že ide naozaj o perfektnu racingovku s brutálne krásnym technickym spracovanim a o dosť velku hratelnosť,ktoru neskor sice vystrieda sterotypnosť. Ale aj tak ide o perfkektne autičkovanie, a ked ste fanúšikom racingoviek,tak si k záverečnemu hodnoteniu prirátajte +10. Všetko.


+ + + + +

- technicke spracovanie
- počet aut a trati.
- hratelnosť.

- - - - -

- chovanie súperov počas preteku.
- neskor nuda,stereotyp.
- komentár


LG
Dont Believe The Truth


napísal Liam Gallagher 14.10.2006



Páči sa mi!

7.4
RIDGE RACER

PSP

Vývoj: Sony / Namco
Štýl: racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22.2. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Ridge Racer 23.3.2005
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19797)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk