Darkstalkers Chronicle : The Chaos Tower

PSP
pridal Liam Gallagher 29.9.2006 o 13:36 pod používateľské recenzie

6.6


Zdrawím . Tak...a je to tu. Moja prva recenzia na hru pre handheld PSP. Možno nebude prave najobjektivnejšia,pretože ešte neni som poriadne s PSP zabehnuty,ale dávam vam svoje slovo,že sa budem snažiť priblížiť hru čo najlepšie a čo najspravodlivejšie ohodnotiť. Tak podme nato...

Myslim,že znalcom videohier nemusím nejako extra približovať vyvojarov CAPCOM. Značka,ktora vlastni tak velke projekty,ako je Resident Evil,Street Fighter,atd. Da sa dokonca povedať,že v oblasti akčnych bojovych hier je CAPCOM jedna z ustredne najlepšich vyvojarskych značiek.
A práve hra,ktoru sa chystam teraz recezovať je jedna bojovka,ktora bola pripravena pre Launch našej maličkej a milovanej PSP. Ide o pestrofarebnu-fantasy 2D bojovku,ktora sa vola "Darkstalkers Chronicle". Podme sa na túto Japonsku hru teraz pozrieť trošku bližšie.


Začnem tym,čo vlastne ani tato hra samotna nema. Ide o pribeh. Vlastne tu naydete len suboje jedneho proti jednemu,takže žiadne hlbšie story nečakajte. Ide vlastne len o to,aby ste sa dostali cez všetkych vašich oponentov v súbojoch a potom porazili zlo v poslednom leveli. Jedine,čo možete brať,ako naznak príbehu,su zaverečne 2D animačky,ktore po zdolani všetkych nepriatelov (v -Arcade- mode) ma každa postava v hre. Ale ide vlastne naozaj len o take stručne mini-info o postavach,z ktorych sa o Darkstalkeroch dozvedieť bohužial vela nemožete.


No...hra nema teda žiaden príbeh,ale zase musim hru pochvaliť za neuveritelnu originalitu všetkych 18.postav,za ktore si možete v hre zahrať. Naozaj...to musi mať človek naozaj velikansku predstavivosť,aby nakreslil a pridal vlastnosti postavam,ake naydete v tejto hre. A Japonci tej svojej predstavivosti v oblasti anime maju až,až. Takže tu na vas čaka nejaka odroda Frankensteina,ktora sa vola Victor,červena čiapočka BabyBonnie Hood z UZI v ruke,včelia žena Q-Bee,horiaci Pyron,múmia Anakaris a dalši. Všetky postavy prekipuju vlastnou originalitou a svojimi osobitymi vlastnostami,ktore možu využiť počas bojov. Zatim čo jedna postava na vas može poslať vodny útok,tak dalšia vas otrepe o steny a potom vas surovo krvavo hodi o nejaku velku zmluvu,ktorej služite,ako pečať. No tie comba proste musite vidieť. Dalej tu naydete postavičky utočiace velkymi mečami,včelim žihadlom,elektrickymi gulami a proste všetkym inym,čo by vas ani vo sne nenapadlo. Originalita na plne grady. Trošku ale zamrzi ovladanie postav a ich akcie,pretože tie comba sice vyzeraju sqele,ale spraviť ich je už trošku vačši problem. Ale o tom nižšie.


Teraz sa trošku povenujem jednotlivym modom tejto bojovky. Takže prve tu naydete klasicky "arcade mod",v ktorom si možete zvoliť z troch typov hry (Dark Stalkers,Night Warriors,Dark Stalker 3) a potom už mate za ulohu len poraziť všetkych nepriatelov v mode postupne za všetky charaktery. Za odmenu sa vam potom odomknu už spominane 2D animacie,ktoru ma každa postava inu. Ja som odomkol všetky animačky v tomto mode,až na jednu jedinu,ktoru sa mi proste nepodarilo vyhrať,lebo som nevedel ako. Potom tu na vas čaka mod -Network- v ktorom si možete zahrať na svojom a kamaratovom PSP-čku proti sebe,ale to by ste asi museli mať obidvaja UMD-čko tejto hry. Škoda. Tretim modom v hre je -Tower-,v ktorom si navolite svoje tri oblubene postavičky a postupujete hore vežou,kaž dokym sa nedostanete na samotny koniec veže. Vaš postup zaleži od splnenia uloh,ktore od vas hra v dannom suboji požaduje. Napr. musite supera poraziť za 10 sekund,zničiť ho EXtra pohybom,atd. Ale pofiem vám..neni sranda tych 100 levelov,ktore na vas v tomto mode čakaju,prejsť. Ja som vežu prešiel,ale len na 63%.Potom je tu mod -Chronicle-...tu si vlastne možete pozrieť ilustračky postav,ktore vyzeraju naozaj prekrasne (videl som 88 z 96 animačiek) a nevedel som sa na nich vynadívať...dalej možete popočuvať soundtrack hry,zvuky uderov,hlašky postav a nakoniec su tu aj tie animačky jednotlivych postav a chybali mi len 3 a zhliadol by som všetky. V mode -Training- si zase možete na druhej postave vklude nacvičiť nejake tie pohyby,ale aj tak nemate častokrat potuchu,ako tie pohyby potom v ostrom suboji použiť.Nakoniec je tu už len klasicky mod -Options-,kde si volite počet kol v subojoch,obtiažnosť,atd.


Aj ked som na začiatku všetko okolo originality a vyzoru postav chvalil,tak teraz idem trošku kritizovať. Ked sa už aj dostanete cez uplne jednoduche menu tak grafika samotnej hry nevyzera zle,ale hrač 21.storočia už xce hrať skor prekrasne 3D hry a nie bojovku v štyle 2D automatovky,ktore som drtil pred 10 rokmi s ciganmi v meste. Hra je naozaj prekrasne pohybliva a v poslednom čase som nevidel naozaj nič take prekrásne farebne,ale všetko to zhadzuje fakt,že je to 2D a welmi rychlo sa to opozera a rychlo potom omrzi. Každa postava ma svoju arénu,na ktorych sa toho vela nepohybuje a ked k tomu prídam aj tie dosť nepekne 2D animačky,ktore sa mi vobec nepačili,tak neni o čom. Ale inač musim pochvaliť perfektne intro. Tato hra je (ako som počul) konverziou SNESu a je trošku škoda,že autori za vyše 1000 korunove UMD-čko spravia len dokonalu konverziu bez nejakych poriadnych noviniek.
Zvukova stranka hry na tom tiež neni nejako extra...postavy častokrat použivaju tie iste citoslovcia a niektore pokriky a zvuky uderov,zbrani,atd zneju až strašne tuctovo a nezaujimavo. Hudba samotnej hry vas tiež nejako neupúta a preto som radšej raz už zapol vežu z vlastnou muzikou,lebo som už toho mal dosť.


Velkym kamenom urazu je aj samotne ovladanie. Hru hrayete častokrat tak,že ani nefiete,že čo postlačate a dúfate,že sa vam podari niečo nove. Hra je dosť chaoticka a rychla,takže sa ani nemate ako naučiť nejake tie špecialne komba. Je tu nato sice samotny mod -Training-,ale ako som už spominal...aj tak nebudete vedieť,ako tie comba pripraviť a častokrat sa vam podaria len úplnou nahodou. Onedlho počas hrania zistite,že je to stale o tom istom...stereotypnosť dojde a hra sa vam rychlo zunuje a hrajete ju skor pre tie bonusy,ako pre zábavu.


Tak...a dostávam sa nakoniec svojej prvej recenzie na hru pre PSP. Už fakt nefiem,čo by som vam ešte k tejto hre opisal. Pofiem už len tolko,že hodnotenie by bolo ešte možno menšie,keby som tu hru nehral ako prvu na PSP. Tak som ešte dosť PSP-čkom,ako handheldom samotnim,ovplyvneny. Ale aj tak mi hra ponukla nejake tri tyždne hrania,počas ktoreho som sa aj celkom zabavil,zanadával,atd...no nemožem sa zbaviť pocitu,že od PSP-čka očakávam naozaj ovela ale ovela viac,ako len nejaku Japonsku 2D mlátičku.


+ + + + +

-Originalita postavičiek.
-Obdivuhodna pestrofarebnosť grafiky.
-Prekrásne ilustračky v bonusoch.


- - - - -

-Sterotyp.
-2D grafika.
-Ovladanie & zvuky.


Liam Gallagher
Dont Believe The Truth

napísal Liam Gallagher 29.9.2006



Páči sa mi!

6.6
DARKSTALKERS CHRONICLE : THE CHAOS TOWER

PSP

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19573)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk