Dark Fall : The Journal

PC
pridal Liam Gallagher 1.9.2006 o 15:22 pod používateľské recenzie

6.4


Zdrawím . V poslednom čase som sa pustil do adventuriek z pohladu vlastnych oči alebo ak xcete..do mystoviek. Prvé to tohto roku bolo -Scratches-...hororovka,nad ktorou som žasol a ktoru doteraz beriem,ako za jednu z naj hier,ake som tohto roku hral a potom to bolo -Barrow Hill-...hra od Jonathana Boaksa,ktora ma ale mierne sklamala. Teraz tu je dalši kúsok od Jonathana Boaksa,ktory sa vola -Darkfall-...hororovo ladena mystovka,ktora ma už nejake 3-4 roky a Boakes ju vyrobil v spolupraci s vyvojarmi -XXV productions-. Ako sa mi lúbila tato hra s dozviete v nasledujicuch par riadkoch. Hra inač beži bez inštalacie...to je len taka malička informacia,keby xcel niekto vedieť.


Začnem načrtnutim príbehu,ale bude toho o nom len minumum. Už len z toho dovodu,že moja angličtina je strašne slabá a táto hra jpotrebuje trošku vačši skusenosti s tymto jazykom. No ale spať k pribehovej linii...isty človek zavola kamratov (alebo nefiem,čo mu je) aby sa prišiel pozrieť do isteho hotela,v ktorom udajne straši a v ktorom zmizlo za poslednych niekolko rokov dosť vela ludi...naš hrdina sa tm samozrejme vyberie a čaka ho pustá a prázdna železnična stanica,stodola a samozrejme velikansky hotel,v ktorom sa odohraje drviva vačšina celej tejto hry. Patrate hlavne po dvoch osobach,ktore na tomto mieste skumali pritomnosť poltergeistov a tiež zahadne zmizli. Viac vam k pribehu už naozaj nemám čo povedať,lebo sam som toho vjac nezistil.


Hra pripomina -Scratches- prostredim,ale to je asi tak všetko. Ovladanie je podobne neprehladne,ako v -Barrow Hill- a to take,že sa postupne preklikavate dopredu a potom sa otačate do štyroch svetovych stran. Hru to robi podobne neprehladnou,ako -Barrow Hill-...škoda,že to neni,ako v -Scratches-,kde ste sa posunuli a potom ste sa už len kurzorom otačali okolo svojej vlastnej osi. No najvačšim kamenom urazu je zložitosť hry a samotna hratelnosť. Vyvojari sa rozhodli,že hned na začiatku predostru hráčom všetky lokacie v hre a na vas už je,aby ste to všetko prekutrali a preriešili všetky hadanky a pofiem vám...je to až ukrutne a neuveritelne zložite a dlho som nevydržal a siahol som po navode,pretože angličtina je v hre naozaj tažka a niekedy su tie hadanky aspon podla mna strašne zložite a často ani nefiete,že čo to od vas vlastne chu. Noazaj...chcel by som vidieť človeka,ktori by tento titul preišiel bez návodu...okulaire na termo-videnie som nemohol najsť,ani ked mi navod pomohol a tak to bolo ahj s niekolkymi inymi rébusmi...proste nato musi mať človek pevné nervy,aby to hral a nepoužil návod. Inač je hra po všetkych strankach klasicka,ako ostatne 2 spominane tituly...mate k dispozicii inventar a všetko prehladavate kurzorom...v hre si pozriete množstvo fotiek,prečitate množstvo informacii,ale hra ma aj tak pre svoju zložitosť začala nudiť a kebyže nemám navod,tak hru odinštalujem a neham tak. Hra naozaj pre hlavičky s IQ 140..proste adventura pre dospelych. Hra sa opiera o neuveritelnu detainosť prostredi a vy musite mať stále oči otvorene a pozerať aj tam,kde nič neni :)) .


Graficka stránka tejto adventurky tiež neni na nejakej vysokej urovni...sice su prostredia plne dodetailovane,tak aj tak som sa nevedel za cely čas hrania zbaviť dojmu,že je to všetko priliš stereotypne a strašne nudne. Čakal som nejake šokujuce momenty,ale tie v hre nenajdete...su tu len nejake minimalne ustrižky,ale nič take,žeby ste sa aspon ma moment zlakli. Ale to som už odbočil od grafiky :). Ked mate radi klasicky nábytok niekolko storoči dozadu,tak určite sa vam budu pačiť lokacie a hlavne izby v samotno strašidelnom hoteli. Paletá farieb je zaujimava...sice tu vynikaju tmave farby,ktore vyzerali celkom zaujiamvo,ale aj tak som sa nevedel vžiť do atmosfery a do samotnej hry...no škoda.


Zvukova stranka hry je celkom prijemna,aj ked niektore zvuky si mohli tvorcovia odpustiť. Hudby si velmi neužijete,ale všetko no vynahradza klavír v bare,gramofon a aj rádio :))) . Inač je všade naokolo take podozrive ticho a niekto by sa z toho možno aj bál,ale ja som nemal ani minimalne chvenie. Sice sa potom k vám začnu ozyvať aj poltergeisti...budete počuť strašidlene -here!!- alebo husty smiech nejakej ženskej,ale to je asi tak všetko. Ked ale možem,tak pozdvihnem zaverečnu skladbu v titulkach,ktora sa mi naozaj velmi páčila už na prve počutie.


Neni tu čo vjac rozoberať...je to podobne nudné a nezaživne,ako -Barrow Hill- ale tejto hre som si dovolil dať o bodík nižšei hodnotenie pre tie neuveritelnu zložitosť hadaniek a rébusov. ALe ked ma niekto neskonale rád mystovky s maličkou prichutou hororu,tak skusiť to može... . Ja už len podotken,že hra je skor ako nejak akniha..nefiem,ale proste sa tohto pocitu nemožem zbaviť.

+ + + + +
-Tmavá paleta farieb v lokáciach.
-Taká knižka pre fanušika mystoviek :).
-Adventura pre naozaj inteligentnych.


- - - - -
-Zložitosť hry.
-Stereotypnosť prostredi.
-Absencia akehokolvek minimalneho strachu.


Liam Gallagher
Dont Believe The Truth

napísal Liam Gallagher 1.9.2006



Páči sa mi!

6.4
DARK FALL : THE JOURNAL

PC

Vývoj: XXV Productions
Štýl: Adventúra
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19820)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk