Barrow Hill

PC
pridal Liam Gallagher 27.8.2006 o 17:19 pod používateľské recenzie

6.5


Zdrawím . Ked sa v dnešnej uponahlanej dobe aj človek venuje počitačovym hrám,tak aj tak su to najčastejšie akčne tituly alebo proste tituly,ktore maju proste velky reklamny hype. Myslim,že každy mi potvrdi,že herny žáner adventury je čim dalej,tym viac obmedzovany a do pozornosti hračov sa dostavaju vačšimou len nejake žanrove mixy a nie čistokrvne adventky. Ked niekomu pofiem,že hrayem doma Barrow Hill,tak len na mna nechapavo pozrie...proste ja som trošku undregroundovy hráč :)) a Barrow Hill malo byť pre mna skvelou point n clickovou hororovou adventkou z pohladu svojich vlastnych oči. Niečo podobne,ako hra Scratches,ktora si u mna vysoko šplhla svojou atmosferou a tajuplnostou. Vyrovna sa Barrow Hill tejto hre alebo ju aj prekona?
Na tuto otazku hladajte odpovede v riadkoch nižšie.


Tak,ako človek potrebuje peniaze a zdravie,tak adventúra potrebuje nejaky pribeh. Barrow Hill ho ma tiež a dkonca sa trošku zaklada aj na skutočnych udalostiach.
Archeolog Conrad Morse ponukol vvojarom od Shadow Tor Studios spolupracu na tomto projekte,ktory sa venuje preskumaniu tajomnych kamennych kruhov,ktore sa volaju Barrow Hill. Toto miesto ma niekolko čudesnych pribehov...napr. v roku 1967 tu zmizli dvaja robotnici,aby o nejaky čas neskor jedneho našli...telo mal ubite,posiate modrinami a nikdy neprehovoril,že čo sa mu vlastne stalo. Okolo tphto miesta koluju rozne legendy a miestni tvrdia,že miesto,na ktorom sa kruhy nachadzaju je pohrebisko. Miesto je ešte o to strašidelnejšie,že jeho oklie je husto zarastene a všade naokolo su močiare. Hra je vlastne nejaka rekonštrukcia všetkych tych udalosti...v hre sa stretnete s dvoma postavami,ktore su pribehom tohto miesta posadnute,narazite na kopu hadaniek a sem-tam pridu aj nejake zimomriavkove-dychberuce situacie. No ked to mam porovnavať zo Scratches,tak s panom bohom...ani zdaleka nebudete tak vystrašeby a nebudete ani navnadeny na pokračovanie vo vašej puti,lebo hra vam nedava take tajuplne ustrižžky,ako Scratches...kto Scratches hral,tak viem o čom hovorim. Strach je tu naozaj minumalny...zlakol som sa len trikrat a to len velmi maličko...raz,ked vyletela vrana z popod smeti,druhykrát,ked preleizol taky trapne velky pavuk po pavučine a tretikrat,ked sa začali hasiť zozadu svetla postupne až dopredu...bohužial...strach to nebol ani zdaleka tak velky,ako v Scratches... .Všetko je to priliš rychle a ked je už koniec,tak zistujete,že vlastne ste sa o zahadnych kamenoch ani nič nedozvedeli. Sice je pravda,že moja angličtina je stale dosť slaba a pri takychto hrach je doslovne nutná,ale aj tak. Proste som po odohrani titulu citil akusi tu prázdnotu...uplne iny pocit,ako ked som dohral Scratches.


Inač je hra po grafickej stranke na priemernej urovni...paleta farieb je na obrazovke je široka a obrazovky su plne detailov,ale mrzelo ma,že všetko je to take prečačkane a robene tak,aby to vyzeralo čo strašnejšie. Hlavne pasaž v močairoch a pri Barrow Hill radio karavane mi to prišlo take,že tvorcovia xcu silou mocou postrašiť. Ešte ma mrzela abscencia akehokolvek pohybu na obrazovkach...smem-tam uvidite preleitavať nejake mušky alebo vrany,ale to je tak asi všetko. Inač sa v hre ale pozriete do motela,poprehladavate huste lesy,pozriete sa do jedneho stareho domu,pozireite sa do močairov a nakoniec vas čakaju aj kamenne kruhy. TO je tak asi všetko..dosť malo toho uvidite :) .


Hratelnosť je na tom asi najlepšie. Hadanky su v hre velmi inteligentne a problem som mal vlastne len na samom konci a to aj tak len taky,že som vedel,že čo treba robiť,ale nevedel som presne,že ako. V hre pozbierate velke množstvo predmetov na použitie,ktore sa vam ukladaju dole do inventara a preštudujete aj kopu listin,knih,poznamok a fotografii...ziskate aj mobilny telefon,GPS a PDA,ktore vam budu pomocou pri hladani vašeho ciela. Ovladanie hry je tiež dosť rozporuplne...sstem v Scratches sa mi pačil ovela viac...medzi obrazovkami ste sa tam pohybovali tak,že ste sa preklikavali dopredu a potom ste sa už iba točili okolo vlastnej osi. Tu je to tak,že sa dopredu preklikavate,ale preklikavate sa aj na strany,čo robi hru podstatne zložitejšiu a neprehladnejšiu. Preto sa nečudujte,že vam sem-tam može aj niečo uniknuť.


Celkovo ma hra trošku sklamala,pretože demo ma navnadilo a čakal som niečo,ako Scratches...bohužial sa tato hra podla mna až tak nepodarila,ale ked zoberiete do uvahy,že je to vlastne praca len niekolkych ludi,tak aj tak spoko. Bohužial...v dnešnej dobe už na taketo detaily už nikto nepozera a preto musime hodnotiť ostro,lebo nie každy den si možeme dovoliť za taketo niečo vyhodiť 900 Sk. Ale aj tak myslim,že pre fanušika hororovych adventiek je toto povinnostou....sice kratke a trošku suchučke,ale zase pre fanušika žanru chvilkove vzrušenie.


+ + + + +

-Prijemne inteligentne hádanky.
-Široka paleta a detailnosť obrazoviek.
-Adventúra,akych je už máličko.


- - - - -

-Krátke.
-Neprehladny system preklikavania medzi obrazovkami.
-Scratches je lepšia volba.


Liam Gallagher
Dont Believe The Truth

napísal Liam Gallagher 27.8.2006



Páči sa mi!

6.5
BARROW HILL

PC

Vývoj: Shadow Tor Studios
Štýl: adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9. 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk