Da Vinci Code

PC
pridal Liam Gallagher 24.8.2006 o 13:06 pod používateľské recenzie

7.8


Zdrawím . Chel by som vidieť človeka,ktory sa za posledne 3-4 mesiace nestretol s nazvom "Da Vinci Code"...ked niekto nahodou nie,tak len približim,že ide o knižne dielo Dana Browna,ktore obracai všetky zakladne myšleinky cirkvi na hlavu a hlada podstatu inde. Momentalne sa jedna o tu najvyhladavanejšiu knuhu a preto nemože nikoho prekvapiť,že na rad pride film,samolepky,baloniky,atd,atd :). V poslednom rade nesmie chybať ani hra a tu sa vam pokusim v najbližšich riadkoch aspon trošičku viac približiť.


Trošičku vam teraz približim pribeh samotnej hry,ktori je na vlas rovnaky,ako ten v knihe alebo vo filme. Takže v znamom Parižskom muzeu dojde k vražde kurátora...to by nebolo nič neobvykle,keby ostatky tela nezostali v nejakej zvlaštnej polohe a s obrazcami na tele...na scenu prichada profesor naboženskej symboliky Robert Langdon,aby vlastne odhalil,že čo xcel tesne pred smrtou kurátor povedať. Hned o niekolko minut pricahdza aj kryptologička Sophie Neveu a od tej chvile začina dobrodružna nahanačka za pričinou smrti kurátora...dalej ale časom biudet hladať povastny svaty gral a budete zdrhať aj pred sfanatizovanym mnichom a aj pred policiou,ktora z vraždy obvinuje prave Langdona. Samozrejme vas neskor čaka finale,ktore bohužial toho,čo videl film,absolutne neprekvapi. Takže tolko k príbehu.


Hra samotna je nejaky ten mix adventury,akcie a stealth,ale ked mam po pravde povedať,tak poseldne dve spominane ane si mohli v hre naozaj tvorcovia odpustiť a urobiť z toho len čisto adventuru s puzzle prvkami a rebusmi...určite by to dopadlo lepšie. V hre si zahrate aj za Sophie a samozrejme aj za Roberta,ale žiadne zmeny okrem ich zovnajšku nezbadate,čo mi prišlo časom trošičku smiešne. Teraz sa ale vratme pekne k hre...zatial čo adventurna časť hry je celkom zaujimava a prehladavanie lokacii ma bavilo takmer až do samotneho konca...určite je to aj vdak tym hlavomom,ktorych je v hre neurekom...dekryptovanie roznych slovnych spojeni,crytexy,skladanie slovičok,atd...je tu toho neurekom a nudiť sa nebudete. Aj ked je škoda,že autori hru trošičku vjac nerozširili o nejake nove poznatky,prvky alebo osoby...určite by to pridalo na zaujimavosti a ty,čo čitali knihu alebo videli film (ja) by sa asi možno nenudili. K dispozicii mate menu,v ktorom mate všetky svoje predmety,ktore si možete pozorne prehladať a kombinovať a mate ešte nejake informativne menu,ktore vas informuje o obrazoch,postavach alebo o miestach v hre.
Asi najvačšim kamenom urazu tejto hry je akčna zložka hry...je až smiešne,ked vidite,ako si to Robert a Sophie rozdava s bezpečnostnou policiou,mnichmi alebo inou havedou. Hra mi trošku cely čas pripominala taky nepodareny Fahrenheit a ked som videl tie spomalene suboje,tak som mal dosť. Ide vlastne o to,že ked stretnete nejakeho toho nepriatela,tak možete použiť attack,push alebo throw...po zvoleni danneho modu potom už len v časovom limite na myške namačkate zvolenu kombinaciu a už len pozerate,ako vaš hrdina mlati nepriatela jedna radosť. Throw a push je niečo podobne,ale to som ani moc neskušal. Myslim,že je zbytočne pisať,že čo sa stane,ked v časovom limite nepostalčate spravne kombinaciu...ano...dostanete na tvar vy... . Proste sa mi to časom aj tak začalo zdať stereotypne a takato akčna časť do "Da Vinci Code" proste nepatri. Inač...nepriatelia nie su tak inteligentni,takže nebudete mať problem sa im pomocou stealth modu vo vačšine pripadov proste vyhnuť.


Graficke spracovanie hry mi tiež prišlo take 2-3 roky dozadu,ale to mi ani tak moc nevadilo. V hre sa pozriete presne všade tam,kde ste sa mohli dočitať v knižke alebo pozrieť vo filme...na začiatku sa pozriete do slávneho muzea v Louvre...tak nasleduje kapitola v chráme Saint Sulpice...pozriete sa do banky v Zurichu. Prostredia su plne obrazov a pamiatkovych predmetov,ktore vas budu sprevadzať celou hrou. Animacie postav su na dosť slabej urovni...o to vjac sa mi pačili animovane sekvencie medzi levelmi,ktore boli vždy plne akcie a ani netrebalo tu akčnu zložku v hre...tieto sekvencie by to bohato vynahradili.


Co sa tyka audio-stranky hry,tak tu vas určite potešia orchestralne melodie naozaj podareneho soundtracku,ktory sa sem hodi,ako vyšity. Trošku ma ale sklamal aj dabing,ktori zase nebol až tak špatny (až na niektore postavy),ale dialogy boli častokrat až priliš zdlhave a niekdy aj dosť nudne. Inač to všetko sedelo..ked sa niečo na obrazovke začalo diať,tak sa pustila naozaj dynamicka hudba a vy mate pocit,že predsa ta hra len za niečo stoji :).


No čo povedať nakoniec...kedže som fanušikom adventúr a film sa mi naozaj dosť páčil,tak hre pod 70% dať nemožem a ked k tomu pridam,že naplsedy som drtil ten blbo sa ovladajuci Paradise :)),tak mi vychadza rovnaka kvalita hry. Ale aj tak si myslim,že pre fanušika knižnej a filmovej podoby je táto hra povinnostou a už len pre tu adventurnu časť sa to oplati zahrať.


+ + + + +

-Adventurna časť,hlavolamy,puzzle.
-Orchestralny soundtrack.
-Animovane sekvencie.


- - - - -

-Graficke spracovanie.
-Akčna zložka hry.
-Zdlhave dialogy & dabing niektorych postáv.


Liam Gallagher
Dont Believe The Truth

napísal Liam Gallagher 24.8.2006



Páči sa mi!

7.8
DA VINCI CODE

PC
PS2
Xbox

Vývoj: 2K Games / The Collective
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 5. 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19620)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk