Doom 3: Resurrection of Evil

PC
pridal Liam Gallagher 17.8.2006 o 14:05 pod používateľské recenzie

8.9


Zdrawím . Predstavte si,že práve vy,jedneho peknučkheho slnečneho dna,otvorite pekelne brány od samotneho pekla...čo by ste robili ?? Ja by som sa v prvom rade asi posr...ehm..no ved viete čo. Ale neidu tu o mna,ale o prieskumnu jednotku,ktora bola na Marse vyslana,aby preštudovala zvuky,ktore pricahdzaju dole z podzemia. Nuž...ludska zvedavosť je pid velky a tak zase raz doplatila. Plasticka trhavina nalepena na stene a brána do pekla otvorena...wau...niečo zaujimave...no čo...ved to chytim,nje? A zrazu...búúúúúúúúúúm...všetci moji kolegovia su mrtvi a ja držim v rukách niečo,čo vyzera,ako srdce...ale čo sa to deje okolo mna ? Z vysielačiek počujem vykriky a všetko okolo mna ma nejaku tu zvláštnu červenu farbu :) . HELL IS OPEN a my sa možeme pustiť do recenzovania datadisku k perfektnej FPS-hororovej akcii DOOM 3.


ID SOftware sa rozhodlo,že ešte raz pre svojich vernych fanušikov,ktorym nestačil samotny DOOM 3,pripravi datadisk s podtitulom -Resurrection of Evil" (dalej len RoE) a jasa vam teraz pokusim približiť tento datadisk trošku bližšie. Ale možem vam na rovinu povedať,že tych 12 levelov v hre sa nudiť nebudete a zabava bude podobna (ked nie taka ista),ako v originali. V podstate pribudli nejaki novi nepriatelia,zastrielate si z novych zbrani a celkovo vas čaka opať akcia,ako hrom...vlastne...ako sa na DOOM sluši a patri. Je teda len na vas,či do toho pojdete...ked ste fanušikom originalu a nenudil vas ani chviločku (ako napr. mna),tak nemožete rozmyšlať,ale tomu,čo sa hra zdala neskutočne dlha a po chvilke nudna,tak tomu hru neodporučam.


Ked čakate nejaku extra linku a vysvetlovanie,ako v DOOM ,tak vas sklamem. V RoE ubudlo ako na dialogoch a e-mailoch v PDA (to je vaš organizer...lepšie slovo ma nenapadlo) tak menej sa venuje hra aj príbehu a naozaj len sem-tam vas vyruši nejaka cut-scénka z hry,alebo rozhovor s McNeilovou,ktora vam spolu s vami pomaha uzatvoriť pekelny portal,ktory ste vlastne vy otvorili. Ale ked sa na to pozriete z tej druhej stranky,tak všetko je to v podstate to iste,len to všetko ovela rychlejšie naberá na obrátkach a ani sa nenazdate a je koniec (mne prejdenei hry trvalo 2 dni). Teraz rozoberiem vec,ktora je v FPS-kách velmi doležita...zbrane. Okolo 10 zbrani vas v hre čaka a z toho su nove 3,ale všetky ma naozaj prijemne prekvapili...ako prve spomeneim Grabber..niečo podobne,ako gravity gun v Half Life 2 na konci hry...pomocou tejto zbrane možete zbierať predmety a hadzať po nepriateloch,alebo možete chytať ich svetelne lúče a opatovne im ich vlastne gulove strely možete vratiť spať. Co sa tyka fyziky,tak ked hru porovnavam z HL2,tak velmi tento datadisk šancu nemá. Možete hadzať,kopať,strielať do ovela menšieho množstva predmetov,akov HL2 a to je škoda. Ako druha novinka je perfektna dvojhlavnova brokovka,ktoreej som sa nemohol nabaži do konca hry...perfektne účinna a zábavna,aj ked niekedy vas naštve jej dlhy nabijaci čas...poslednym kúskom,ktory spomeneim,je artefakt,ktory sa vam po zabiti každeho bossa v hre zlepšuje a vy pomocou neho možete zbierať duše mrtvych ludi a potom si ich aktivovať v artefakte...po každom zapnuti artefaktu sa zapne bullet-time a vy mate nejakych 15 sekúnd nato,aby ste v zastavenom čase zabili všetko,čo je žive...ako som spominal...artefakt sa vylepšuje,takže neskor pribudne aj silnejšia učinnosť zbrani v tomto mode,atd. Okrem tychto zbrani na vas čaka štandartna pištol,obyčajna brokovnica,samopal,gulomet,atd. Nemusite mať strach,že si z každej zbrane poraidne nezastrialte a nevyužijete ich...ja som využil na kratky čas každu a nebol problem. Ešte podotknem,že na vas čaka baterka,ktora vam pomáha vidieť :))) .


Čo sa tyka monštier,tak aj tu sa nejake novinky najdu. o chvilek strielania do impov pride na rad Vulgar,ktory je vlastne nejaka ta impova verna kopia,len trošku rychlejšia a behajuca po stenach...prakticky tohto nepriatela uvidite najčastejšie. Dalej vas tu čakaju lietaju lebky (forgotten),ktore su dosť neprijmne a často sa tažko zameravaju,lebo su maličke...su tu aj nove zombie,ktore su oblečene v skafandroch,ale tie stretnete len v jednej toxicky-zamorenej časti hry. Potom je tu novy ešte velky Bruiser,ktory vynika vydržou a silnymi fireballmi. Potom su tu aj bossovia,ktori sa nazyvaju pekelnymi lovcami a na každeho jedneho treba inu taktiku. Vyzorov sa mi ale páčil najvaic boss čislo 4...anoi...ten posledny...taky pekny...okridleny...wjac nepofiem :D . Okrem tychto noviniek na vas čakaju detičky s kridielkami (cheruby),obyčajni impovia a neposlednom rade ja Maggothi zo svojimi ostrymi čepelami.


CO sa tyka prostredi v hre,tak tie su halovitejšie ( vačšie :) ) a často mate vačši priestor na sterlbu a pohyb...asi to bolo spravene čisto len pre ten grabber,aby ste si mohli trošku pohadzať navzajom firebally. Opať na vas ale čaka plno vyťahov,rebrikov,ktore budete prekonavať...budete sa pohybovať po laboratoraich,vyskumnych zariadeniach...budete zapinať generatory,atd...proste všetko to,čo minule,ale teraz mi to pride trošku menej ponure a celkovo je hra trošku svetlejšia,takže baterku a zbran už tak často stridať nebudete...v hre je prakticky len jedna úplne tmava pasáž. No škoda na ubrati tej hororovej atmošky...predsa len mi trošku chybal ten klaustrofobicky pocit z originalu DOOM 3.


Graficke spracovanie hry sa velmi nezmenilo a to je vlastne dobre...tmave farby a červena hre pristanu...opať vas čaka perfektna hra svetla a tienov a ja ked možem stou baterkou svietiť,tak som najštastnejši človek na svete :) . Animacie postav,detailnosť prostredia a rozpohybovanosť prostredia je na velmi vysokej urovni a ja túto hru poladam za tu najkrajšiu FPS-akciu,aku som kedy na svojom PC hral (samozrejme beriem do uvhy celok spolu s originalom) a zaroven aj najlepšiu. Zvukova stranka je tiež perfektan...zvuky generatorov a inych strojov stridaju vykriky zomierajucih ludi...neskor vas vyruši tichučke šepkanie priestorov,v ktorych sa pohybujete a tiež vreskot monštier...to všetko sa počuva sqele a ked to hrayete v noci,tak musi byť nater ešte 2-krát tolko. Ja som to bohužial hral cez den,takže preto sa mi aj možno hra zdá tak menej hrozivejšia,ako original.


Hra ma samozrejme aj nejake tie chybičky...zdala sa mi nato,že sm ju hral na strednej obtaižnosti predsa len trošku lahka...možno to sposobovali nepriatelia,ktori bohužial až priliš často utočili po jednom. Dalej musim podotknuť,že hra je neskutočne kratučka,čo je tiež dosť velka chyba. K multiplayeru toho vela povedať nemožem,pretože som ho nehral.


Tak...dostavam sa na koniec tejto mojej recky a už len zhrniem,že ide o perfektny datadisk jednej perfektnej FPS-hororovej akcie,ktory už sice neni už tak hororovy,ako original,ale zato pribudlo viac akcie...proste kto mal rad original,tak tomu možem odporučať aj tychto 12 novych levelov...už len pre ten grabber a artefakt,ktory obsahuje bullet-time. Fanušik FPS-akcii si toto proste nemože nechať újsť.


+ + + + +

-Graficke & audio spracovanie.
-Nove zbrane,nepriatelia,atd.
-Hororova akcia,ako sa patri :) .

- - - - -

-Krátke.
-Menej temne,ako original :) .
-Nevyvažená obtiažnosť.


Liam Gallagher
Dont Believe The Truth

napísal Liam Gallagher 17.8.2006



Páči sa mi!

8.9
DOOM 3: RESURRECTION OF EVIL

PC

Vývoj: Acitvision / Nerve Software/id software
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 4.4. 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18390)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk