Paradise

PC
pridal Liam Gallagher 15.8.2006 o 14:33 pod používateľské recenzie

7.8


Zdrawím .A je to tu ! Dlho očakavany titul od Benoita Sokala...tvorcu uspešnej dvojdielnej Syberie (ktorej uspech som ale nepochopil..aspon toho prveho dielu) a čloweka,ktory vraj vie perfektne dodať amosferu pribehov vo svojich hrach. Sokal spolupracoval na Syberii spolu s Microids,ale spolurpaca sa tymto skončila a Microids vydali neskor už bez Sokala perfektne temnu a horovu adventuru Still Life...zatial čo Sokal sa pripravoval na velkolepy návrat zo svojou dobrodružnou adventurou Paradise. Ako sa jeho osobitny comeback podaril vam prezradim v riadkoch,ktore napíšem nižšie.


Hre Paradise som nedaval nejaku vynimočnu pozornosť,pretože dobrodružna Syberia sa mi nejako extra nelubila,ale aj tak som bol velmi zvedavy,že ako táto hra dopadla a preto som ju zahral ako prvu,od mojho príchodu z CZ. Myslim,že okolo vydania Paradise bol dost velky rozruch..hra sluboval perfektny príbeh,knižnu atmosferu a to prave herne dobrodružstvo,oblečene v tom najlepšom adventurnom point n click kabáte,aky len v modernej dobe može byť. Možem vas ale ubezpečiť,že po odohrani Paradise ma čakalo to isté,čo po odohrani Syberie...proste pocit nenaplnenosti a len akejsi ukažky a načrtu toho,čo neni dokončene ani z troch štvrtin.


Žiadnej správnej adventure nesmie chybať príbeh a Paradise ho samozrejme má...mladučka dievčina sa rozhodla,že pojde do Afriky pozrieť svojho umierajuceho otca,krála Rodona,ale ked je už takmer na konci svojej cesty,tak lietadlo zostreli banda rebelov,a dievčian havaruje. Po prebudeni zistuje,že je v akomsi Háreme a na nič si nepamata...nepamata si dokonca ani svoje vlastne meno a preto sa nazve Ann Smithova,pretože medzi svojimi vecami najde knihu,ktoru napisala spisovatelka s podobnym menom. Tu sa vlastne Annina cesta k otcovi začina a tu sa vlastne aj začinaju jej prve problemy. Tym padom začinaju problemy aj pre vas,pretože sa ocitate s hlavnou hrdinkou vy...škoda,že samotna hra je spravena tak,že vam ani v toych najhoršich chvilkach ani trošičku nenapovie. Predmety sa hladaju niekedy až priliš tažko,hadanky a hlavolamy su take,že vlastne ani nemate ani potuchu,čo to vlastne od vas hra xce. Najbizarnejšia hadanka bola vyroba lana na skakanie bungie-jumpingu,ale ani dalšie na tom neni su prave najlepšie.Spomeniem ešte historicke vahy,o ktorych som nemal ani páru. Proste...samotna obtiažnosť hry je k vam velmi neferová a nevyrovnana a preto ma to ani velmi nebavilo a raz-dva som siahol po návode. Možno,že ma zato skuseni adventuristi odsudia,ale kto pri tom nebude stracať nerfy,tak pred tym klobúk dole.


Teraz sa trošku pozastavim nad hratelnostou hry,a možem vam hned povedať,že to je ten anjslabši članok samotnej hry. Otrasne hotspoty a kurzor,neprepracovane menu s problemnym kobinovanim predmetov...no proste hroza...a to preklikavanie,ked sa xcete dostať na dalšiu obrazovku...hmmm. Zato by som trhal ruky :( . Fakt smutne,že hra,ktora xce ašpirovať o adventuru roku sa popali aj na takych školackych chybičkach. Sokalovi ale nemožeme odoprieť umelecky cit pre rozne stroje a ine mechanizmy,ktore ste mohli vidieť aj v Syberii...tu sa mi napriklad pačil stroj na lodi,ktory ste museli zapaliť a fungoval,ako nejaka velikanska pec. Celkovo mohla byť hra Paradise velmi kvalitna,ale xcelo to viac tak zabavnych momentov,v ktorych sa niečo dialo,ako napriklad uvaznenei Annv miestnosti alebo ziskanie auta v mestečku pri Hareme...naozaj zzaujiamve pasaže...naopak najnudnejšia mi prišla v korunách stromov,ktore su bydliskom pre nejaky ten kmen domorodcov...zvlaštne..nemalo by to byť naopak ??? :)


Graficke spracovanie hry sa mi miestami pačilo velmi a miestami sa mi nelubilo vobec...oproti Syberii je tu toho podla mna ale pestrofarebnejšie a obširnejšie,predrenovanejšie a detailnejšie...aj ked na obrazovkach,na ktorych sa pohybujete sa toho vela nehybe,ale v Paradise ma dostalo to tienovanie vody,ktore mi prišlo v adventurach asi najlepšie...sem tam cez obrazovku prebehne nejaky vtačik,alebo sa začnu pohybovať postavy,ale nič wjac. Kamenom úrazu tejto hry je pre mna ale pohyba vyzor postav...tie su take úboho škarede,že to až boli. O audio stranke hry by sa tiež dalo dosť vela debatovať...zatail,čo niektore dialogy postav su miestami až priliš nezaujimave,tak zase na nejakych inych je to pravy opak. Hudba je v hre zaujimava a naozaj taka,aku by som si do dobrodružnej hry prial. Velmi ma ale dostali video-sekvencie,ktore mi sice trhalo,ale vyzerali perfketne a len oni mi vlastne navnadili pocit,že sa vlastne niečo deje. Ešte nechapem tu hernu medzihru Leoparda...nefiem pochopiť,že čo nou vlastne tvorcovia xceli dokazať. No ved vyskušajte a uvidite... .


Celkovo by som mal dať asi hodnotenie pod 70,ale adventury milujem a celkovo sa mi to dokonca pačilo vjac,ako Syberia (myslim prvy diel) . Celkovo je to ale len prieemrne-dobrodružna adventura,ktora doplaca na úbohe ovladanie a nevyrovnanu obtiažnosť. Microids vedie vdaka Still Life 1:0 :)) . Všetko.

P.S.- Inač...podotykam,že hra ma nexcela pustiť cez posledne dvere v hre a tak som zase jednu dalšiu hru neprešiel už na samotnom konci..pofiem vam neprijemny pocit. ALe vraj posledna animačka stoji zato,tak ju možno niekedy,ked sa podari,zhliadnem. Viem,čo ale na koci je,pretože Spacejunker mi to povedal. ALe aj tak..je lepšie raz vidieť,ako 100-krát počuť,že Qvietok ??


+ + + + +

-Video-sekvencie.
-Niektore Sokalove nápady.
-Pestrofarebnosť a rozličnosť obrazoviek.


- - - - -

-Nespočet technickych chyb.
-Medzihra s leopardom.
-Menu,hladanie predmetov a riešenie hadaniek.


Liam Gallagher
Dont Believe The Truth

napísal Liam Gallagher 15.8.2006



Páči sa mi!

7.8
PARADISE

PC

Vývoj: Micro Application / White Birds Productions
Štýl: adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 4. 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19544)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk