TV: The Punisher - 1.séria

Keď sa prvýkrát objavil seriálový DareDavil od Netflixu tak to bolo ako zjavenie z čistého neba.

-
pridal Boss Marťas 15.1.2019 o 7:20 pod používateľské recenzie

9.0


Keď sa prvýkrát objavil seriálový DareDavil od Netflixu tak to bolo ako zjavenie z čistého neba. Na hrozný film s Benom Affleckom sa hneď zabudlo a konečne sme tu mali hrdinu z mäsa a kostí, ktorý nemal žiadne super schopnosti. Druhá séria Diabla z Hell´s Kitchen bola ešte viac šokujúca a priniesla nám aj najlepší pohľad na Punishera doteraz. Jon Bernthal bol trefa do čierneho, pretože Punisher v jeho podaní bol taký fantastický, že si vybojoval vlastný seriál. Celkovo bol rok 2017 plodný na seriály Defenderov, ale prišli aj sklamanie v podobe prvej séria Iron Fista a ani seriál The Defenders neočaril. Seriál, ktorý nutne potreboval 13.dielov tak dostane len 8.dielov a bolo jasné, že sa nebude jednať o udalosť v podobe prvých filmových Avengerov. The Punisher bol v roku 2017 poslednou nádejou na kvalitný seriál z tohto univerza.

 




 

Frank Castle sa na konci druhej série DareDavila stal skutočným Punisherom, pretože mal na sebe ikonický oblek s lebkou a bohatý arzenál a bol odhodlaný svovju pomstu dotiahnúť až do konca. Tým začína aj jeho sólovka. Likviduje posledných ľudí, ktorí mu nedajú spávať. Uškrtí posledného človeka na letisku v New Yorku a následne zničí svoj oblek v ohni a dovidenia. Frank Castle je pre svet mŕtva osoba, ktorého vidíme o šesť mesiacov neskôr s novou identitou ako kladivom rúbe do steny ako naštvaný Wolverin, aby sa vyhol problémom.
Ani po tom všetkom, ale chudák Frank nenašiel pokoj v duši, pretože má neustále nočné mory a keď brnká na gitare je už jednou nohou v hrobe. Veci sa, ale rozhýbu v momente, keď náš hrdina zistí, že je tu osoba, ktorá vie, že je nažive. Pokoj Punishera našťastie pre nás divákov ešte nečaká.

 

 

Punisher má výnimočnosť aj vtom, že je rozdielni od samotných Defenderov(DareDavil, Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones). Nie je tu ohrožujúca skupina The Hand, ktorá hľadá cestu k nesmrteľnosti, Bossovia z podsvetia, ktorý chcú ovládnuť mesto alebo blázon, ktorý dokáže ovládnuť myseľ ľudí. Tu je priestor venovaní skorumpovanej vláde, policajným zložkám CIA, a okrem zničeného Franka vidíme aj traumy bývalých vojakov. Je tu Frankov najlepší priateľ, ktorý vyrastal bez rodiny a aj sympaťák Micro, ktorý predstiera svoju smrť, aby ochránil svoju rodinu. Vzťah Franka a Micra je veľmi zaujímavý a v mnohých prípadoch aj zábavný. Frank Castle je odjakživa samotár a tak s neznámym Microm nechce mať samozrejme nič spoločné, ale nakoniec pochopí, že sa s ním musí spojiť. Chémia medzi Punisherom a Microm je skvelá. Ich dialógy sú geniálne a celkovo ich partnerstvo je uveriteľné. Nechýba tu ani sexi novinárka Karen Page, ktorá mala k Punisherovi veľmi blízko už v DareDavilovi a je fajn ju opäť vidieť spolu s Frankom. Scény Franka a Karen sú geniálne natočené a ich moment vo výťahu je veľmi silný a nepotrebujú vydať ani jedno slovo. Matt Murdock trhni si nohou u teba scény s Karen nefungovali ani z polovice tak dobre ako u Franka.

 




 

Čo sa týka záporakov tak tu máme záhadného agenta Orange(som hrdý na svojho operátora), ktorý riadil špinavé operácie v Afganistane a po sebavražednej misií mu Frank vrazil takú ranu, že prišiel o oko. Jeho postava je zaujímavá do momentu kým zistíme čo je v skutočnosti zač. Našťastie je tu postava, ktorá dokáže nášmu katovi zatopiť viac a v istom smere je to také sympatické hovädo. Je fajn aj to, že sa tvorcovia rozhodli ukázať Franka aj počas vojenskej operácie v Afganistane, kedy je odhodlaný zachrániť svoju jednotku za každú cenu a to stále nie je všetko. Seriálu nechýba výborne natočená akcia, krv a a brutalita. Tu ma divák naozaj strach o hlavnú postavu, keď vidí jeho zraniteľnosť. 

 




 

Niekto by mohol namietať, že 13.dielov je v dnešnej dobe moc a spôsobí to viac škody ako úžitku a neberiem v tomto ohľade nikomu jeho názor. Mne osobne tých 13.epizód neprekážalo, pretože nič či už z hlavnej dejovej alebo vedľajšej línie mi tam neprišlo zbytočné a naviac. Každá dejová linka tam má svoje miesto a bavila ma.

 


 


Úprimne som mal zo sólovky antihrdinu Punishera veľký strach, ale našťastie sa Jon Bernthal pre rolu Punishera narodil a je vidno ako si to všetko nesmierne užíva a tak dokáže utiahnuť aj pár slabších momentov. Tohto chlapíka si nejde nezamilovať a o to viac mi bude tento chlapík po odvysielaní druhej série chýbať. Je vidno, že Netflix sa rozhodol hrdinov Marvelu rýchlo zbaviť a nedodržal trojmesačnú pauzu medzi jednotlivými seriálmi. Po Iron Fistovi prišla výborná tretia séria DareDavila rýchlo ako blesk z čistého neba a druhá séria Punishera je už za dverami. Vidno to na rýchlej a nepremyslenej reklamnej kampani, ktorá mala začať ešte minulý rok a nie pár týždňov pred začiatkom druhej série. Vypustiť jeden trailer týždeň pred premiérou. Netflix s Punisherom nakladá už ako s nadbytočným zbožím, ale aj napriek tomu sa naňho teším a dúfam, že to bude nezabudnuteľná a krvavá jazda. Punisher by zlikvidoval aj Thanosa so všetkými kameňmi. Punisher na hrad.


napísal Boss Marťas 15.1.2019



Páči sa mi! (+1)

9.0
TV: THE PUNISHER - 1.SÉRIA

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18426)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk