LOVELY PLANET 2: APRIL SKIES

LOVELY PLANET 2: APRIL SKIES

6.5

Reflexy na prvom mieste

Recenzia na PC verziu

Sú hry, na ktoré sa tešíte celé mesiace, také, ktoré prídu nečakane a bez upozornenia začnú udávať smer. No a potom sú tu aj také, ktoré síce prídu a v podstate ani nie sú ničím špeciálne, no aj napriek tomu sa nejakým spôsobom dostanú medzi hráčov. Medzi takéto hry patrí aj Lovely Planet od menšieho štúdia z Indie s názvom QUICKTEQUILA. Tú prinieslo na Steam ešte v roku 2014, pričom za päť rokov dokázala osloviť celkom slušnú skupinu hráčov. Síce stále nejde o žiadnu masovú záležitosť, no niečim bola predsa len výnimočná, keď sa dokázala aspoň ako-tak presadiť. V tomto roku tvorcovia vydali priame pokračovanie, ktoré prináša najmä množstvo nových úrovní s novými výzvami. No od roku 2014 sa tvorcovia len tak neflákali pri vývoji jedného pokračovania.

Lovely Planet 2: April Skies síce je priamym pokračovaním, no do vydania tohto dielu stihli vývojári vytvoriť ešte dve odbočky, ktoré boli postavené na rovnakom koncepte, len ho skúšali využívať trochu iným spôsobom. Ako prvá bola v roku 2016 dostupná hra Lovely Planet Arcade, ktorá vynikala skôr v puzzle prvkoch, pričom Super Lovely Planet prišla o rok neskôr a postavu tam nahradila lopta. A o čom vlastne Lovely Planet je? Autori o hre hovoria ako o roztomilej prestrelke, ktorá ponúka niekoľko desiatok úrovní postavených na jednoduchých mechanikách. Pomocou nich sa vám snažia prekaziť váš jediný cieľ - prestrieľať sa až na koniec úrovne. Navyše aby ste to nemali až také jednoduché, veľmi dôležitý je aj čas, za ktorý sa dokážete dostať na koniec.

Lovely Planet 2: April Skies
Lovely Planet 2: April Skies Čas vás tlačí vpred.
Čas vás tlačí vpred.


Lovely Planet 2: April Skies Treba odlíšiť kto je priateľ a kto nie.
Treba odlíšiť kto je priateľ a kto nie.


Lovely Planet 2: April Skies Lietajúce gule vedia poriadne skomplikovať situáciu.
Lietajúce gule vedia poriadne skomplikovať situáciu.





Aj keď hra má už niekoľkoročnú históriu, toto je po prvýkrát, čo som si mohol naplno vychutnať jej kvality. Aj keď by som ich dokázal s prehľadom spočítať na jednej ruke. Tak ako všetky doteraz vydané časti, ani za Lovely Planet 2: April Skies nehľadajte žiadny hlbší príbeh. Skôr je na mieste pripraviť sa na veľmi lineárne, no dosť náročné úrovne, ktoré vás dokážu zabaviť na približne tri hodiny. To je čas, za ktorý by ste mohli prejsť všetkými úrovňami v základnom režime. Tých v aktuálnej časti nájdete viac ako stovku, pričom sú rozdelené do šiestich samostatných svetov. Tie sa spočiatku veľmi nelíšia, no postupne pridávajú stále viac prekážok, vďaka čomu sa stávajú značne náročnejšie. Prvým svetom sa dá prejsť v podstate bez problémov, no následne začnete zisťovať, že to také jednoduché nebude vždy.

Zatiaľ čo na začiatku hra od vás vyžaduje iba strieľanie nepriateľov, neskôr budete musieť v rýchlosti rozlišovať, či ide o nepriateľa alebo nie, prípadne na vás začnú strieľať ešte len v momente, keď sa začnete približovať. Vtedy je nutné nielen trafiť cieľ, ale aj blížiacu sa strelu. Ďalej sa pridá akási lopta, ktorú budete musieť zničiť ešte predtým ako dopadne na zem. Postupne sa budú všetky tieto prvky kombinovať a z pôvodnej jednoducho vyzerajúcej zábavy sa začne stávať frustrujúca hra. Do tuhého začne ísť už vtedy, keď sa do toho ešte pridá nižšia viditeľnosť kvôli hmle. Veľký problém vám môžu robiť aj náhle zmeny prostredia pri premiestňovaní cez portály. Často vám však môžu skomplikovať plány aj statické prekážky, prípadne plošiny s obmedzeným časom. Hra teda testuje vaše schopnosti a zároveň trpezlivosť aj takýmito drobnosťami.

Každopádne nič nie je ťažké, keď máte veľmi rýchle reflexy a presnú mušku. Ak hráte FPS na dennej báze a snažíte sa neustále zlepšovať, toto môže byť hra ideálna práve pre vás. Nakoľko sa musíte naučiť súčasne reagovať na niekoľko nástrah, a to kombináciou viacerých pohybov, môže ísť o celkom dobrý tréning. Za každú úroveň môžete získať maximálne tri hviezdy, pričom počet, ktorý získate, sa priamo odvíja od času v cieli. Najmä získanie dvoch či troch si už vyžaduje v neskorších častiach hry skutočne veľkú šikovnosť. Je určite škoda, že tu autori z nejakého dôvodu vynechali online rebríček s dosiahnutým časom, ktorý by mohol ponúknuť aspoň nejakú pridanú hodnotu.

Lovely Planet 2: April Skies určite nie je hrou, ktorú by ste si zapli, ak by ste chceli zabiť čas relaxom. Ide o titul, ktorý sa pokúša poriadne preveriť vašu zručnosť, schopnosť orientácie a zároveň rýchle reflexy. Neponúkne vám však nič navyše a to je trochu škoda. Aj napriek tomu ale ide o solídnu výzvu na pár hodín, ktorá zoberie z vašej peňaženky necelých desať eur. Nedá sa ale nevšimnúť, ako veľmi jednoducho je hra spracovaná a v podstate každý ďalší krok sprevádza úplne triviálny skript. Ak však máte radi podobný štýl hier, prípadne ste hrali niektorú z prechádzajúcich častí a sadli vám, Lovely Planet 2: April Skies by ste nemali vynechať.

Lovely Planet 2: April Skies
Lovely Planet 2: April Skies Hmla je váš nepriateľ.
Hmla je váš nepriateľ.


Lovely Planet 2: April Skies Získať tri hviezdy nie je jednoduché.
Získať tri hviezdy nie je jednoduché.


Lovely Planet 2: April Skies Portál vás môže nepríjemne prekvapiť.
Portál vás môže nepríjemne prekvapiť.






napísal play3man 7.11.2019
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.5
Vo svete
6.9
Ohodnotiť
LOVELY PLANET 2: APRIL SKIES
+ viac ako stovka úrovní
+ dobre spracované výzvy, ktoré preveria vaše reflexy
- veľmi jednoduché spracovanie
- ďalšie režimy či obyčajné online rebríčky by hre určite neuškodili


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: tinyBuild / QUICKTEQUILA
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2019
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk