DOSTANÚ SA DO WORLD OF TANKS AJ MODERNÉ TANKY?

DOSTANÚ SA DO WORLD OF TANKS AJ MODERNÉ TANKY?

Čo nové čaká tankistov?

Interview

World of Tanks má toho za sebou už veľmi veľa. Hra bola po prvý raz oznámená pred 10 rokmi a prví hráči sa do nej pustili už v lete roku 2010. Odvtedy sa poriadne rozrástla a aj veľmi zmenila. Pred jej autormi je však toho stále veľmi veľa a my sme na Gamescome vyzvedali práve o tom, čo hráčov hry ešte len čaká. Odpovedal nám Max Chuvalov, ktorý vo Wargamingu pracuje ako publishing director.

World of Tanks má za sebou časovo limitovaný Battle royale režim. Môžete nám o ňom niečo prezradiť?

26. augusta sme spustili Battle royale režim a sme radi, že sa nám ho podarilo priniesť. Túto mechaniku sme si už otestovali počas aprílového eventu na špeciálnom testovacom serveri. Reakcia hráčov bola dobrá a rozhodli sme sa, že to musíme nasadiť aj na produkčné servery. Úplne sme ho prepracovali, pripravili sme preň novú mapu, keďže sa počas testu ukázalo, že otvorená mapa pre tento režim nefunguje dobre, ale tanky potrebujú mať miesto, kam sa môžu skryť. Preto sme pre tento event priniesli novú mapu.

Samotný event ponúkol dva druhy súbojov – prvým bol Free for All, kde vyhráva posledný hráč, no a druhým zas bol tímový deathmatch pre tímy v trojiciach, pričom na bojisku bolo 7 tímov. Tento režim priniesol progres priamo počas zápasu, keď hráči začali s malým tankom, levelujú sa, upgradujú sa na bojisku a na úvod sme ponúkli po jednom tanku z troch národov: Nemecko, USA a Sovietsky zväz. Majú rôzne schopnosti a rôzne upgrady. Na bojisku si tak môžete postaviť úplne odlišné vozidlo, ktoré je napríklad rýchle s automatickým nabíjaním, alebo pomalšie so silnejším pancierom. Takže záleží na tom, aký herný štýl hráč preferuje, ako upgraduje svoje vozidlo. Taktiež tu boli schopnosti, napríklad letecký útok, útok artilériou, dymová clona, skenovanie, pasce a podobne.

Poďme teda na vozidlá. Keď sme sa naposledy spolu bavili, práve ste mali v pláne vydať kolesové vozidlá. Tie sú už vonku, no máte s nimi aj nejaké ďalšie plány? Napríklad pre niektoré ďalšie národy?

Áno, práve teraz študujeme niektoré ďalšie národy, ktoré využívali takéto vozidlá. Napríklad USA, Veľká Británia aj Sovietsky zväz mali nejaké. Snažíme sa teda dať dokopy čo najplnší strom, aký z nich dokážeme vytvoriť. Taktiež pre tento technologický strom plánujeme vytvoriť nejaké ďalšie herné mechaniky. Rozhodne to nevydáme ešte tento rok, ale dúfame, že budúci rok ich budeme môcť predstaviť.

Dostanú sa do World of Tanks aj moderné tanky?

A čo stíhače tankov? Máte v pláne do hry priniesť nejaké nové, napríklad pre Japoncov alebo Talianov?

Akurát skúmame stíhače tankov a tieto národy, takže je možné, že sa ich dočkáte budúci rok. Nie je to isté, ale snažíme sa doniesť všetky tanky, ktoré ešte zostali. Nie je ich veľa, predsa len už v hre máme viac ako 600 tankov a zostáva nám ich nejakých 100-150, čo nie je veľa na to, aby sme vybudovali kompletné technologické stromy. Pracujeme vo viacerých smeroch, máme viac kandidátov a myslím si, že hlbšie spracované stromy budú medzi prvými. Nie som si istý ohľadne národa či triedy, ale tie, ktoré si uviedol, už sú v našej pozornosti.

Dočkáme sa nejakých nových artilérií pre japonský a čínsky strom?

Práve začíname s japonskými artilériami, no nie je to dosť na vytvorenie samostatnej vetvy. Možnosti tu sú, ale nie som si istý, či ich uvidíme už budúci rok.

Dávnejšie sa hovorilo o vytvorení akéhosi európskeho stromu. Plánujete ho vytvoriť?

Pracovali sme s touto ideou ešte pred vydaním talianskeho alebo poľského stromu, kedy boli niektoré národy, ktoré sa dali spojiť. Teraz nám zostali asi len maďarské tanky a nejaké ďalšie menšie národy, takže ak ich potenciálne vydáme, budú samostatné. Nie som si istý, či stále dokážeme zjednotiť viaceré národy.

Na čom práve pracujete v oblasti balansu a ktoré tanky radu X budete balansovať najbližšie?

To je dobrá otázka, ďakujem. Rozhodne môžem povedať, že si nemecké tanky zaslúžia trochu viac lásky, napríklad E 100, E 50 M, ale ak sledujete hru, tak ste si možno všimli, že sme už mali niekoľko testov s úplne novým prístupom k balansu. Práve teraz skúšame niekoľko spôsobov, ktoré nám pomôžu vyriešiť niekoľko problémov s balansom, napríklad s prémiovou zlatou muníciou, s úrovňami  a podobne. Na tento rok máme naplánovaných niekoľko testov, niektoré už prebehli a do konca roka prídu ešte dva alebo tri ďalšie. A ak sa nám ukáže, že je tento prístup správny, v priebehu budúceho roka by sme priniesli kompletný rebalans, ktorý by vyriešil problémy s niektorými tankmi a mnohé ďalšie. Nesústredíme sa teraz na menšie zmeny tu a tam, také sme napríklad robili s Type 5 Heavy, ale ten to potreboval a nebol len „nerfnutý", ale vlastne sme z neho spravili iný tank. Na bojisku bol príliš silný, takže tieto zmeny museli prísť. Nechceme teraz robiť  takéto zmeny s jednotlivými vozidlami, kým nezistíme, či sme sa vybrali správnou cestou. Ak nebude správna, vrátime sa späť a budeme meniť jednotlivé stroje, ktoré to potrebujú.

Plánujete do hry pridať aj ďalšie typy vozidiel, napríklad viacvežové alebo polopásové?

Keď teraz robíme novú vetvu, snažíme sa jej dať niečo jedinečné, nejaké nové mechanizmy. Snažíme sa ich spraviť zaujímavé a trochu odlišné. Je to ale čoraz ťažšie a niektoré sme už tento rok testovali, napríklad viacvežové, s dvoma hlavňami, niektoré stíhače tankov a podobne. Myslíme si, že dvojhlavňové stroje prinášajú najviac sľubnú mechaniku. Nezanevreli sme na viacvežovú mechaniku, už sme ju aj testovali na Halloween, ale hrateľnosť s nimi až tak dobre nefungovala.

Čo sa týka polopásových vozidiel, tak ich stále nemáme dosť na vytvorenie stromu. Je to síce zaujímavý nápad, ale teraz nie je na našom zozname priorít.

Dostanú sa do World of Tanks aj moderné tanky?

Pomaly ale isto sa vám míňajú historické tanky. Uvažujete už o pridaní modernejších?

Rozumieme tomuto problému, ale v prvom rade ho chceme riešiť inými spôsobmi. Máme obrovské množstvo tankov a nie každý hráč má prístup k piatim či viacerým tier X tankom. Máme ich však v hre a je náročné ich získať, takže sa snažíme spraviť progres jednoduchší a rýchlejší. Napríklad pomocou našej blueprint mechaniky. To je teda prvá časť. Tá druhá je, že tlačíme na úpravy, aby tanky vyzerali rozdielne a aby sme im pridali hodnotu. Rozhodne nechceme isť do nejakých fiktívnych tankov a podobne. Ak by sme ale išli podľa histórie, tak presne po našej ére, čo je zhruba do polovice 60. rokov, sa tanky úplne zmenili. Mali napríklad asistenciu zameriavania, aktívny pancier a podobne. Dokázali si prakticky poradiť s čímkoľvek, takže od 70. rokov to už neboli ľahké, stredné alebo ťažké tanky, boli to už len bojové tanky. Takže ak by sme takéto tanky vložili do hry s našimi predchádzajúcimi, hravo by si s nimi poradili, keďže sú na bojisku úplne rozdielne.

Dostanú sa do obchodu tanky z Clan Wars?

Premýšľame nad tým. Existujú nejaké staršie a menej populárne tanky medzi Clan Wars hráčmi, takže tieto by sme v budúcnosti možno pridali. Určite ale nepridáme exkluzívne a aktuálne veľmi populárne tanky, ktoré sa dajú získať v Clan Wars. Sú jednoducho exkluzívne a hráči si ich musia zaslúžiť. Ale tieto staršie a menej populárne tanky by sme do obchodu mohli pridať.

Uvidíme v hre tankové esá ako nové skiny posádky? Napríklad Otto Carius, Najdin alebo Kolobanov?

Áno, pracujeme s týmto nápadom, ale nie je to vždy jednoduché kvôli právam pre skutočné postavy. Raz za čas je to naozaj ťažké, takže sa to nedá robiť systematicky. Snažíme sa o dialóg s príbuznými a potomkami týchto historických postáv, aby sme ich mohli použiť ako hrdinov v našej hre. Taktiež máme koncept nového systému posádky, na ktorom teraz pracujeme. Výrazne mení systém posádky, pridá skúsenostné stromy a toto by mohol byť veľmi vhodný bod na to, aby sme pridali niektorých ikonických veliteľov do hry. Zatiaľ ale na to nie sme pripravení, keďže nemáme vyriešené práva k mnohým veliteľom.

Ďakujem za rozhovor.


napísal matus_ace 19.9.2019
Páči sa mi! (+7)
DOSTANÚ SA DO WORLD OF TANKS AJ MODERNÉ TANKY?


PC
PS4
Xbox One
PS5
Free2play

Vývoj: Wargaming.Net / Wargaming.Net
Štýl: Akcia / MMO
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2018
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk