NICEBOY HIVE BONES

NICEBOY HIVE BONES

Slúchadlá pre technologických nadšencov

Test

Doteraz sme vám priniesli veľké množstvo recenzií rozmanitých herných slúchadiel od najrôznejších výrobcov. Logicky sa držíme tohto typu headsetov, nakoľko sme hráči a pri dobrých hrách si chceme vychutnať aj dobrý zvuk. Sú však momenty, kedy nie je nič lepšie ako vyjsť von do krásneho počasia a trochu sa prebehnúť. Pre takéto situácie teda otáčame kormidlo a vrhli sme sa na recenziu úplne iného druhu slúchadiel - na také, ktoré sú určené na šport. Pár kliknutiami ich bezdrôtovo pripojíte k telefónu, navlečiete sa do športového oblečenia, vypadnete von a pri najbližšej lavičke si môžete sadnúť a nerušene hrať futbal, hokej alebo iný šport na svojom telefóne. Hoci s práve recenzovanými Niceboy HIVE bones to úplne nerušene nebude, no práve to je ich účel.

Aby sme sa netočili len v zabehnutom kruhu, skúsili sme prejsť do iných vôd najmä kvôli použitej technológii. Recenzovať štandardné športové slúchadlá by mohla byť predsa len trochu nuda, no recenzovať slúchadlá, ktoré si v skutočnosti ani nedávate do uší, je už úplne iná liga. Niceboy HIVE bones nie sú obyčajné slúchadlá, ale špeciálne, využívajúce technológiu bone conduction. Tá síce nie je úplne nová, pár rokov sa už na trhu nachádza, no stále nájdete len zopár výrobcov, ktorí ju ponúkajú. Ak ste sa s týmto termínom ešte nestretli, ponúkame jednoduché vysvetlenie. Na rozdiel od bežných slúchadiel s malými reproduktormi, ktoré si dávate do uší, bone conduction slúchadlá si nasadíte na lícne kosti, cez ktoré sa zvuk prenáša za pomoci vibrácií až na bubienky a následne štandardným spôsobom cez nervy až do vášho mozgu.

Možno takto na úvod by bolo dobré vyvrátiť niekoľko možných nedorozumení, ktoré by takáto definícia mohla priniesť. Zvuk ako taký je tvorený vibráciami, takže nejde až o taký prelomový vynález.  Vibrácie, ktoré bone conduction slúchadlá produkujú, úplne bez problémov počujete ako bežnú hudbu aj bez toho, aby ste si ich nasadili na hlavu. Ak náhodou máte problémy so sluchom, takýto spôsob prenosu zvuku pravdepodobne neobíde váš problém. Minimálne nebudete počuť zvuk tak, ako by ste mali, nakoľko aj pri bone conduction technológii sa značná časť zvuku dostáva do uší štandardným spôsobom, a teda odrazom od uší, do ušného kanála, na bubienok a tak ďalej... veď to poznáte z biológie.


Nikdy predtým som s touto technológiou nemal skúsenosť, a tak som bol veľmi zvedavý na výsledok. Aký zvuk budem počuť, v akej kvalite a ako veľmi to bude kolidovať s okolím. Musím povedať, že zvuk, ktorý takýmto spôsobom počujete, je iný a celkový pocit je naozaj jedinečný. Veľakrát sa mi stalo, že som si skutočne nebol istý tým, či zvuk hrá zo slúchadiel a náhodou sa prehrávanie nepreplo na telefón. Ako keby vám niečo hralo v hlave. Tento pocit podporuje najmä to, že máte oveľa väčší prehľad nad ruchom vo vašom okolí. Na druhej strane, tento prehľad sa priamo úmerne znižuje s vyššou hlasitosťou prehrávania.

Keď si totiž dáte slúchadlá na približne 75% výkonu a viac, už je v podstate nemožné  počuť rozprávanie ľudí vo vašej blízkosti. Ak pridáte na 90% a viac, veľká časť okolitého ruchu je filtrovaná. Práve voľnosť uší a prehľad nad zvukmi vo vašom okolí je jedna z hlavných výhod tejto technológie, ktorú výrobcovia prezentujú. Výsledok v praxi je teda taký, že ak zvolíte rozumnú hlasitosť, skutočne viete mať veľmi dobrú kontrolu nad tým, čo sa deje okolo vás. Pri vyšších hlasitostiach však túto kontrolu strácate a v istom bode sa dostanete na úroveň bežných, nie však štuplových slúchadiel.

Určite zaujímavý faktor je kvalita zvuku. Ak sa naň pozrieme z fyzikálneho hľadiska, je ľahké prísť na výsledok. Niceboy HIVE bones si chcú poradiť ako s výškami, tak aj s basovými tónmi, no v praxi im to veľmi nevychádza. Nakoľko sa všetko točí okolo vibrácií, práve vysoké tóny majú oveľa ľahšiu cestu až k bubienkom, a tak sú najvýraznejšie. Ako frekvencie klesajú, sú aj menej výrazné. Ani prenos stredných tónov nie je žiadny problém, no ak dôjde na spomínané basy, skôr ich cítite ako počujete. Slúchadlá totiž doslova skáču na hlave, no inú odozvu ako takúto fyzickú od nich, bohužiaľ, nedostanete. Každopádne, aj napriek tomuto nedostatku je celková kvalita zvuku na dobrej, možno až prekvapivo dobrej úrovni. Aj keď plechovejší zvuk vám asi bude spočiatku prekážať, dá sa naň veľmi rýchlo zvyknúť. Veľa robí aj to, ako máte slúchadlá nasadené. Čím bližšie sú k ušným bubienkom, tým sú basy výraznejšie. Výrobca aj presne udáva, kde by ste ich mali mať, no nie vždy sa dá presná poloha udržať.


Aj keď jediný spôsob, ktorým sa slúchadlá držia na svojom mieste je tlak, ani pri behu nemajú tendenciu padať. Takto držia úplne bez problémov, no ak sa náhodou budete chcieť pozrieť hore, natiahnuť krk a podobne, mierne zmenia svoju polohu, nakoľko zo zadnej strany začnú narážať práve do krku. V skutočnom živote prelínanie objektov jednoducho nefunguje a tak sa zákonite slúchadlá musia posunúť.

Spojenie slúchadiel so zariadením zabezpečuje Bluetooth vo verzii 5.0, nakoľko ide o výrobok určený na šport, vybavené sú odolnosťou voči vode a prachu - IP55 a samozrejmosťou je aj zabudovaný mikrofón s technológiou odbúrania ruchu. Na jedno nabitie vydržia šesť hodín, pričom batéria sa dobíja tradičným Micro USB káblom. Priamo na konštrukcii sú zabudované tri tlačidlá - dve pre pridávanie / uberanie hlasitosti a jedno pre pustenie alebo zastavenie práve hranej pesničky. Vyrobené sú prevažne z plastu, pričom zadná časť je pogumovaná, nakoľko musí byť flexibilná. Na hlave takmer vôbec netlačia - iba spomínané narážanie do krku nie je práve príjemné, no je to vlastnosť, na ktorú si skrátka treba zvyknúť.

Bone conduction technológia je naozaj zaujímavá, nie je však pre každého. Ponúka úplne iný spôsob počúvania hudby, ktorý vnímate mierne odlišne a to je na tom to najzábavnejšie a zároveň najzaujímavejšie. Prezentované výhody naozaj existujú, no nie sú až také výrazné, ako by ste možno očakávali. V konečnom zúčtovaní ale nie je veľa dôvodov, prečo by si mali bežní hráči / aktívni ľudia kúpiť práve slúchadlá s touto technológiou. Výrobok ako taký je naozaj dobrý a kvalitne spracovaný a spomínaná kvalita reprodukovaného zvuku nie je ani tak chyba ako vlastnosť tejto technológie. Tak či tak, Niceboy HIVE bones sú produktom, ktorý ocenia najmä technologickí nadšenci. 


napísal play3man 3.10.2019
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE MOBILY
9.5
SAMSUNG GALAXY TAB S9+
13
[22.9. 2023]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24+
87
[2.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA
97
[9.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
47
[10.2. 2023]
9.0
ASUS ROG PHONE 8 PRO
22
[8.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY FIT3
25
[15.3. 2024]
9.0
POCO X6 PRO
27
[19.2. 2024]
9.0
CREATIVE OUTLIER FREE PRO
12
[15.11. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP5
32
[16.8. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD5
19
[25.8. 2023]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
32
[24.7. 2023]
9.0
XIAOMI POCO F5 PRO
34
[7.7. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY S23
85
[3.3. 2023]
8.5
XIAOMI 14
20
[19.4. 2024]
8.5
NOKIA G42 5G
20
[8.9. 2023]
8.5
SAMSUNG SMARTTAG2
52
[22.11. 2023]
8.5
XIAOMI REDMI NOTE 13 PRO+
41
[23.2. 2024]
8.5
SAMSUNG TAB S9 FE
16
[12.12. 2023]
8.5
XIAOMI POCO F5
12
[30.6. 2023]
NICEBOY HIVE BONES


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk