AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE 2 PLUS

AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE 2 PLUS

8.0

Kvalitné záznamy so 4K rozlíšením

AverMedia už má bohaté skúsenosti s grabovacími zariadeniami na streamovanie a nahrávanie gameplayu a práve s nimi sa posúva o krok vpred. Začala totiž vstupovať do 4K éry. Priniesla už AverMedia Live Gamer 4K zariadenie a Live Gamer ULTRA kartu, všetky grabujúce v 4K, ale je tam aj aj kompromis Avermedia Live Gamer Portable 2 Plus.

Avermedia Live Gamer Portable 2 Plus je vylepšenou Live Gamer Portable verziou, ktorá ponúka jednoduché zapojenie a veľmi rýchle nahrávanie aj bez PC rovno na SD kartu. Môžete to pripojiť na nahrávanie obrazu z PC, ale aj konzol a či už nahrávať, alebo rovno streamovať. 

Špecifikácie:

Rozhranie: USB 2.0 (UVC)
Video vstup: HDMI 2.0
Video Pass Through: HDMI 2.0
Audio vstupy: HDMI, 3,5 mm port
Rozlíšenia: 2160p60, 1080p60/50/30, 720p60/50/30, 576p50/25, 480p60/30
Režimy: PC režim, režim bez PC, režim čítačky kariet
Rozmery: 14,7 x 5,7 x 4,7 cm
Váha: 185,5 g

Dôležité je vedieť, že Avermedia Live Gamer Portable 2 Plus ponúka 4K vstup aj 4K výstup, ale nahrávanie je v 1080p/60fps. Je to dobrý kompromis, ak nevyhnutne nepotrebujete streamovať v 4K, 1080p je stále štandard, keďže stále má väčšina používateľov 1080p monitory a aj pomalšie internetové linky.


Hlavne ten 4K vstup a výstup je tu dôležitý, totiž ak ste doteraz používali staršie Live Gamer Portable grabovacie zariadenia na 1440p alebo 4K monitoroch, nielen nahrávané video ale aj celý výstupný obraz sa zmenšil na 1080p. Je to nepríjemné, a síce v hrách sa to dá prežiť, no v systéme na 4K monitore so zmenšením na 1080p je následne všetko rozmazané. Nová verzia tento problém úplne eliminuje.  Môžete to mať stále zapojené a nahrávať, kedy budete chcieť.  Sú tu však stále obmedzenia, a to je maximum 60Hz pripojenie, ako aj absencia HDR podpory. Nie sú to veľké obmedzenia, no ak vyžadujete viac, musíte sa už pozrieť po novších zariadeniach.

Možno je škoda, že je vstup a výstup len HDMI a nie je tam aj DisplayPort, ale to nie je veľký problém. keďže je tam HDMI 2.0 a ak máte podporovanú grafickú kartu, máte tam plnú podporu pre 4K/60fps.  Staršie grafiky s HDMI 1.4 idú len 4K/30fps.  Pozitívne je, že zariadenie má aj vlastný 3,5 mm vstup a výstup na headset pre dodatočné komentovanie. Ak použijete headset, musíte dať vstup do zariadenia a následne odtiaľ napojíte headset.

Ďalšia dôležitá vec je, že zariadenie môže nahrávať na SD kartu, je to veľmi praktické, keďže nemusí byť pripojené na PC a môžete začať nahrávať stlačením tlačidla. Je to také kompaktné a jednoduché. My toto nahrávanie na SD karty veľmi využívame aj na výstavách, kde sa to jednoducho pripojí, nahrá a ideme ďalej, netreba prepájať s notebookom ani nič zložito káblovať. Jediné, čo ešte treba mať poruke, je napájanie cez USB. Totiž zariadenie sa nenapojí z HDMI káblov a musíte mu dodať energiu. Tú môžete pripojiť klasickou mobilnou nabíjačkou, prepojením s PC alebo aj powerbankou. 

S touto verziou Avermedie sme teraz napríklad grabovali Protocore gameplay, Grid alebo WRC.

Zatiaľ čo na SD kartu sa vám nahrá klasické MP4 s prednastavenými parametrami, ak chcete viac, môžete si zariadenie prepojiť s PC cez USB. Vtedy sa celý signál prenáša do PC, kde ho môžete upravovať cez RecCentral Avermedie. Je to už decentne dotiahnutý softvér, ktorý ponúka všetky možnosti ako pre nahrávanie, tak pre streamovanie. Viete si nastaviť všetky základné služby, na ktoré chcete streamovať, ako mixer, Twitch, Youtube a všetky ďalšie, viete si nastaviť kvalitu videa, zvuku a pridať aj overlay. Len tu už ak meníte nastavenia kvality videa, pridávate overlay alebo vyberáte iné kodeky, už rátajte s tým, že konverziu videa preberie PC, či už cez CPU alebo GPU podľa toho, ako to nastavíte.  Znamená to dodatočnú záťaž PC a ak na ňom aj hráte, už potrebujete dostatočne výkonný procesor, aby ste stíhali oboje naraz.

Povedal by som, že konkrétne táto Avermedia Live Gamer Portable 2 Plus je priam ideálna na nahrávanie čistého gameplayu, prípadne aj komentovaného gameplayu. Viete ju dobre použiť aj na streamovanie, ale na streamovanie viete nájsť aj lepšie riešenia. Tu je hlavne výhoda veľmi jednoduché nahrávanie stlačením tlačidla bez toho, aby ste akokoľvek zaťažovali svoje PC, alebo niečo nastavovali a spúšťali nahrávanie priamo v konzolách. Plus, samozrejme, na starších konzolách Xbox One a PS4 konzolách vám bude zariadenie nahrávať v plnom 1080p rozlíšení.

Jedine na čo si musíte dávať pozor a čo si musíte dopredu naštudovať, sú blikacie a svietiace signály zariadenia, kde vám zariadenie červenou alebo modrou farbou prípadne aj s blikaním naznačuje, čo sa deje. Pri nahrávaní svieti, samozrejme červenou, keď funguje štandardne svieti modrou, ale pri blikaní sa vám vždy snaží niečo povedať, buď už nemá napájanie, alebo má plnú SD kartu.


Live Gamer je veľmi dobré zariadenie pre rýchle grabovanie v 1080p/60fps, môžete grabovať bez nutnosti PC, jednoducho nahráte gameplay alebo streamujete na PC, z pôvodných Xbox One a PS4 konzol v plnom rozlíšení a vďaka 4K podpore aj z Xbox One X alebo PS4 Pro konzoly bez toho, aby ste ste stratili 4K rozlíšenie na TV.  Je to prenosné, jednoduché a hlavne na nahrávanie nepotrebujete pripojené PC. Cena rovnako nie je zlá.


napísal saver 9.9.2019
Páči sa mi!
8.0
AVERMEDIA LIVE GAMER PORTABLE 2 PLUS
+ 4K vstup a výstup
+ externé vyhotovenie
+ nahrávanie na SD kartu bez nutnosti PC
- len HDMI porty (mohol byť aj DisplayPort)
- chýba HDR podpora


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18413)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk