SEVEN: ENHANCED EDITION

SEVEN: ENHANCED EDITION

6.0

Viac zakrádania, ale stále aj mnoho chýb

Recenzia na PC verziu

Sedmička sa vrátila. Pôvodnú hru sme v roku 2017 zrecenzovali prísne a mali sme na to pádne dôvody. Obsahovala príliš veľa technických chýb, mala nedotiahnutý bojový systém, slabú umelú inteligenciu a iné podstatné negatíva. Napriek tomu nás dokázala nadchnúť a zaujala nás. Konečne prišla vylepšená edícia s novými misiami a obohateným sortimentom vybavenia hlavného hrdinu. Pre vlastníkov základného vydania je všetko zdarma. Vyšla na PC, ale aj na Playstation 4 a v oboch prípadoch s českými titulkami.

Niet pochýb, že fanúšikov technomágov, sci-fi a post-apokalyptických príbehov titul zaujme. Svet Vettralskej ríše má autormi spracované bohaté pozadie pre kvalitný a košatý príbeh. Budete čítať miestnu literatúru, rozprávať sa s obyvateľmi a objavovať nové a nové zákutia v tomto nehostinnom svete. Väčšinou sa budete pohybovať nenápadne a pomaly. Celým prostredím sa budete opatrne promenádovať a dúfať, že nikoho neupozorníte na vašu prítomnosť. Ak vás odhalia, bude to bolieť. Netreba zabúdať na ukladanie svojej pozície, lebo z každého chybného kroku sa môže stať katastrofa. Môže za to nemotorné a nepresné ovládanie.

Seven: Enhanced Edition
Seven: Enhanced Edition Kradnúť treba s rozvahou, batoh je malý.
Kradnúť treba s rozvahou, batoh je malý.


Seven: Enhanced Edition Všetci sú omráčení, tak už len pozametať.
Všetci sú omráčení, tak už len pozametať.


Seven: Enhanced Edition Na ostrove Peh je v bordeli aj mučiareň.
Na ostrove Peh je v bordeli aj mučiareň.





Na antihrdinu, zlodeja Tariela, pozeráte z vtáčej perspektívy a ovládate ho na klávesnici. Vzhľadom na stealth zameranie hry je výber ovládania pochopiteľný, ale je značne nezvládnutý. Často sa preto bude stávať, že skočíte tam, kam nechcete a prezradíte svoju pozíciu a ak nemáte výbavu a schopnosti draka, tak zahyniete. Keďže sa jedná o hardcore záležitosť, tak je vcelku nepochopiteľný otvorený svet, ktorý môžete voľne preskúmávať. Lenže, cestovať po svojich je únavné a dlho to trvá a každé jedno miesto pre zrýchlené cestovanie je spočiatku zablokované a všetky musíte hacknúť, čo vôbec nie je jednoduché. Z otvoreného sveta si tak neužijete nič a zostáva vám plniť jednu príbehovú misiu za druhou. Lenže aj tie vedľajšie sú celkom zaujímavé.

Na celkovej hrateľnosti je najväčším plusom svet samotný. Atmosféra by sa dala krájať, tí čo majú na stene dodnes vyvesený plagát Deus Ex budú slintať blahom. Dialógy sú na vysokej úrovni, hackovanie na rôzne spôsoby má tiež svoje čaro. Narazíte aj na prastaré otváranie zámkov. To všetko je spracované na výbornú. Lenže čo z toho, keď všetko zlyhá na súbojovom systéme, ktorému sa skôr či neskôr nevyhnete? Pritom výbava hrdinu je bohatá a skutočne sa môžete tešiť z každého nového predmetu. Umiera sa tu ako na bežiacom páse, kým si nezvyknete na to, ako titul funguje. Mimochodom, je lepšie protivníka odzadu omráčiť holými rukami ako so zbraňou. Zbraň mu nevezme život úplne celý a väčšinou odhalí problém svojim kamarátom.

Jedná sa o neobvyklú RPG, ktorá má trochu odlišný systém ako iné hry v rovnakom žánre. Základom vašej postavy je čip, na ktorý viažete všetky vylepšenia a nové schopnosti. Tie hľadáte rôzne po svete, lenže to nie je ono. RPG je o vylepšovaní postáv a volení perkov. Tu nič z toho nie je. Dôležitý je v podstate inventár a schopnosti hráča. Inventár je nemotorný, hoci krásne spracovaný, ale vybaviť postavu správnym vybavením je zložitý proces, pričom nechápeme prečo. Dalo sa to spracovať úplne jednoducho.

Prídavok dodáva novú kampaň pod názvom Drowned Past. Tá obsahuje zhruba 7 hodín novej hrateľnosti, množstvo nových postáv, dialógov. Úlohy v útrobách mystiky sú príjemným doplnkom, ktorý obohatil pôvodnú hru. Autori sľubovali aj množstvo opráv v pôvodnom titule. Aj keď veľa napravili, stále sa nám stávalo, že nám hra pričasto padala, najmä pri načitávaní staršej pozície. Naďalej je smutné pozerať na Tariela, ktorý vie tak ľahko prekabátiť strážcov na ostrove Peh. Veľa misií sa dá prebehnúť skoro až podvodom. Niekomu utečiete, zvolá na vás celý dav a pritom sa stačí niekam skryť a je po panike. Lenže je to únavné takto hrať a určite to tak ani autori nezamýšľali. Zo zábavy sa potom stáva tragikomédia.

Audiovizuálne spracovanie nás stále dokáže ohúriť, zvolená grafická paleta je vynikajúca a vzhľadom na štýlovosť tak skoro nezostarne - dobrá voľba. Už len pre túto krásu sa titul oplatí hrať. O hudobnom sprievode a zvukoch celkovo ani nehovoriac. Tá správna atmosféra na vás dýcha na každom kroku. Pridajte si k tomu vynikajúcu českú lokalizáciu, ktorá je na naozaj výbornej úrovni. V tomto smere budete spokojní.

Seven: Enhanced Edition nie je výrazne lepšia hra, ako bola tá pôvodná. V konečnom dôsledku sú najväčším negatívom technické problémy a koncept otvoreného prostredia. S ostatnými neduhmi by sme sa dokázali vysporiadať. Pripravte sa na náročnejšiu hru, ako ste zvyknutí, ale ak si dokážete osvojiť pravidlá, budete ako-tak spokojní.

Seven: Enhanced Edition
Seven: Enhanced Edition Stále sa budete mať s kým rozprávať.
Stále sa budete mať s kým rozprávať.


Seven: Enhanced Edition Príbehové misie vás zavedú aj na neobvyklé miesta.
Príbehové misie vás zavedú aj na neobvyklé miesta.


Seven: Enhanced Edition Čítať budete mnohokrát, ešteže je tu čeština.
Čítať budete mnohokrát, ešteže je tu čeština.






napísal Possol 16.5.2019
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.0
Ohodnotiť
SEVEN: ENHANCED EDITION
+ české titulky
+ bohaté nové misie a obsah
+ audiovizuálne spracovanie
+ dialógy
+ samotný svet
- umelá inteligencia
- technické problémy
- koncept otvoreného prostredia
- nemotorný pohyb po mape
- inventár
- RPG systém
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU, Intel Core i5-2400, 4 GB RAM, GeForce GTX 660 2GB, OS Windows 8.1 64-bit


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Tactical Simulations Interactive
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk