WARPARTY

WARPARTY

7.0

Obdobie impérií s dinosaurami

Recenzia na PC verziu

Poriadne RTS sú akosi stále nedostatkovým tovarom. Našťastie sa aspoň priebežne objavujú nové kúsky, ktoré vedia pobaviť. I keď možno neprinesú do žánru nič nové, dokážu si získať hráčov a aspoň do istej miery ich uspokojiť. Ani vo Warparty veľa originality nenájdete, ale hrá sa celkom dobre a stojí za povšimnutie.

Dinosaury sú fascinujúce, ale už sme ich v stratégiách párkrát videli, napríklad v Paraworlde. To však neprekáža, stále sú vítaným oživením hry a vlastne aj vďaka nim nevyzerá Warparty ako každá druhá RTS zameraná na budovanie základne a boje.

Hra je umiestnená do doby kamennej, kde dochádza ku konfliktu troch frakcií. Nebudeme polemizovať o tom, že sú tu pomiešané dinosaury z rôznych období, skrátka sa sem hodia a nielen ako voľne sa prechádzajúce tvory, ktoré môžu byť hrozbou, ale aj zdrojom potravy. Domorodý kmeň Wildlanders si ich totiž dokáže osedlať a bojovníkov na triceratopsoch a šabľozubých tigroch si zrejme obľúbite. A určite aj T- Rexa. Vithara je vyslovene naturalistická frakcia, ktorej budovy sú vlastne rôzne variácie stromov a rovno posiela do boja samostatné raptory či dilophosaury. Napokon je tu Necromas a ako sa dá vydedukovať z názvu, vypomáha si nemŕtvymi.

Warparty
Warparty Hra používa klasickú schému - výstavba základne, produkovanie jednotiek a boje.
Hra používa klasickú schému - výstavba základne, produkovanie jednotiek a boje.


Warparty Survival je príjemným doplnkovým režimom.
Survival je príjemným doplnkovým režimom.


Warparty Tretia frakcia namiesto dinosaurov posiela do boja zombíkov.
Tretia frakcia namiesto dinosaurov posiela do boja zombíkov.





Každá frakcia má individuálny vstupný bonus a reprezentatívneho hrdinu. Napríklad Vithara si rozumie s divokými dinosaurami, tie neútočia a hrdina ich navyše dokáže konvertovať a pripojiť k svojim jednotkám. Pri vylepšení osídlenia na vyššiu úroveň sa popri nových budovách a jednotkách zobrazí aj voľba, kde si vždy vyberáte jeden z dvoch nových bonusov. Napríklad sa rozhodujete, či vaše jednotky spôsobia väčšie poškodenie dinosaurom, alebo radšej uprednostníte samovoľnú regeneráciu zdravia  a lacnejších liečiteľov.  Zaujímavou možnosťou Necromas je priebežné vytváranie zombíkov bez investovania surovín.

Inak môžete očakávať klasický manažment základne. Ťažia sa kryštály, zbierajú bobule a úroda z fariem. Možno trochu prekvapivo nepotrebujete drevo, takže stromy sa nerúbu. Ale namiesto toho kumulujete energiu a dá sa to aj obsadzovaním oltárov v okolí. Energiu potrebujete na produkciu niektorých bojovníkov a dinosaurov v barakoch alebo stajniach, no najmä na kúzlenie. Každá strana má päť odlišných kúzel, ktoré sú vždy poruke na spodnej lište, kde sa zobrazujú aj charakteristiky vybraných jednotiek. V ťažkých chvíľach určite pomôže blesk, dobre mierený meteorit  či tornádo. Okrem toho je tu ešte zásobáreň, obranné veže či budova na hlavné vylepšenia. Taký zaužívaný štandard.

Vyprodukované jednotky môžu byť posilnené zdokonalenou obranou alebo napríklad ohnivým útokom a majú niekoľko režimov správania - agresívny, defenzívny, udržanie pozície, hliadkovanie. Do istej miery fungujú, ibaže vaši zverenci si neraz nevšimnú nepriateľov, ktorí prechádzajú v strednej vzdialenosti okolo nich, hoci ich majú ako na dlani. Alebo nezareagujú na ostreľovanie. Chcelo by to doladiť AI, hoci počítačoví nepriatelia predstavujú už na ľahkej obťažnosti značnú hrozbu. Pravdou však je, že dominujú vďaka rýchlej produkcii posíl a čo zamrzí najmä v kampani, víťazí sa predovšetkým početnou prevahou a len v menšej miere taktikou.

Kampane sú tri, za každú stranu jedna. Nie veľmi nápadité, ale chvíľu hráča zamestnajú. Okrem toho je tu voľba samostatného scenára, kde si vyberiete mapu, frakciu a nepriateľov. Poteší survival režim, kde musíte odolávať vlnám nepriateľov a čo najdlhšie brániť, ale aj zveľaďovať svoju základňu.  Nechýba multiplayer so štandardným postupom, ale aj režimami Regicide a King of The Hill pre maximálne šesť hráčov. A aj s hodnotenými zápasmi, kde sa zapíšete do rebríčka.

Tvorcovia nám poskytli novinársku verziu s kompletným obsahom, ale aj menšími nedostatkami, ktoré síce hru vyslovene nekazili, ale vo finálnom produkte alebo najbližších záplatách by na nich mohli zapracovať. Okrem spomínanej AI sú to rôzne detaily, ako napríklad chýbajúce popisy režimov a niektorých súčastí. A možno sa to zdá banálne, ale nenašli sme spôsob ako zničiť vlastnú budovu, či už priamo demoláciou, alebo útokom jednotiek. V jednej misii, kde bolo treba priviesť dinosaury do ohrady, to predstavovalo problém, keďže sme predtým nablízku umiestnili strážnu vežu, ktorá vždy odlákala ich pozornosť a opakovane ich zabila. Jednoduchý pokyn na demoláciu stavby by to okamžite vyriešil.

Hra má sympatický vzhľad ,niekoľko prostredí, vrátane džungle a zasneženej krajiny, rozkošné postavičky, ktoré si môžete poobzerať po priblížení kamery. Poteší vysoké rozlíšenie aj podpora ultra širokých monitorov, k tomu decentné ozvučenie a hudba. Má to skrátka štýl a dobre sa na to pozerá.

Warparty je vlastne klasická RTS v zjednodušenom štýle Age of Empires spestrená dinosaurami, ktorá je zaujímavá najmä tým, že  obohacuje v súčasnosti pomerne chudobnú ponuku stratégií. Neprináša nič revolučné, ale ukazuje, že osvedčený štýl stále spoľahlivo funguje a keď sa naservíruje tým správnym spôsobom, o zábavu je postarané.

Warparty
Warparty Raz sa ocitnete v zasneženej krajine, inokedy v tropickom raji.
Raz sa ocitnete v zasneženej krajine, inokedy v tropickom raji.


Warparty Hrdina frakcie Wildlanders  môže krotiť divoké dinosaury.
Hrdina frakcie Wildlanders môže krotiť divoké dinosaury.


Warparty Tak na férovku...
Tak na férovku...






napísal uni 3.4.2019
Páči sa mi! (+1)
VIDEÁ Z HRY
7.0
Vo svete
6.6
Ohodnotiť
WARPARTY
+ dinosaury sú príjemným spestrením
+ dobre podaná osvedčená hrateľnosť
+ slušná ponuka herných režimov
+ sympatický vzhľad
- do RTS žánru neprináša nič nové
- víťazí sa početnou prevahou na úkor taktiky
- AI potrebuje doladiť
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel Core i3, 4 GB RAM, GeForce GTX 550, OS Win 7 64-bit


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Warcave
Štýl: Stratégia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk