PC BUILDING SIMULATOR

PC BUILDING SIMULATOR

8.5

Chcete sa naučiť skladať PC?

Recenzia na PC verziu

Ak radi skladáte, alebo sa ešte len chcete naučiť skladať PC, je tu pre vás PC Building Simulator. Ten práve po menej ako ročnom pobyte v Early Access prechádza do plnej podoby.  Môžete sa v ňom tak už naplno pustiť do skladania počítačov v tom vašom.

Titul je totiž presne to, čo názov hovorí. Je to veľmi detailná simulácia skladania PC. Budete ho skladať od úplných základov po poslednú skrutku. Vyberiete si z rozsiahlej ponuky komponentov, správne ich pospájate a aj benchmarkom otestujete. Bude tam všetko, čo k skladaniu počítačov patrí a je to od autorov veľmi dobrý nápad ako pre hráčov, tak aj pre firmy. Totiž firmy rovnako ako hráči chcú v titule vidieť svoje komponenty a obe skupiny autorom zaplatia.

Zároveň je hra ako zábavný, tak aj náučný titul. Hráči sa totiž naučia ako skladať PC od základov a skúsia aj odhaľovať rôzne chyby na počítačoch. Voľné skladanie tu totiž dopĺňa aj kariéra, kde budete musieť ako opravovať pokazené počítače, tak ich aj  upgradovať. Zasahuje to prakticky všetko, čo môže PC trh ponúknuť.  Ide, samozrejme, čisto o desktopový trh, nie notebooky, ani all-in-one PC alebo iné zariadenia bez možnosti úprav.

PC Building Simulator
PC Building Simulator Vitajte v simulácii skladania PC.
Vitajte v simulácii skladania PC.


PC Building Simulator Toto bude vaša firma, v ktorej môžete expandovať.
Toto bude vaša firma, v ktorej môžete expandovať.


PC Building Simulator Ponuka hardvéru je široká, aj keď pribúda len pomalšie. RTX grafiky prišli až teraz.
Ponuka hardvéru je široká, aj keď pribúda len pomalšie. RTX grafiky prišli až teraz.





Kampaň vás v kariére postaví do úlohy chlapíka otvárajúceho si svoj PC servis. Má jednu miestnosť a jednu chodbu, na ktorej sa hromadia PC na opravu. Máte tu voľný pohyb, možnosť dokupovania nových stolov a vybavenia, ale hlavne vaše osobné PC, na ktorom prijímate a vyberáteobjednávky. Tie budú rôzne, najskôr to budú jednoduché opravy PC, ktoré nejdú naštartovať, ktoré treba odvíriť, vyčistiť, cez výmenu niektorého komponentu, alebo rôzne upgrady, až po zloženie nového PC. 

Zákazníci majú rôzne požiadavky na štýl, dizajn alebo výkon. Pritom vám napríklad zadajú len výkon na určitú hru, kde si potom musíte naštudovať jej požiadavky a podľa toho všetko zložiť. Pritom sledujte aj špecifické značky komponentov, ktoré chcú do PC, a hlavne rozpočet s akým môžete pracovať. Podľa toho ako tieto podmienky dodržíte dostávate hodnotenie. S hodnotením vám následne rastie rating a umožňuje vám získavať stále náročnejšie alebo luxusnejšie zákazky. 

Samotné zákazky vybavujete manuálne. Zoberiete si počítač z chodby, presuniete na stôl a začnete rozoberať. Všetko je tu detailné, a teda musíte odskrutkovať každú skrutku, aby ste zložili kryt. Musíte zapájať a odpájať každý kábel, všetko musíte robiť metodicky a snažiť sa na nič nezabudnúť. Ak totiž napríklad pri pokladaní chladiču na procesor zabudnete pastu a celé to poskladáte, až po spustení PC a vyhodení modrej obrazovky zistíte, že ste niekde spravili chybu. Následne musíte všetko znovu rozoberať.

Ale neskôr v kariére, keď si zarobíte a získate vyšší level, umožní vám hra dokúpiť upgrade na automatické zapájanie káblov, skrutiek a celý mikromanažment sa eliminuje. K tomu sa vám otvorí aj bazár, kde budete môcť kupovať komponenty lacnejšie a eventuálne zarobiť na opravách viac.  Peniaze budú potrebné ako na spomínané upgrady, tak aj pre platbu nájmu a energii. Staráte sa totiž o svoju firmu.  

Okrem kariéry je tu jednoduchý tutoriál How to Build a PC, ktorý vám od základov vysvetlí, ako sa PC skladá, ale sú to úplne jednoduché veci , ktoré si lepšie precvičíte vo Free build časti hry. Free build vám naplno ukáže možnosti skladania PC. Totiž tu si sami vyberiete, čo budete skladať, a to od základov bez ohľadu na cenu. Môžete vybrať ľubovolnú skinku, matičnú dosku a rovnako aj ďalšie komponenty. Bude len na vás čo si vyberiete a čo poskladáte. Môže to byť vaša zostava snov,alebo ďalšia zostava, ktorú si plánujete kúpiť. 

Ponuka komponentov je veľká aj keď stále tam nenájdete všetko, čo by ste chceli. Síce sa to pekne rozrastá, ale pomalšie, ako by sme si želali. Napríklad až teraz k vydaniu pribudli aj najnovšie i9 procesory a aj RTX karty, ale zatiaľ len v oficiálnych Founders edíciách. 

K tomu je tu plný operačný systém aj s Biosom, a teda môžete rovno cez Bios pretaktovávať procesor a pamäte, v systéme si zase môžete stiahnuť pretaktovávaciu utilitu na grafiku. Len si treba dávať pozor, simulácia pozná obmedzenia daného systému a môžete sa dostať do modrej obrazovky hneď pri spustení alebo krátko pri spustení. Treba s tým narábať opatrne, sledovať teploty, prípadne zlepšiť chladenie alebo aj zdroj.  Na komplexný test je tu aj softvérový testovač záťaže alebo 3D mark. Konkrétne je tu simulovaný Time Spy benchmark, ktorý vám pekne vypíše framerate a ukáže finálne číslo.

Dopĺňa to napríklad utilita nastavovania RGB podsvietenia. Nechýbajú totiž ani moderné RGB prvky a aj keď zatiaľ nemajú všetky efekty, aspoň naznačia, ako zostava bude vyzerať a rovnako nechýba ani vodné chladenie s rôznymi farbami tekutiny. 

PC Building Simulator
PC Building Simulator Každé zložené PC si môžete otestovať 3D Markom.
Každé zložené PC si môžete otestovať 3D Markom.


PC Building Simulator Svoju firmu v kariére môžete expandovať a dokupovať nové stoly a stoličky.
Svoju firmu v kariére môžete expandovať a dokupovať nové stoly a stoličky.


PC Building Simulator V kariére si budete vyberať zákazky, budú rozmanité - od vyčistenia PC, až po upgrady na určitú hru.
V kariére si budete vyberať zákazky, budú rozmanité - od vyčistenia PC, až po upgrady na určitú hru.





Vizuálne titul nie je zlý, ponúka pekne spracované prostredie kancelárie, kvalitne zapracované prechody medzi priestorom a skladaním PC alebo obrazovkou, rotácie a aj detaily komponentov. Len by to chcelo zlepšiť nasvietenie a materiály. Niektoré materiály necítite a pôsobia veľmi plocho, podobne ako komponenty v skrinkách, ktoré už vnútri vyznievajú nevýrazne. Pre zmenu RGB posvietenia sú namiesto toho, aby svietili, skôr bloomované, rovnako aj vodné chladenie.

Je to síce škoda, na zážitku zo skladania to veľmi neuberá, ale svoj finálny produkt si nevychutnáte tak, ako by sa dalo. Dúfajme, že to autori postupne vylepšia. Taký fotomód po dokončení PC by bola pekná vec. Ovládanie je oproti tomu vyriešené veľmi dobre - od pohybu, cez montovanie komponentov, káblov, chladení, rúrok. Všetko je intuitívne a veľmi rýchlo sa do toho dostanete.

Celkovo je PC Building Simulator veľmi pekná ponuka pre fanúšikov skladania PC. Umožňuje získať skúsenosti pri skladaní, ako aj skúsenosti pri odstraňovaní problémov v PC a nakoniec aj pri vytvorení kvalitnej a rýchlej zostavy aj s pretaktovávaním a RGB podsvietením. Je tu prakticky všetko, čo k stavaniu zostáv potrebujete a bude zaujímavé sledovať, ako sa hra postupne rozšíri a vylepší.

PC Building Simulator
PC Building Simulator Práca vás už čaká...
Práca vás už čaká...


PC Building Simulator Skladanie a rozoberanie je veľmi prehľadné a jednoduché, vždy sa vám zobrazuje aj cena vášho PC, aj keď len dolárová
Skladanie a rozoberanie je veľmi prehľadné a jednoduché, vždy sa vám zobrazuje aj cena vášho PC, aj keď len dolárová


PC Building Simulator Vizuálne hra síce nie je zlá a detaily tam sú, ale materiálom chýba kvalita.
Vizuálne hra síce nie je zlá a detaily tam sú, ale materiálom chýba kvalita.





napísal saver 8.2.2019
Páči sa mi! (+4)
8.5
Vo svete
m.i
Ohodnotiť
PC BUILDING SIMULATOR
+ veľmi dobrý návod ako sa naučiť zostaviť vlastné PC
+ decentná kariéra
+ množstvo komponentov
+ možnosť pretaktovania
- chýba kvalitnejší svetelný model alebo vyššia vernosť materiálov v grafike
- nové komponenty prichádzajú do hry pomaly
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel Core i5-2500K, 4 GB RAM, GeForce GTX 660 (2048 MB), OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: The Irregular Corporation / Claudiu Kiss
Štýl: Simulácia
Dátum vydania: 29. január 2019
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18397)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk