STEELSERIES RIVAL 650

STEELSERIES RIVAL 650

9.0

Chcete kvalitku od SteelSeries, ale wireless?

Test

SteelSeries ponúka wireless verziu svojej obľúbenej a veľmi kvalitnej e-sports Rival 600 myši. Rival 650 ju prakticky kopíruje celú so všetkými funkciami, ale pridáva aj možnosť hrať bez kábla. Užívať si hranie budete tak môcť tak bez obmedzení a prakticky v reálnom čase bez oneskorenia.

Rival 650 prichádza rovnako ako 600 verzia s podsvietením a aj závažiami. Konkrétne tak ponúka:

Senzory: SteelSeries TrueMove3+ Dual Sensor System (TrueMove 3 Optical Gaming Sensor plus hĺbkový senzor)
CPI: 100–12000
IPS: 350+
Akcelerácia: 50G
Zdvih: nastaviteľný od 0.5–2 mm
Veľkosť: 131 mm x 62 mm x 27 mm - 43 mm
Váha: 121 g - doplniteľná závažiami do 153 g
Switche: SteelSeries Switch, 60 miliónov kliknutí
Tlačidlá: 7  (tri bočné)
Kábel: gumený, 2 m

Jediný rozdiel v parametroch oproti 600 verzii je váha, pričom táto myš je približne o 30 gramov ťažšia pre vstavanú batériu. Tá ponúka aj  fastcharging, takže ju za 15 minút nabijete na približne 10-hodinové hranie. Samotné nabíjanie funguje cez USB kábel, po ktorého pripojení sa myš zároveň prepne na káblový mód a stratí sa aj prípadné wireless spomalenie.

Samozrejme, keďže je myš wireless, prichádza s ňou aj USB receiver, ktorý musíte mať v PC zapojený. Na spodnej strane myši máte k tomu prvé tlačidlo, ak ju chcete zapnúť alebo vypnúť a connect tlačidlo na pripojenie k USB.

SteelSeries Rival 650

Wireless spomalenie je však nebadateľné, keďže myš používa Quantum Wireless, ktoré ponúka bezlagové 1000 Hz hranie. Teda sa obnovuje každú 1 milisekundu, a to aj vďaka TrueMove3 1:1 senzoru. Ten prenáša pohyb do PC verne podľa posunu po rôznych typoch podložiek a ponúka 12000 CPI, 350 IPS. Sťažovať sa určite nebudete, hráči si ho pochvaľujú a je to už štvrtá SteelSeries myš s týmto senzorom. 

Steelseries tu už štandardne ponúka dva senzory, pričom druhý je na detekciu výšky zdvihu. Vďaka nemu dokáže myš zablokovať snímanie pri zdvihnutí. Môžete si nastaviť medzi  0.5 a 2 milimetrami. Pri dôležitých zápasoch je to veľmi dobré, keďže myš vám bude reagovať, len keď bude položená alebo aj jemne nadvihnutá.

Keď už sme pri zdvíhaní a pohybovaní, myš podobne ako 600 verzia prináša so sebou závažia, ktoré si môžete vkladať a myš ako zaťažovať, tak aj ju vyvažovať. Závažia majú po 5 gramov a na každú stranu ich môžete dať štyri. Samotné závažia sú skryté pod bočnými stenami,ktoré môžete odopnúť. Fungujú na magnetickom princípe a držia pevne, takže sa nemusíte báť, že by vám odpadli počas hry.  Steelseries tu skôr stále nedomyslelo vkladanie závaží, ktoré je také násilné a musíte ich vtlačiť do malej gumičky na rôznych miestach.

Znamená to 256 kombinácii vyváženia. Keďže môžete dať napríklad závažia len dopredu alebo len dozadu, prípadne vytvoríte inú kombináciu, ktorá vám bude vyhovovať. Je to, samozrejme, skôr pre Pro hráčov, ktorí malé rozdiely vo vyvážení aj spozorujú a prinesú im výhody. Pre ostatných to bude skôr o tom, či chcú mať myš ťažšiu alebo ľahšiu.

SteelSeries Rival 650

Z konštrukčného hľadiska má myš kombináciu lesklých plastov a zdrsnených gumených plôch. Všade kde ju držíte prstami, sú pogumované drsnejšie plochy, ktoré zabraňujú šmýkaniu prstov. Drží sa príjemne a rovnako sa pekne šmýka po podložke vďaka veľkým klzným plochám na spodnej strane myši. Neunaví tak ruku a umožňuje rýchle reakcie. 

Dizajnovo čakajte v strede mierne vyššiu, ale dobre uchopiteľnú myš ako pre väčšie, tak aj pre menšie ruky. Autori tomu prispôsobili hlavné tlačidlá, ktoré sú predĺžené a sadnú na rôzne typy rúk alebo aj úchopov. Obe sú navyše jemne preliačené a prsty do nich pekne sadnú. Tlačidlá sú rozdelené kolieskom a vpredu majú dieru. Vyzerá zvláštne, ale pri hraní neprekáža. Možno skôr vadí umiestnenie DPI tlačidla, ktoré je vysoko za kolieskom a ja osobne musím posunúť celú ruku, aby som naň dočiahol. Mohlo byť o pol centimetra bližšie ku koliesku. 

Sú to pekné parametre, ktoré dopĺňa 8 podsvietených zón, v ktorých si môžete nastaviť rôzne farby, rôzne typy stmievania a prechodov. Nie som si istý, či je to na wireless myši veľmi potrebné, možno ak chcete udržať batériu čo najdlhšie, je dobré vypnúť ich. Sú to síce LED svetlá a extra veľkú spotrebu nemajú, ale ak to uznáte za vhodné, dajú sa vypnúť. Všetko si môžete detailne nastaviť v Steelseries softvéri, ktorý pridáva aj podporu podsvietenia pre rôzne aplikácie. Nedá sa povedať, že by to bolo extra užitočné, keďže si podsvietenie aj tak zakrývate rukou a reálne vidíte len podsvietenie kolieska. Tentoraz, keďže je myš wireless, dostanete aj možnosť nastavenia si detailov okolo pripojenia a vidíte ako nabitie batérie, tak si nastavíte sleep time aby myš vysielala čo najmenej, keď ju nepoužívate. 

Okrem podsvietenia si môžete v softvéri nastaviť aj DPI, akceleráciu, deakceleráciu, pooling, nastavenie zdvihnutia myši a môžete si to aj celé uložiť do pamäte myši, aby ste mohli fungovať bez nutnosti softvéru aj na inom počítači. 

SteelSeries Rival 650

SteelSeries tak znovu ponúka parádnu myš určenú ako pre bežné hranie, tak aj pre e-sports. Požíva veľmi dobrý systém vyvažovania závažiami, veľmi dobre sa drží a, samozrejme, sa  s ňou veľmi dobre hrá. Síce je primárne určená pre pravákov, ale ani ľaváci nebudú mať problém, ak výrazne nepotrebujú používať tri bočné tlačidlá. 

Myš však nie je nevyhnutne pre každého, má až priveľké zameranie na e-sports a hlavne ak nevyhnutne nepotrebujete vyladenie závažiami, môžete sa pozrieť po lacnejšej Rival 310 verzii alebo symetrickej Sensei 310.

Myš SteelSeries Rival 650 Wireless dostatne od  €. 

napísal saver 11.12.2018
Páči sa mi! (+1)
9.0
STEELSERIES RIVAL 650
+ wireless bez lagu
+ kvalitný senzor
+ možnosť vyváženia myši
+ rýchle nabíjanie cez USB
- 8 zón podsvietenia zaťaží batériu


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19533)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk