KINGS AND HEROES

KINGS AND HEROES

5.0

Bludiská, ktoré neprekvapia

Recenzia na PC verziu

Akčné RPG s pravidlami Dungeons & Dragons by sme za posledné desaťročie narátali na prstoch nešikovného drevorubača. V roku 2015 vyšla jedna z posledných s názvom Sword Coast Legends a hráčov ani kritikov veľmi nepresvedčila. S novým pokusom a prispôsobenými pravidlami prichádza americké vývojárske štúdio Industry Games. Ako je zrejmé z výsledného číselného hodnotenia, jedná sa o vyslovené sklamanie. 

Problém nastáva už pri zvolenom názve titulu. Dvojica slov králi a hrdinovia je na hernom trhu nenápadná a neupúta. Prezentácia titulu je taktiež slabá a pripomína mobilné free- to-play tituly. Pri spúšťaní hry na vás vykríkne veľké nesympatické logo vývojárov a nasleduje katastrofa za katastrofou. A je to škoda, pretože podľa popisu mohlo ísť o vynikajúce pieskovisko pre fanúšikov RPG.

Kings and Heroes
Kings and Heroes Veľa mŕtvych značí dlhotrvajúci súboj.
Veľa mŕtvych značí dlhotrvajúci súboj.


Kings and Heroes Tak tentokrát to nevyšlo...
Tak tentokrát to nevyšlo...


Kings and Heroes Tento veľa krásy nepobral.
Tento veľa krásy nepobral.





Kings and Heroes sa snaží byť MMORPG. Môže za to mesto Everdale, centrum všetkých hráčov – akési lobby. Práve tu komunikujete s hráčmi a vytvárate si partie, s ktorými vyrazíte za dobrodružstvami.  Konkrétne do procedurálne vytvorených jaskýň plných potvor, pokladov a náročných bossov. Okrem iného tu obchodujete, nakupujete výstroj a plníte základné úlohy v štýle prines to alebo hento. Nudnejší a nezáživnejší začiatok hry snáď nemala žiadna iná hra. Navyše ak plníte úlohy single (to platí aj pre bludiská), tak to budete mať veľmi ťažké. Umierať budete v jednom kuse, prípadne sa dostaví frustrácia. Bez kamarátov skrátka ani na krok! Lenže kde ich nájsť? Svet je prázdny, ale úplne pusté to nie je a časom určite na niekoho narazíte. Dovtedy si aspoň vylepšíte postavu.

Na začiatku hry si vytvoríte hrdinu a tým to hasne, ak nerátame  výzbroj, zbrane a doplnky. Môžete sa stať ženou alebo mužom rôznej rasy. Na výber sú elfovia, ľudia, orkovia, trpaslíci, hobiti, ale aj goblini, či jašteričia rasa Amarian. S každou sa hrá úplne inak. Dôležité rozhodnutie spravíte aj pri výbere povolania. Na základe vlastných skúseností začiatočníkom neodporúčam lukostrelca. Najlepšou voľbou je určite klasický bojovník tu označený ako šampión. A, samozrejme, môžete sa vydať aj cestou mágie. V tomto smere je toho na výber viac než dosť. Pri putovaní využijete aj remeselné zručnosti, ako je alchýmia, výroba brnení či krajčírstvo.

Pri plnení úloh sa musíte preladiť na minulé storočie. Musíte sa spoľahnúť na to, že si zapamätáte, kde ste dostali úlohu a kde sa NPC nachádza. Taktiež cieľ nie je úplne jasný. Napomôcť môže mapa, ale tá je pre dobrodruha vášho kalibru takmer zbytočná. V tomto smere však hru chválim a je úctyhodné, že sa snaží ísť svojou cestou. Lenže náplň úloh je nezáživná a doslova nedáva žiadny zmysel. Jedinou motiváciou sú XP body pre vašu postavu. Pri postupe na ďalšiu úroveň sme čakali, že si ich rozdelíme ľubovoľne. Ako sme sa mýlili! Ďalší level príde nenápadne a vlastne sa takmer nič nezmení.

Bludiská sú nesympatické a hoci ponúkajú množstvo nečakaných situácií, ak neuspejete, nemusíte sa obávať postihov. Každý pokus zdolať jaskyňu vám dodá čosi nové do inventára a zakaždým ste potom o kúsok lepší. Namiesto objavovania kobiek a ich tajomstiev tu len zbierate neporiadok z mŕtvol a truhiel. Ani v spolupráci so živými bojovníkmi to nie je zábava. Dôležitý stavebný prvok teda zlyháva na plnej čiare. Náhodne generované prostredie hre prospelo len marketingovo. Oveľa lepšie by bolo, keby autori vytvorili čosi vlastné a originálne. To sa v dnešnej dobe cení viac. 

Škoda toho spracovania. Všetky dobré vlastnosti hry padajú na biednej prezentácií a spracovaní. Výsledný produkt nemá čím zaujať a okrem krásnych ženských postáv odrádza snáď všetkým - od slabého grafického spracovania so zle zvoleným farebným filtrom, až po slabé animácie a detaily pohybov. Zo všetkého smrdí malý kapitál a veľké oči vývojárov. Snahu tvorcov síce vidieť, lenže to nestačilo na zábavnú hru, ktorou Kings and Heroes nepochybne mala byť. Hre chýba komunita, ktorá sa nikdy nevybuduje. Tajomstvo je skryté v detailoch a tie tu chýbajú. Titul vyzerá umelo a tak sa aj hrá, hoci sa pokúša vyjsť hráčom v ústrety. Nie sú tu žiadne mikrotransakcie, žiadne lootboxy. Zaplatíte jednorazovo za hru a už ju len hráte do sýtosti ako za starých dobrých čias.

Mohlo ísť o dobrý titul, ktorý by sme si užívali do sýtosti a vďačne naň spomínali, keby nepremrhal svoj potenciál. Nejedná sa o vyslovene nepodarenú hru, vo svojej podstate funguje a obsahu má dosť. Lenže ako sme už napísali vyššie, tajomstvo spočíva v drobnostiach a tie tu chýbajú. Takže napriek obľúbeným prvkom Dungeons & Dragons nás králi a hrdinovia nepresvedčili.

Kings and Heroes
Kings and Heroes Ide do tuhého.
Ide do tuhého.


Kings and Heroes Inventár je nepodarený.
Inventár je nepodarený.


Kings and Heroes Jeden z pekných výhľadov.
Jeden z pekných výhľadov.






napísal Possol 28.2.2018
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
5.0
Ohodnotiť
KINGS AND HEROES
+ celkom pekné postavy
+ bohatý obsah
- nezaujímavé spracovanie
- animácie
- nudné úlohy
- stereotyp
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Dual Core 2 GHz, 6 GB RAM, VGA 2 GB, OS Win 7 + SP1 64-bit


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Industry Games
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2016
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19547)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk