KIRBY BATTLE ROYALE

KIRBY BATTLE ROYALE

6.5

Ružový hrdina v netradičných súbojoch

Recenzia na 3DS verziu

Nová Kirby hra nie je plnohodnotné rozsiahle dobrodružstvo, aké od ružového drobca čakáte. Ba čo viac, obsahuje viaceré zmeny oproti tradičnej hrateľnosti, vrátane možnosti zhltnúť i vypľuť nepriateľa, až sa môžete čudovať, či je to stále Kirby hra. No v jadre sa skrývajú malé dobrodružstvá guľatého hrdinu, ktorý sa však nedostáva na krásne priestranstvá, ale do interiéru bojových arén, kde niekoľko hráčov v minihrách bojuje o cenné body i postup v istých ligách.

Kirby Battle Royale je vedľajšia hra v sérii, ktorá ignoruje bežnú formu prístupného borca a alternuje ju bojovými zložkami. Malinký tutoriál trošku klame, keď vás nechá putovať po kúsku sveta a ukáže, že sa tu dá skákať či ostať aj dlhšie vo vzduchu. Oveľa dôležitejšie je tlačidlo na boj – rýchly úder je k dispozícii okamžite a keď tlačidlo dlhšie podržíte, príde aj špeciálny. Krátka lekcia sa končí a už keď čakáte ďalšiu, hra sa zrazu prepne a umožní vám vybrať si medzi niekoľkými módmi. Aha, tutoriál je pasé a už v hlavnom menu zvažujete, čo hrať skôr. Kolekcia minihier je k dispozícii okamžite, no obsahuje iba polovicu (ostatné sú uzamknuté), takže vám asi rýchlo napadne ísť do príbehového módu. (Všetky minihry sa dajú otvoriť aj bez príbehu, no potrebujete na ne peniažky).

Príbeh nie je košatý, skôr hovorí o veľkom turnaji Kinga Dedede, hlavnou cenou je veľká torta, na ktorú majú všetci zálusk a vďaka tomu sa stretávajú všetci bojovníci v kráľovstve. Dedede nemá veľký záujem o to, aby Kirby niečo vyhral, takže mu neustále posiela ťažších protivníkov. Príbehový mód je v skutočnosti rozdelený do piatich líg a hra funguje tak, že každá liga má stanovený počet bodov na jej absolvovanie a tie zbierate v jednotlivých bitkách. Napríklad úplne prvá liga potrebuje na ukončenie 100 bodov, takže absolvujete menšie bitky po 10, 15 či 20 bodoch, aby ste vytúženú stovku dosiahli, mohli si v kvalifikačnom kole zmerať sily s bossom a postúpiť do ďalšej ligy, kde treba nazbierať... 150 bodov. A už sa púšťate do ďalších menších bitiek, aby ste ich nazbierali a dali dole ďalšieho bossa.

Kirby Battle Royale

Klasická mastenica štyroch v aréne alias základ všetkých disciplín.
Kirby Battle Royale

Treba tu ládovať to palivo a nie sa pozerať po ostatných, ide o čas!
Kirby Battle Royale

Robo Bonkers je fakt crazy rýchla hra, ktorá spočiatku nejde do krvi. Naučíte sa, užijete si...

Štruktúra je jednoduchá – na recepcii čaká panák, zadeľuje bitky, neraz máte na výber z viacerých typov. Nemusíte absolvovať všetky, ak sa ponáhľate do vyššej ligy, stačí vám zvládnuť šesť-sedem. Detailisti si nenechajú ujsť ani ďalšie kolá, kde sa už body nepripíšu, ale ak ide o kompletizovanie hry, treba ich absolvovať. Ukazovateľ postupu má aj záchytné body – po ich prekročení dostanete novú verziu Kirbyho. Základný má meč, lepší kopiju, helmu s ostňom a podobné vymoženosti.

Zbrane a varianty nie sú nepodstatné, väčšina hrateľnosti v aréne je založená na vzájomných súbojoch. Battle Royale je koncipovaný ako multiplayerový titul, kde by si mali zmerať sily štyria hráči. Dá sa hrať aj sólo, vtedy máte jednu postavičku a dostanete pomocníka (tradične sú hry vytvorené pre formácie 2 vs. 2) či sa postavíte proti všetkým. Súboje sú však veľmi jednoduché – môžete skákať, používať úder základný či silnejší a ukrajujete z ukazovateľa protivníka. Preto autori zaradili do hry ďalšie prvky.

Kirby Battle Royale tak pôsobí ako kolekcia desiatich minihier, kde súboj tvorí dôležitú súčasť, ale je rozšírený o ďalšie aktivity. Battle Arena je iba mastenica, no môžete zdvihnúť a šmariť protivníka. Apple Scramble je o búšení do stromu, zbieraní jabĺk a odovzdaní na aktívnu plochu (ešte treba tlačiť spínač). Crazy Theater je divočina, lebo je to minihra zložená z ešte menších častí – dostanete otázku, máte sa postaviť na tlačidlo s odpoveďou (zatiaľ čo vás iní chcú vytlačiť) alebo sa vyhýbate asteroidu či máte zaútočiť na niekoho iného. Kto dosiahne stanovený počet úloh, minihru vyhrá. Coin Clash je o zbere mincí i vyhýbaní sa duchom (koho sa dotknú, príde o batôžtek a zbiera znova).

Rocket Rumble vám dá úlohu hádzať palivo do rakety, potom tesne pred skončením do nej skočiť – vyhrá ten, kto sa dostane v rakete najvyššie do vesmíru. Attack Riders sú tiež o zbieraní peniažkov, no v okrúhlej aréne sú aj vozidlá a kto je v nich, môže narážať do ostatných a zhrabnúť ich mince. Slam Hockey je nová variácia na stolný hokej, ale vyznieva dosť priemerne. Ore Express je o zbieraní rudy a posielaní do vlaku a prekvapivo zabaví, podobne ako palivo do rakety. Robo Bonkers núka boj o rakety s veľkou opicou a Flagball je azda najlepšia tímová hra, kde sa jedna dvojica snaží tej druhej uchmatnúť loptu a šmariť ju do konkurenčnej vlajky.

Príbehový mód má výhodu, že vám postupne podsúva všetky hry, naučí vás ich pravidlá (dajú sa aj zaškrtnúť či obmedziť) a keď si dáte repete v samostatnom móde, už ste pripravení a zbehlí, akurát si musíte zvyšnú päťku odblokovať ako aj ďalšie chuťovky. Hra je celkom benevolentná pri zbieraní prachov (dáva ich cez achievementy dosť často a solídne sú bonifikované aj víťazstvá).

Kirby Battle Royale vyzerá spočiatku trošku archaicky a nemá pestrú grafiku v tutoriáli, no neskôr sa ukážu zaujímavé arény a niektoré dobré grafické prvky. Autori rezignovali na 3D, no 2D postačí. Desiatka minihier a príbehový mód na pár hodín sa nezdá na papieri ako lákavá propozícia, no keď sa hra rozbehne, máte čo robiť a užívate si ju. Je to síce variácia na veľa odohraného a videného, no cez Kirbyho a jeho varianty je zložená úspešne. O všetkom môže rozhodnúť cena a najmä partia hráčov.

Kirby Battle Royale

Môj osobný favorit, kde freneticky hádžete do rakety palivo a potom čo najvyššie odletíte.
Kirby Battle Royale

Niekedy sa pracuje v pároch, inokedy jeden proti všetkým.
Kirby Battle Royale

Poriadna plieskanica v zložitých disciplínach - a najlepšie bez nich.

napísal Korec 18.1.2018
Páči sa mi!
6.5
Vo svete
5.7
Ohodnotiť
KIRBY BATTLE ROYALE
+ variabilné minihry a ich náplň
+ výborné arkádové tempo
+ solídne poskladaná kampaň
+ chytľavý systém bonusov
+ lokálny multiplayer
- kampaň takmer bez príbehu
- len 10 minihier
- po čase sa princípy opakujú


RECENZIE HRÁČOV
3DS

Vývoj: Nintendo, HAL Labs
Štýl: Arkáda / Párty hra
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk