LOOTERKINGS

LOOTERKINGS

6.5

Keď namiesto hrdinov plienia bludiská goblini

Recenzia na PC verziu

Tmavé podzemné tunely plné nástrah, protivníkov a najmä bohatstva priťahujú škriatkov z každého kúta jaskyne. Tí budú spoločnými silami v náhodne generovanom prostredí hľadať čo najviac pokladov a najlepšie s nejakým kamarátom. Kto sa dostane čo najďalej, nie je spočiatku jasné, ale isté je, že to nebude žiadny hrdina.

Titul Looterkings je ideálny v spoločnosti nejakého kamaráta. Alebo rovno troch. V úlohe vybraného goblina a z pohľadu tretej osoby sa túlate po čoraz ťažších úrovniach jaskyne a nejde vám o nič iné, ako nazbierať čo najviac zlata a drahokamov. Musíte sa dostať čo najďalej, získať vysoké skóre a hlavne sa zabaviť. Humoru do hry pridali vývojári z Headup Games dostatok, ale pri postupe osamote predovšetkým zošediviete. 

Looterkings
Looterkings Úsmev ako Joker od ucha k uchu.
Úsmev ako Joker od ucha k uchu.


Looterkings Už ma tentoraz nik neporazí!
Už ma tentoraz nik neporazí!


Looterkings Streľba z kuše zblízka je istá smrť.
Streľba z kuše zblízka je istá smrť.





Svojho Goblina si môžete postupne ošatiť, pretože bez oblečenia uvidíte aj jeho prednosť a „zadnosť“. Vyzbrojíte ho za nazbierané drobné rôznymi zbraňami. V partii používajte kuše, ale aj kontaktné predmety, ako sú meče a dýky. Prítomný je obchod a máte k nemu prístup k nemu prístup kedykoľvek počas hry. Zo začiatku v ňom veľa vecí nepribúda. Ale postupne sa ako-tak zaplní. Veď celkovo je v hre vyše štyridsať zbraní.

Čaká vás deväť procedurálne generovaných úrovní a na konci hala kráľovnej elfov s nespočetným bohatstvom. Prostredie je rôznorodé, ale ničím neprekvapí a neponúka nijaké zaujímavé zákutia. Príliš veľa nápaditosti v tomto smere titul nepobral. O to atraktívnejšie sú však súboje, ktoré môžu s rôznymi protivníkmi trvať aj niekoľko minút. Umierať budete skutočne často a hra vyžaduje dobrú spoluprácu hráčov a na druhej strane aj skúsenosti. Protivníci sú menej nápadití, nie je ich veľa, ale neskôr vedia prekvapiť svojimi schopnosťami. Napríklad dokážu zmeniť nafarbenie sveta, kedy sú nezničiteľní. Nájdete tu všemožné potvory, od potkanov, cez kostlivcov, až po nemŕtvych a démonov.

Základ je v zbieraní bohatstva, ktoré je na každom kroku. To môžete získať aj vyrývaním do partnera, ktorý s vami postupuje bludiskom. Čo sa mu určite páčiť nebude a dôjde k bitke. Ale možno vám ho dá dobrovoľne. Okrem iného môžete na svojho druha aj skočiť. Najlepšie je postupovať ruka v ruke a spoločne čeliť njástrahám. Samozrejmosťou je snaha oživovať svojich kamarátov za každú cenu. Keď umriete všetci, musíte začať úroveň odznovu.

Hra je závislá od prítomnosti hráčov a, bohužiaľ, tých je momentálne veľmi málo. Takže sa veľmi nevyužije ani originálny Twitch mód, kde sa bojuje proti hordám nepriateľov s využitím Twitch chatu, do ktorého sa zapojí publikum a určí bonusy alebo postihy hráčov. Vyberie jedno z dvoch slov na obrazovke a na základe volieb sa prejaví určitý efekt. Okrem lovu pokladov do hry pribudol aj tímový akčný šport Goblinball.

Grafická prezentácia Looterkings je priemerná. Neponúka vizuálne orgie, nezaťažuje systém svojimi náročnými požiadavkami. Funguje bez problémov, žiadne technické ťažkosti som nezaznamenal. Na druhej strane nijako nepoteší oko. Nezaujme ani hudobným sprievodom, ktorý je príliš obyčajný.

Looterkings síce má zaujímavý námet, ktorý nemá obdoby, ale chýbajú mu hráči, ktorí by spoločne putovali bludiskom. Kto má chuť na náročnejšiu, ale zábavnú kooperatívnu hru, je tu na správnom mieste. Hromadenie drahokamov možno nie je pre každého, ale keď sa ponoríte do hry, strávite pri nej pomerne veľa času. Rozhodne odporúčam tým, ktorí chcú testovať svoje reflexy a zmysly.

Looterkings
Looterkings Utekám nevedno kam.
Utekám nevedno kam.


Looterkings Korunovaný kráľ temných elfov v akcii.
Korunovaný kráľ temných elfov v akcii.


Looterkings Creepery je také múzeum protivníkov.
Creepery je také múzeum protivníkov.






napísal Possol 16.10.2017
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.5
Ohodnotiť
LOOTERKINGS
+ množstvo zbraní
+ rôznorodí protivníci
+ procedurálne generované bludiská
- málo hráčov
- slabá grafická prezentácia
- nevýrazný hudobný sprievod
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: 2,5 GHz Dual-Core 64-bit CPU, 4 GB RAM, GTX 560 2 GB, OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Headup Games / Studio Looterkings
Štýl: RPG / Multiplayer
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk