SUPER BLACKJACK BATTLE 2 TURBO EDITION

SUPER BLACKJACK BATTLE 2 TURBO EDITION

6.5

Neľútostný súboj za kartovým stolom

Recenzia na PC verziu

Pod komplikovaným názvom, ktorý sa rozťahuje na titulke, sa skrýva jednoduchá hra. Blackjack kartári určite dobre poznajú, najmä tí, ktorí hrajú o peniaze. V tomto titule sa však autori pokúsili známu klasiku povýšiť na niečo viac a aj keď to možno vyzerá ako bláznivý nápad, fúzia s bojovkou sa celkom vydarila. Má však aj svoje muchy.

Hlavným cieľom Blackjacku je poraziť krupiéra, ktorý podobne ako hráči pri stole vyberá z balíčka karty a snaží sa priblížiť k hodnote 21 bodov. Kto prekročí túto hranicu, okamžite prehráva.V ideálnom prípade bude mať hráč v ruke eso a kartu s hodnotou 10, teda žolíkovú desiatku, J, Q alebo K, čím získa kombináciu nazvanú Blackjack, ktorá porazí všetko ostatné. Okrem toho platia aj ďalšie pravidlá, ale toto vám v zásade stačí na to, aby ste hru bez problémov zvládli. Je to dosť podobné ako v bežne rozšírenej kartovej hre Oko berie a základy si rýchlo osvojí aj úplný začiatočník.

Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition
Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition Na body je to tesné, ale ja mám Blackjack!
Na body je to tesné, ale ja mám Blackjack!


Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition V multiplayeri má každý hráč na svoje akcie limitovaný čas.
V multiplayeri má každý hráč na svoje akcie limitovaný čas.


Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition Tradičný jednoduchý Blackjack je len o vašej postave a krupiérovi.
Tradičný jednoduchý Blackjack je len o vašej postave a krupiérovi.





Hlavným režimom v hre je súboj v sólo režime a ten je aj najzaujímavejší, pretože sa mieša so spomínanou bojovkou. Ktorá to konkrétne je, vám zrejme napadne už pri pohľade na obrázky. Podobne ako v Street Fighter II vás čaká turnaj s borcami z celého sveta a musíte ich jedného po druhom poraziť v rôznych kasínach, ktoré zodpovedajú štýlu krajiny a osoby, čo ju reprezentuje. Postupným vyraďovaním oponentov sa prepracujete až ku gangstrovi v Las Vegas, a to je vlastne hlavný boss. Na výber je okamžite bezmála tucet postáv - Mark z USA, Dieter z Nemecka, Luke z Austrálie, Sunita z Albánska  a ďalší - a neskôr, keď nazbierate celkovo 100 000, odomknete aj tú poslednú, teda Tonyho z finálneho duelu. Každá osoba má vlastný mikro príbeh, čo vlastne znamená, že v závere na statických obrazovkách s textami spoznáte jej motiváciu hrať a vyhrať a zistíte, ako to celé dopadlo.

Súboje prebiehajú na hracom stole a nie sú to žiadne pästné bitky a kopance, ale (ne)rozvážne stávky a vyťahovanie kariet z balíčka. Pri stole sú traja - krupiér, vy a váš protihráč. Na absolútne víťazstvo máte desať kôl, počas ktorých musíte nahrabať väčší finančný obnos ako váš oponent. Obaja začínate s tisíckou a v každom kole stavíte minimálne päťdesiat dolárov a maximálne všetko, čo máte práve u seba. Jednoducho prihodíte žetóny v požadovanej sume a potvrdíte svoju voľbu. Čím vyššia stávka, tým viac môžete vyhrať, ale aj prehrať. Ak sa predčasne dostanete na nulu, zápas okamžite končí. To isté platí aj pre protihráča.

Na obrazovke vidíte všetkých troch zúčastnených aj po dve karty, ktoré dostane každý hneď v úvode. Ak máte približne 21 bodov alebo nebodaj Blackjack, úplne vám to postačí, no väčšinou ešte požiadate o jednu alebo viac kariet, aby ste sa priblížili k ideálnemu súčtu. Potom všetci ukážu, čo majú v ruke. Keď máte viac bodov ako krupiér (a neprekročili ste limit), vyhrávate kolo a pripíšu sa vám doláre. Ak je úspešnejší krupiér,  peniaze strácate, v prípade zhody o nič neprídete ani nič nedostanete.

S protihráčom pri stole priamo nesúperíte a jeho financie tiež kolíšu na základe toho, či v rovnakom čase prekonal krupiéra. Pokojne sa môže stať, že vy aj váš oponent v tom istom kole prehráte, alebo obaja vyhráte a každý si prilepší. O tom, či ste zvíťazili alebo prehrali v dueli s vaším oponentom, rozhodne celková nahratá suma po desiatich kolách. Ak máte viac, čaká vás nový protihráč aj ďalšie kasíno, ak menej smiete si dať reparát a potvrdiť svoje rozhodnutie, kým vás hra neodpočíta ako v ringu. Počas vykladania kariet  môžete robiť na súpera grimasy a po zápase sa mu vaša postava vysmeje - alebo on vám.

V ďalšom režime nazvanom jednoduchý Blackjack hráte sólo iba s krupiérom až dovtedy, kým sa vám to nezunuje. Nehodnotený vs. režim je multiplayerom pre dvoch, prípadne viacerých hráčov, ale ide len o nekonečné stávkovanie, pri ktorom si nanajvýš zvolíte kasíno. Takže vás to čoskoro omrzí, aj keď si pritom môžete písať správy v chate. Nádejne vyzerá svetový šampionát s rebríčkami, lenže tam pravdepodobne nikdy nenájdete živého oponenta, o čom svedčí aj tabuľka, kde majú tí najlepší na konte len pár víťazstiev. Môžete však skúsiť vyčkávať, hra vám zatiaľ len tak cvične rozdáva karty a možno vás poteší, že ukáže váš nick a pokojne aj so slovenskou vlajkou. To je však všetko.

Hru sme testovali na PC a aj v mobilnej verzii pre Android, ktorá vyšla dodatočne. Obsah je identický, grafika prakticky rovnaká, v peknom retro štýle s postavičkami ako zo Street Fighter II, len s tým rozdielom, že na Steame si môžete nastaviť vysoké rozlíšenie. Pritom vám vyhráva hravá dynamická hudba, ktorá počas posledných kôl v súbojoch zrýchli, aby sa zvýšilo napätie.

Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition
Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition Koľko stavíme? Risk je zisk! Niekedy...
Koľko stavíme? Risk je zisk! Niekedy...


Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition Svetová mapa s protihráčmi je jednou z vecí prevzatých z populárnej bojovky.
Svetová mapa s protihráčmi je jednou z vecí prevzatých z populárnej bojovky.


Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition V jednotlivých kolách turnaja treba poraziť krupiéra. Niekedy vyhrajú obaja hráči.
V jednotlivých kolách turnaja treba poraziť krupiéra. Niekedy vyhrajú obaja hráči.





Rozdiely medzi jednotlivými verziami však predsa len sú a týkajú sa technického stavu a sumy, za ktorú hru kúpite. Na PC všetko funguje vcelku stabilne a bez problémov, ale vzhľadom na pomerne skromný obsah je 12 € dosť veľa a primerané by to bolo maximálne za polovicu. Mobilná verzia stojí len  2,99 € a keďže na tablete skutočne dostanete to isté čo na PC, javí sa ako jasná voľba. Ibaže veľmi často padá. Hoci v rozohranom sólo turnaji po reštarte hry pokračujete tam, kde ste prestali, stále je to nestabilné, dokonca niekedy titul opakovane skolabuje na tom istom mieste, až sa stáva nehrateľným. A to je veľká škoda. Pretože všetko ostatné hrá v prospech mobilnej verzie, ktorá je ideálna do vrecka. A ťukanie prstom na dotykovom displeji je rovnako pohodlné ako klikanie myšou na PC.

Super Blackjack Battle 2 Turbo Edition má dobrý nápad. Spojenie populárnej kartovej hry s progresom (a grafikou) nemenej populárnej bojovky je dostatočne nápadité. Lenže by to chcelo viac obsahu alebo adekvátne zníženie ceny na PC. A mobilná verzia, ktorá má tento pomer ideálny, bohužiaľ, padá ako červivé ovocie zo stromu. Tvorcovia tento zásadný kaz nedokázali odstrániť ani niekoľko týždňov po premiére a kým problém nevyriešia, neoplatí sa vám do hry investovať. Radšej už potom na Steame v nejakej akcii, lenže PC verziu si zas nemôžete pohodlne šupnúť do vrecka.


napísal uni 19.6.2017
Páči sa mi!
6.5
Ohodnotiť
SUPER BLACKJACK BATTLE 2 TURBO EDITION
+ nápadité spojenie kartovej hry a progresu z bojovky
+ jednoduché a praktické ovládanie mobilnej aj PC verzie
+ do hry sa rýchlo dostane aj úplný začiatočník
- PC verzia je stabilnejšia, ale vzhľadom na skromný obsah pomerne drahá
- mobilná verzia je za dobrú cenu, ale veľmi často padá
- nemáte s kým hrať v multiplayeri
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel i3, 512 MB RAM, VGA 512 MB, OS Win Vista


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: About Headup Games / Stage Clear Studios
Štýl: Stratégia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18389)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk