GALAXY OF TRIAN

GALAXY OF TRIAN

3.0

Obrovský, chladný a pustý vesmír

Recenzia na Mobil verziu

Určite ste sa už viackrát stretli s hrou, ktorú ste pôvodne hrávali doma s rodinou alebo kamarátmi vo fyzickej podobe. Pekné spomienky na rôzne vtipné chvíle, no ako doba pokročila, s digitalizáciou všetkého možného sa do elektronickej podoby dostala aj vaša obľúbená stolová hra. V takýchto verziách je dostupných naozaj veľké množstvo hier, napríklad aj Monopoly, no pravdepodobne to všetko začalo pri obyčajnejších tituloch. Čaro skutočnej hracej plochy a atmosféra fyzickej interakcie s okolím sa však nedá len tak jednoducho nahradiť. Ak je však digitálna verzia hry spravená kvalitne, určite ide aj napriek tomu o veľmi dobrú zábavu.

Jedna z takýchto hier je Galaxy of Trian. Ide o sci-fi záležitosť, v ktorej sa dostanete do rozsiahleho vesmíru s jediným cieľom - prosperovať. Pôvodná stolová verzia začala svoju cestu na Kickstarteri v auguste 2014. Zakrátko po spustení kampane autori zaznamenali veľký úspech - pôvodne požadovaných $19,500 vyzbierali expresne rýchlo a suma sa zastavila až na 130,000 dolároch. Autori v kampani lákali na zaujímavú, časovo rozumnú hrateľnosť a v podstate finálny, otestovaný produkt, ktorý mal ísť rovno do tlače. Stolová verzia Galaxy of Trian uspela na plnej čiare, čo autorov priviedlo k myšlienke vytvoriť jej digitálnu verziu.

Galaxy of Trian
Galaxy of Trian Hra viditeľne stavia práve na online režime, ktorý nefunguje.
Hra viditeľne stavia práve na online režime, ktorý nefunguje.


Galaxy of Trian Kampaň, ktorá je však tutoriálom, vám objasní všetky princípy hry.
Kampaň, ktorá je však tutoriálom, vám objasní všetky princípy hry.


Galaxy of Trian Po zápasoch máte k dispozícii detailné štatistiky.
Po zápasoch máte k dispozícii detailné štatistiky.





Titul Galaxy of Trian je už teda dostupný na Steame a v oboch mobilných obchodoch  Google Play a App Store. PC verzia sa predáva za 10 €, mobilná vás vyjde približne o polovicu menej. My sme do rúk dostali práve mobilnú verziu, konkrétne na Android, a už úvode môžem povedať, že ma rozhodne nepotešila.

Galaxy of Trian je v mobilnej, ale aj vo fyzickej verzii, mixom kartových hier, pexesa a v podstate aj piškvoriek. Obsah sa snaží obohatiť o ďalšie prvky, ako napríklad stavanie/vylepšovanie vyslancov, čím obmedzujete súperov a kradnete im cenné body. Čo sa týka príbehu, ten je tu prostý - v celom vesmíre sa považovala rasa Trianov za najvyspelejšiu a najinteligentnejšiu s obrovskými skúsenosťami. Všetky ostatné rasy ju teda uznávali a chodili si k nej po rady. Jedného dňa sa však Triani rozhodli vydať na cestu, z ktorej sa už nikdy nevrátili. V tomto okamihu nastáva boj, v ktorom sa zvyšné rasy pokúšajú privlastniť všetky technológie a stať sa jednotkou. Práve o tom je vaša cesta.

Na začiatku si vyberiete jednu z dostupných rás a púšťate sa do hry, v ktorej musíte pri výstavbe v galaxii získať čo najväčšiu moc nad vašimi súpermi, a to aj vďaka spomínaným vyslancom a ďalším vylepšeniam. Aby ste boli pripravení postaviť sa súperom v ostrom boji, autori si pre vás pripravili tutoriál, ktorý je zostavený z desiatich úrovní. Tvorcovia sa však túto výuku rozhodli označiť ako kampaň, lenže namiesto nejakého komplexného zážitku so samostatným príbehom dostávate len tutoriál, ktorý vás pripraví na ďalšie hranie. Sám som pri hraní kampane čakal, kedy už konečne skončí ten tutoriál a dostanem výzvy, ktoré budem musieť prekonať, pri ktorých sa potrápim. No, bohužiaľ, nič také tu jednoducho nenájdete. Po interaktívnom manuáli som teda preskočil do menu hry s nádejou, že sa zabavím v ďalších dostupných režimoch. Sú dva - lokálna hra a multiplayer.

Po otvorení lokálnej hry už dostanete presne to, čo od daného režimu očakávate. Môžete si vybrať počet súperov (maximálne štyria), ich rasu a nakoniec farebné označenie každého z nich. Nastavenie obťažnosti som však nenašiel nikde. Po spustení hry máte pred sebou hracie pole, ktoré je rozdelené na trojuholníky, do ktorých musíte vkladať karty rovnakého tvaru. Karty sú v podstate časti galaxie, ktoré musíte skladať tak, aby boli čo najrozsiahlejšie a zároveň aby boli uzatvorené. Za každú uzatvorenú galaxiu, planetárny systém a podobne dostávate určitý počet bodov v závislosti od typu sústavy. So súpermi sa striedate a v každom ťahu si musíte najskôr vybrať jeden z dvoch dostupných balíkov kariet. Následne vám hra pridelí dve karty, z ktorých jednu vložíte do poľa na základe aktuálnej situácie.

Jedna hra trvá iba niekoľko minút a musím povedať, že vyhrať vôbec nie je nejaká veľká výzva. Umelú inteligenciu porazíte pomerne ľahko, čo robí hru nezáživnou a rýchlo vás prestane baviť. Každopádne práve preto je tu predsa multiplayer! Lenže jeho využitie má jeden podstatný problém - najskôr by musel fungovať. Nie som si úplne istý, kde je problém, pretože po spustení vyhľadávania mi hra vždy súperov našla, no nikdy ma s nimi nespojila. Všetci sú totiž offline, a tak sa mi nikdy do hry nepodarilo pripojiť. A to je skutočne veľký problém, a zároveň škoda, pretože Galaxy of Trian stavbou herných režimov viditeľne cieli na online zložku hry, ale práve tá z nejakého dôvodu nepracuje správne.

Dostať sa do multiplayerovej hry som skúšal niekoľko dní a niekoľkokrát denne - žiaľ, bez úspechu. Je teda skutočne ťažké hru objektívne ohodnotiť, pretože samotná hrateľnosť môže byť dobrá (so slabou umelou inteligenciou sa naozaj nedá dobre otestovať), no overiť to v tejto chvíli nie je možné. K hodnoteniu Galaxy of Trian sa teda staviam z pohľadu hráča, ktorý si hru chce kúpiť a baviť sa, ale túto úlohu hra skrátka neplní. Navyše čo sa týka spracovania  je zvláštna a pôsobí ako nedorobená. Možno je to škoda, možno nie, no ak vás predsa len Galaxy of Trian zaujala, radšej siahnite po fyzickej verzii hry.

Galaxy of Trian
Galaxy of Trian Multiplayer je o nekonečnom čakaní...
Multiplayer je o nekonečnom čakaní...


Galaxy of Trian Herná plocha sa veľmi rýchlo rozrastá, čím vznikajú nové možnosti.
Herná plocha sa veľmi rýchlo rozrastá, čím vznikajú nové možnosti.


Galaxy of Trian Pri online hre si môžete zvoliť vašu rasu.
Pri online hre si môžete zvoliť vašu rasu.






napísal play3man 12.12.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
3.0
Ohodnotiť
GALAXY OF TRIAN
+ ľahko pochopiteľná a jednoduchá hrateľnosť
+ každá hra trvá iba niekoľko minút, ideálne na vyplnenie voľného času
- kampaň je len tutoriálom
- chabá umelá inteligencia
- nie je možné nastaviť obťažnosť
- multiplayer z neznámeho dôvodu nefunguje
- celkovo rozporuplný pocit zo spracovania


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Creative Maker / Other Games
Štýl: Stratégia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18403)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk