CROSSBOW WARRIOR - THE LEGEND OF WILLIAM TELL

CROSSBOW WARRIOR - THE LEGEND OF WILLIAM TELL

6.0

Hopkanie s legendárnym ostrostrelcom

Recenzia na PC verziu

Kto by nepoznal legendárneho švajčiarskeho hrdinu, ktorý sa preslávil svojou povestnou muškou pri streľbe z kuše? William Tell tentoraz ožíva v rozkošnej platformovej hre z nezávislej scény, ktorá síce vyzerá roztomilo, ale nič vám len tak ľahko nedaruje.

A to je práve problém tejto inak chutnej vecičky - je príliš náročná. Samotný obsah je celkom zaujímavý a určite by potešil aj deti, lenže vzhľadom na značnú obtiažnosť budú mať pri zdolávaní 29 levelov problém aj dospelí, vrátane skúsených hráčov. Jednotlivé úrovne síce nie sú veľmi rozsiahle a niektoré zdoláte aj za minútku, ale málokedy na prvý, druhý či tretí pokus. Neraz musíte začínať stále odznova, pretože ste (opäť) nedoskočili na skalu tesne pred koncom levelu, a tak ho musíte absolvovať celý od začiatku. Neexistujú totiž žiadne checkpointy a neustále opakovanie úrovní rýchlo prestáva byť zábavné. To už potom budete radi, keď sa budete môcť posunúť ďalej a vykašlete sa na vyzbieranie všetkých kvetov - plesnivcov a bonusových jabĺčok.

Crossbow Warrior - The Legend Of William Tell
Crossbow Warrior - The Legend Of William Tell Zostrelením jablka zo synčekovej hlavy sa to ani zďaleka nekončí.
Zostrelením jablka zo synčekovej hlavy sa to ani zďaleka nekončí.


Crossbow Warrior - The Legend Of William Tell Chvíľu sa aj poplavíte na člne. Vtedy postavu sledujete zhora.
Chvíľu sa aj poplavíte na člne. Vtedy postavu sledujete zhora.


Crossbow Warrior - The Legend Of William Tell Pasáže, v ktorých neustále bežíte, zas vnímate pohľadom zozadu.
Pasáže, v ktorých neustále bežíte, zas vnímate pohľadom zozadu.





Okrem toho pri hopkaní môžete pobrať aj syry, ktoré vám doplnia život reprezentovaný piatimi srdiečkami. Tie sú vám ale figu platné, keď spadnete do vody, lávy alebo sa nabodnete na ostne. Vtedy stratíte všetko, schuti si ponadávate a ide sa od začiatku levelu - ak na to ešte budete mať nervy a trpezlivosť. Srdiečka však nie sú úplne zbytočné, pretože vďaka nim znesiete niekoľko zásahov mečíkom alebo šípom od smiešnych nepriateľských zbrojnošov. Tí krpatí vedia byť nepríjemní, ten veľký je nemotorný, všetkým sa však dá skočiť na hlavu, čím ich zvyčajne zabijete a navyše sa tak parádne odrazíte do výšky. To sa môže hodiť na dosiahnutie  nejakých ťažko dostupných plošín či skál.

Samozrejme, vojakov (a občas aj bossov) môžete aj postrieľať kušou, veď ste predsa Willliam Tell. Šípov je však málo, aj keď pri pobehovaní krajinou ešte nejaké pozbierate. A treba si ich šetriť, pretože neraz sú v úrovni terče, ktoré treba zasiahnuť, aby sa spustil nejaký mechanizmus alebo uvoľnila prekážka, čo stojí v ceste. Pri mierení pritom vidíte trajektóriu strely, ktorú musíte správne nastaviť, aby ste zasiahli požadovaný objekt alebo nepriateľa. Občas je to ale problematické.

Hoci sú vybrané úrovne zamerané na postrieľanie všetkých nepriateľov, väčšinou je vaším cieľom preskákať na koniec danej pasáže. Potom sa odomkne ďalší level. Zvyčajne sa na vašu postavičku pozeráte zboku, ale niekedy sa pohľad kamery mení a Willliama sledujete spoza jeho chrbta, prípadne zhora. Záleží to aj od štruktúry úrovne. Niekedy prechádzate mestečkom alebo hopkáte krajinou, kde po vás pália katapulty, padajú stromy alebo vám na hlavu mieria balvany a občas sa vám do cesty postaví vlk či medveď. Inokedy neustále bežíte a nemôžete sa zastaviť, len pribrzdiť, treba rýchlo hľadať schodnú cestičku a nespadnúť do vody. A budete napríklad aj člnkovať a vtedy sa pozeráte z výšky na hladinu, kde číhajú nebezpečné bralá, do ktorých nesmiete narážať.

Samotné skákanie, ktoré je vašou najčastejšou aktivitou, je dosť problematické. Ak neskočíte vo vhodnom momente a na správnom mieste, buď dopadnete pred plošinu, alebo sa z nej zošmyknete. Asi netreba prízvukovať, že je to často do vody či na ostne, ktoré znamenajú...ale veď viete. Niekedy je nevyhnutné zobrať cestou čokoládu, ktorá do historickej hry síce vôbec nepasuje, ale na pár sekúnd vás zrýchli, takže ďalej doskočíte. Mnoho skokov sa však nepodarí a spravidla bývajú osudné a iba vás rozladia. Možno vám to pôjde lepšie gamepadom ako klávesnicou.

Prostredia v hre sú rozmanité - mestečká, divočina plná zelene, skalnaté hory, vodopády, jaskyne, lávové pole, zasnežená krajina. To všetko do hry pasuje a vystihuje pôvab Švajčiarskych Álp, kde sa odohráva príbeh ostrostrelca, ktorého hlavným poslaním je zachrániť svojho syna. Všetky lokality pritom majú komiksový, respektíve rozprávkový nádych, rovnako ako smiešne postavičky vojakov, ale aj samotného Willliama Tella. Ozvučenie je dobré, hudba hravá a pritom heroická, šitá hre na mieru.  Veľa si toho ale nenastavíte - rozlíšenie, celkovú úroveň grafiky, hlasitosť hudby, zvuku a nemecký alebo anglický jazyk. Crossbow Warrior toho ale viac ani nepotrebuje.

Je veľká škoda, že je hra zbytočne náročná, respektíve nemá na výber rôzne obtiažnosti a neobsahuje checkpointy. Vzhľadom na to, že tento titul vyšiel rok po iOS verzii, mohli s tým tvorcovia dávno niečo urobiť. Len tak málo by stačilo na to, aby sa tento titul zmenil z frustrujúceho na roztomilo zábavný a vhodný pre deti a hráčov každého veku. Ale ešte stále to autori môžu napraviť vhodnou aktualizáciou. V momentálnom stave je však Crossbow Warrior - The Legend of William Tell príliš ťažký,a pritom ani nepôsobí veľmi heroicky, takže z hry budete mať pôžitok len vtedy, ak vás lákajú poriadne výzvy.

Crossbow Warrior - The Legend Of William Tell
Crossbow Warrior - The Legend Of William Tell Kušou likvidujete nepriateľov, ale aj strieľate do terčov, a tak aktivujete mechanizmy a uvoľňujete prekážky.
Kušou likvidujete nepriateľov, ale aj strieľate do terčov, a tak aktivujete mechanizmy a uvoľňujete prekážky.


Crossbow Warrior - The Legend Of William Tell Čaká vás 29 levelov v rôznych prostrediach.
Čaká vás 29 levelov v rôznych prostrediach.


Crossbow Warrior - The Legend Of William Tell Kvety a jablká, ktoré môžete pozbierať, sú všade - aj v mestách.
Kvety a jablká, ktoré môžete pozbierať, sú všade - aj v mestách.






napísal uni 26.1.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.0
Ohodnotiť
CROSSBOW WARRIOR - THE LEGEND OF WILLIAM TELL
+ rozmanité úrovne v rôznych prostrediach
+ roztomilý vzhľad hry
+ rozprávková atmosféra
+ nízka cena
- zbytočne náročné, bez výberu obtiažností a checkpointov
- niekedy ťažkopádne mierenie pri streľbe
- ak pri skákaní nie ste maximálne presní, čaká vás reštart levelu


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Scherrer Medien GmbH / MobyDick Games
Štýl: Akčná Adventúra
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk