DISNEY INFINITY 2.0: MARVEL SUPER HEROES

DISNEY INFINITY 2.0: MARVEL SUPER HEROES

6.5

Superhrdinovia v druhej verzii Infinity

Recenzia na PC verziu

Spoločnosť Disney si vybrala skutočne dobrú cestu, keď sa pár rokmi rozhodla vytvoriť vlastnú mega hernú značku, do ktorej zapracuje všetky svoje rozprávky, filmy, hrdinov a navyše to celé obohatí reálnymi figúrkami.  Prakticky okopírovala Skylanders od Activisionu, ale pridala k tomu bonus v podobe svojich známych postavičiek, z ktorých už bude teraz len ťažiť. Zaujímavosťou je aj možnosť tvorby vlastných hier.

Škoda, že autori pri tomto prahnutí po ultimátnej hre zrušili všetky LucasArts tituly, obmedzili aj vlastný vývoj hier a aj pri tvorbe  Disney Infinity im pomáha päť externých štúdii. Tie pre tento ročník pripravili úplne novú ponuku, snažiacu sa posunúť sériu smerom od malých detí k teenagerom. Pridali totiž Marvel komiksových hrdinov. Vlastný príbeh, playset a postavičky dostanú Avengers, Spiderman a Strážcovia galaxie.

V základnom balení Disney Infinity Marvel Super Heroes je playset Avengerov a tri postavičky - Ironman, Thor a Black Widow. Kapitána Ameriku, Hulka a Hawkeye si musíte dokúpiť samostatne. Dopĺňajú to ešte dve minihry s Thorom a jedna so Strážcami galaxie. Samotný príbeh strážcov vesmíru aj s postavičkami si ale musíte dokúpiť samostatne a rovnako aj Spidermana a jeho kampaň. Samozrejme, celé to ide do peňazí, napokon, na tom je aj marketing hry postavený. Teda Disney stavajú na tom, že rodičia budú postupne deťom dokupovať ďalšie postavičky, ako na zábavu, tak aj na použitie v hre.  Plus aby náhodou neboli Disney v strate, aj keď už hráč má Infinity 1.0, je mu nanič a musí si kúpiť celé Infinity 2.0 aj so základnou doskou znovu.

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Starter balík prichádza s tromi postavičkami a základnou hernou témou Avengerov.
Starter balík prichádza s tromi postavičkami a základnou hernou témou Avengerov.


Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Mimo avengerov sa bude dať dokúpiť aj prídavok Strážcovia galaxie.
Mimo avengerov sa bude dať dokúpiť aj prídavok Strážcovia galaxie.


Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes A zo superhrdinov nechýba ani Spiderman, ktorý rovnako dostane svoj príbeh.
A zo superhrdinov nechýba ani Spiderman, ktorý rovnako dostane svoj príbeh.





Samotná herná stránka je postavená na jednoduchosti. Dieťa si k symbolu playsetu pridá figúrku, s ktorou sa chce zabávať a tá sa objaví v hre. Ak má pri sebe rodiča alebo kamaráta, ten si môže vybrať ďalšiu a hneď hrajú dvaja. Ak si chcú vymeniť postavičky, môžu to spraviť kedykoľvek, čo je, mimochodom, veľmi vhodné pri smrti postavy - odpadá totiž nutnosť reštartu danej úlohy. Deti bude táto stránka hry určite baviť.

Podobne jednoduchá je hra hrateľnosť. Kampaň Marvel Super Heroes má základ v Lokim a ľadových monštrách z Avengerov, ktorí zaútočili na New York a vy ich musíte pod taktovkou Shieldu zastaviť. Vyberiete si ľubovoľného superhrdinu z ponuky a vyrážate do ulíc otvoreného mesta. Tu môžete podľa typu vašej postavičky lietať, skákať alebo jazdiť na motorke a spĺňať úlohy, ktoré vám zadáva sám Nick Fury. Žiaľ, ide len o jednoduché repetitívne misie, ako vyčistiť most, eskortovať auto, vyhladiť ulicu. Všade stretávate ľadových nepriateľov, či už menších alebo väčších a opakovane ich likvidujete  postavičkou a spôsobom jej vlastným - Thor kladivom, Ironman údermi a lasermi, Hawkeye má šípy a Hulk svoje ruky a skoky.

Boje sú prepracované a chvíľu zábavné, ale len vtedy, ak nemáte okolo seba desiatky nepriateľov. Vtedy len ťukáte a ťukáte. Našťastie, celé to oživujú veľmi hlboko prepracované schopnosti, ktoré neustále otvárajú nové možnosti danej postavy a zvyšujú ako silu, tak aj efektivitu bojov. Vylepšovať si môžete všetky postavy samostatne a preto je dobré priebežne ich počas kampane meniť.

Samotná kampaň má okolo 6 hodín a môžete si ju rozšíriť Toybox možnosťou - funkciou, ktorú Disney zaviedli už pri vydaní prvého Infinity a umožňuje vytvárať si vlastné prostredia a celé hry. Autori sa nechali inšpirovať Minecraftom, ale zároveň zároveň dávajú hráčom na výber, aký štýl prostredia chcú, či mesto, čistý terén, kopce, pretekársku trať alebo prostredie pre skákačku. Následne už môžu hráči behať v lokalite s postavičkou, pridávať domy, autá, stromy rôzne objekty a určia rôzne pravidlá hry. Obmedzenie však spočíva v tom, že objekty, ktoré máte k dispozícii, si musíte predtým odomknúť v kampani a teda sa na stavbu nemôžete vrhnúť hneď.  Ak by vás však stavba nebavila, môžete si hru rozšíriť sťahovaním výtvorov iných hráčov. Sú to síce len malé levely, ale môžu občas zabaviť.

Podobne malú zábavku ponúknu aj dve priložené Toybox hry. Jedna je s Thorom na jeho domovskej planéte, kde zastavuje vlny nepriateľov a druhá v prostredí Strážcov galaxie s jednoduchým bojom. Ak by vám to všetko stále nestačilo, máte v hre aj svoj domov, ktorý si môžete s odomknutými vecami zariaďovať a vytvoriť si tak pravý superhrdinský brloh.

Samotná kampaň Avengerov je len jednou zo súčastí Infinity 2.0. Ak si zaplatíte a kúpite playset Spidermana, vyšantíte sa v rovnakom meste ako s Avangermi. Oproti tomu Strážcovia vesmíru vyzerajú zaujímavejšie a ponúknu futuristické prostredie so svojskými postavičkami. Oba doplnky si môžete vyskúšať v krátkych ukážkach v PC verzii (Xbox One verzia tieto demá nemá). PC verzia je, mimochodom, free 2 play a dajú sa v nej aktivovať ako fyzické figúrky, tak aj celé playsety a postavičky kúpiť digitálne. Hru môžete hrať aj na viacerých platformách, kde sa základné veci synchronizujú cez Cloud. Keď som to však skúšal, pozícia v kampani sa nepreniesla, len vypracované postavy a odomknuté prvky do Toyboxu.

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Avegers príbeh sa odohráva v meste, ktoré vyzerá veľmi jednoducho a pusto, dopĺňajú ho repetívne úlohy.
Avegers príbeh sa odohráva v meste, ktoré vyzerá veľmi jednoducho a pusto, dopĺňajú ho repetívne úlohy.


Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes V zbierke sa vám postupne budú otvárať postavičky, teda postupne ako si ich budete kupovať.
V zbierke sa vám postupne budú otvárať postavičky, teda postupne ako si ich budete kupovať.


Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes V hre máte aj svoj brloh, ktorý si za odomknuté veci v kampani môžete zariaďovať.
V hre máte aj svoj brloh, ktorý si za odomknuté veci v kampani môžete zariaďovať.





Čo možno deťom nebude prekážať, je vizuál, ktorý je na veľmi slabej úrovni. Mesto v Avengers kampani je fádne, repetitívne, celé v jednej farbe a celkovo zabudnuté v minulosti 10 rokov dozadu. Sú tam síce autíćka a pár postavičiek obyvateľov, ale je to veľmi prázdne a miestami až komické, keď vidíte pohybujúce sa autá bez toho, aby sa im krútili kolesá. Na druhej strane, s postavičkami je zábava, keď ich môžete rozbíjať a hádzať po okolí. Vzhľadom na túto dobu a na toľko peňazí, koľko si dokupovanie doplnkov do Disney Inifnity pýta, by sme čakali viac. Nakoniec, Avengers by si niečo viac aj zaslúžili. Vizuálne je na tom rovnako aj Spiderman playset, ktorý sa odohráva v rovnakom meste, len za letného počasia a najzaujímavejšie prostredie je v Strážcoch vesmíru, ktoré pridáva aj nové sci-fi prvky do hrateľnosti.

Celkovo je Disney Infinity v prvom rade veľmi dobre marketingovo premysleným produktom. Známe postavičky v podobe hračiek na kupovanie a k tomu hranie s nimi vo videohre určite deti láka. A zbieranie a rozširovanie hry je rozhodne zaujímavá motivácia. Problém je v tom, že samotná ponuka hry už zaostáva a cítiť, že nie je dotiahnutá a nebolo do nej investované toľko, koľko malo byť. Je čo zlepšovať a to hlavne čo sa týka obsahu hry. Napríklad teraz, keď autori presedlali z rozprávkových postavičiek na superhrdinov pre staršie deti, zabudli tomu prispôsobiť hrateľnosť. Kampaň preplnili repetitívnymi úlohami, prázdnym mestom a celý vizuál nechali niekde na začiatku minulej generácie. Hra síce zabaví, ale nie nadlho, hneď si bude žiadať (dokúpiť) ďalšie tematické kampane. Nedá sa povedať, že by Disney mali zlý základ, ale je tam potrebných viac investícií do samotnej hry, nie len ťahanie peňazí od hráčov. Uvidíme, ako sa im budúci rok vydarí Star Wars verzia.

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes V Toyboxe si vytvoríte vlastné levely a vlastné hry, všetko v jednoduchej grafike.
V Toyboxe si vytvoríte vlastné levely a vlastné hry, všetko v jednoduchej grafike.


Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Boje sú síce repetitívne, ale zábavné a každá postaviča má svoj štýl boja.
Boje sú síce repetitívne, ale zábavné a každá postaviča má svoj štýl boja.


Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Jedinú hĺbku hre dodávajú skill stromy každej postavy.
Jedinú hĺbku hre dodávajú skill stromy každej postavy.





napísal saver 3.11.2014
Páči sa mi!
6.5
Ohodnotiť
DISNEY INFINITY 2.0: MARVEL SUPER HEROES
+ vydarené figúrky superhrdinov
+ rozmanité vlastnosti postáv
+ kvalitné boje
+ hlboký rozvoj schopností
+ jednoduchší Toybox
+ splitscreen hra pre dvoch hráčov

- môže prekážať príliš jednoduchá grafika
- v Avengers kampani je prázdne mesto a repetitívne misie
- ďalšie kampane si treba dokúpiť aj s postavičkami
- Ak máte Infinity 1.0 je vám nanič, musíte si kúpiť celé Infinity 2.0


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS3
Xbox 360
Wii
WiiU
3DS

Vývoj: Disney / Avalanche Software
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22. august 2013
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19750)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk