JET CAR STUNTS

JET CAR STUNTS

7.0

Malé arkádové autíčka na veľkej platforme

Recenzia na PC verziu

Dobrý deň! Vítam vás v autoškole Jet Car! Moje meno je Bob a dnes vás naučím, ako zvládnuť preteky JCS. Všetky naše trate sú umiestnené vysoko v oblakoch. Nemáte sa ale čoho obávať, vozy majú bezpečnostný mechanizmus, ktorý vás vždy po pár sekundách vráti bezpečne na trať. Ako môžete vidieť, preteky nezaprú svoj pôvod a fakt, že sa zrodili na mobilných platformách. Trate aj vozidlá sa dočkali veľkých úprav, ale naďalej uprednostňujeme čisté línie a hranaté základné geometrické tvary.

Náš kurz pozostáva z jázd v troch monopostoch – modrom, červenom a oranžovom. Začneme s modrým vozidlom v režime timetrial. Tento režim a jeho trate majú najbližšie okruhovému pretekaniu a dostanete tak dostatok priestoru, aby ste si zvykli na ovládanie.

Na základnom ovládaní arkádových racingov sme nič nemenili, využijete klasický kríž a pokyny vpred, vzad, doprava a doľava. Naše skvelé vozidlá sú však vybavené aj prúdovým motorom a výsuvnými plochami slúžiacimi ako aerodynamická brzda. Ďalšie dve tlačidlá slúžia na ovládanie zadného prítlačného krídla, ktorým počas letu ovládate pohyb hore a dole. Dávajte si však pozor, naše vozy nie sú žiadne akrobatické lietadlá a ich manévrovanie vo vzduchu sa nebezpečne blíži k nule! Nikdy sa nepokúšajte vo vzduchu meniť smer letu, nedopadne to dobre. Posledné tlačidlo slúži na už spomínaný rýchly návrat na trať. Myšky bohužiaľ nepodporujeme, jazdu si najlepšie vychutnáte pomocou gamepadov. Zákazníci, ktorí sa pokúšajú o ovládanie pomocou klávesníc, si obyčajne musia zvykať trošku dlhšie.

    Jet Car Stunts    Jet Car Stunts  

Ešte než vyrazíme, predstavím vám vlastnosti tohto modrého krásavca. Je určený na rýchlu okruhovú jazdu, ale v porovnaní s ostatnými modelmi je najnemotornejším letcom a prúdový motor sa dobíja len počas prejazdov checkpointov. Vaša úloha počas prvej jazdy je našťastie jednoduchá, potrebujete len čo najrýchlejšie absolvovať 5 kôl na krátkom okruhu. Môžete teda naštartovať a dupnúť na plyn.

Trať sa skladá z niekoľkých levitujúcich ostrovov, medzi ktorými budete preskakovať pomocou aktivácie prúdového motora. Hlavne dávajte dobrý pozor, aby ste pred každým skokom nasmerovali voz priamo v smere jazdy. Stačí drobná odchýlka a susedný ostrov miniete o desiatky metrov. Zároveň je však potrebné, aby ste skákali dobre rozbehnutí, inak vás pred pádom nezachráni ani výkonná turbína. Ak budete mať pocit, že ste to prehnali a skok bude pridlhý, využite zadné krídlo a nasmerujte voz k zemi, alebo využite aerodynamickú brzdu. Bacha na obrubníky! Nie sú na tratiach preto, aby vám pomáhali. Naopak, často fungujú ako odpaľovacie rampy. Kľúčovú rolu preto hrajú presné doskoky a plná kontrola nad vozidlom počas prejazdu zákrut. Nikdy nezabúdajte, že modrý monopost je krehký a pri každom väčšom náraze sa rozbije na dvetisíc malých kúskov. A ešte jedna rada - nikdy sa nepozerajte dolu!



Nasleduje lekcia číslo 2 – platforming. Vedzte, že za sebou máte tú najľahšiu časť. Doteraz ste takmer počas celej jazdy zostávali pekne všetkými štyrmi kolesami na dráhe. Teraz si však naozaj zalietate. Na prvý pohľad sa môže zdať trať podobná tej predchádzajúcej, všimnite si však, že je oveľa užšia. Tiež ste mohli postrehnúť, že trate pre modrý monopost sa skladajú z pár veľkých ostrovov a dráha tak bola rozdelená len pár skokmi. Trate pre platforming sú ale množstvom maličkých ostrovčekov, ktoré navyše nelevitujú v jednej výške. Počas tejto jazdy sa musíte sústrediť oveľa viac na šikovnosť a presné skoky. Rýchlosť je až na druhom mieste. Súťaž však stále vyhráva ten, kto sa dostane do cieľa najrýchlejšie.

Tento štýl trate absolvujete v červenom monoposte. Rudá mašina je kompromisom pre potrebou manévrovania na úzkej trati a zdolávanie náročných skokov. Samozrejme, vo vysokých rýchlostiach. Daňou za rýchlosť je opäť nebezpečná krehkosť vozidla. Dávajte teda dobrý pozor, snažte sa lietať vysoko a v prípade potreby používajte aerodynamickú brzdu. Presné skoky vám ušetria množstvo času, ale šanca dostať sa do cieľa bez havárie sa blíži k nule. Pamätajte si, že ide o zábavu. Neničte gamepady a klávesnice a počas skokov sa pozerajte pred seba, nie dole!



Trochu ste pobledli, ale snáď zvládnete poslednú jazdu, ktorá je lahôdkou pre fajnšmekrov. (Hovoril som vám, aby ste sa radšej dívali len pred seba.) Zabudnite na bezuzdné trielenie do cieľa. Práve vstupujete na trať typu collector a tu vás už čaká oranžový krásavec. Má jednu neoceniteľnú vlastnosť - je nerozbitný. A keď vravím nerozbitný, tak tým myslím, že Hasselhoffov Pontiac by po zrážke s ním vyzeral ako čínsky MP3 prehrávač.

Vašou úlohou je pozbierať všetky hviezdičky. Môže to znieť primitívne, ale všimnite si, že hviezdičky sa nepovaľujú len tak uprostred trate. Namiesto toho ich naši školení experti skrývajú na vrcholy veží, na maličké bočné ostrovčeky, na strechy tunelov... Skôr, než ukážete svoju šikovnosť, budete musieť zapojiť aj svoj mozog a zistiť, ako sa vlastne dá k hviezde dostať. Občas sa vyberte po trati v protismere. Inokedy skočte na osamotený ostrovček, aby ste sa uistili, že z neho nevedie žiadna cesta ďalej. Počítajte s tým, že budete padať, ale s tým si v tomto režime nerobte starosti. Mnohé hviezdy sú skryté na miestach, odkiaľ niet cesty späť. Po ich zobratí sa jednoducho musíte vrátiť k checkpointu a preskákať časť trate znova. Palivo do prúdového motora vám budeme dopĺňať priebežne, takže je len na vás, ktorým kontrolným bodom prejdete a ktorým nie. Takže majte oči otvorené, kalkulujte, nebojte sa vyskúšať šialené kúsky a preskúmajte každý kúsok trate! Kým dorazíte do cieľa, budete ju poznať ako vlastnú dlaň.



Naša skúšobná jazda sa skončila a ukázala, že autoškolu Jet Car Stunts si zrejme budete užívať viac než tú skutočnú. Od roztomilej arkády ale nečakajte priveľa. Grafické spracovanie je prinajlepšom handheldové a aj pri svojej jednoduchosti má svoje mušky. Hra nevyzerá ako moderný titul roka 2014. Ak však akceptujete, že začínala na tabletoch a sústreďuje sa na svoju arkádovosť, užijete si slušnú porciu zábavy. Adrenalínovému racingu však strašne chýba skutočný multiplayer. Autori zakomponovali iba možnosť pretekať proti duchovi svojej doteraz najlepšej jazdy a duchovi jedného z iných hráčov. Trate sú zábavné aj pri osamelom hraní, ale až lokálny multiplayer by hre dodal ten správny šmrnc. Vzhľadom na náročnosť tratí neodporúčam hru ani ako darček pre synátora alebo súrodenca pod desať rokov. Náročnosť by ho odradila behom štvrťhodinky. Naopak, najviac by mali byť spokojní arkádoví špecialisti a skalní fanúšikovia Knight Ridera.


napísal roberto 30.5.2014
Páči sa mi!
7.0
Ohodnotiť
JET CAR STUNTS
+ tri rôzne typy tratí a vozidiel
+ originalita
+ výzva
+ chytľavé ozvučenie
- chýba skutočný multiplayer
- slabé grafické spracovanie
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: OS Windows Vista, Intel i3, 2 GB RAM, 400 MB HDD


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Grip Games
Štýl: Racing
Dátum vydania:  2014
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18388)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk