DIABLO III: REAPER OF SOULS

DIABLO III: REAPER OF SOULS

Nový akt, postava a kopec noviniek

Dojmy

Po porážke Diabla sa Tyrael pokúša ukryť kameň duší obsahujúci esenciu všetkých siedmych najväčších ziel. Vie, že je príliš nebezpečný na to, aby ho nechal v rukách smrteľníkov alebo anjelov. Pomocou šiestich Horadrimov sa ho pokúsi zapečatiť, no je prepadnutý Mathaelom, bývalým Archanjelom. Ten v ľudstve vidí len rasu démonov a s nadobudnutým kameňom sa pokúša o jeho vyhladenie. Tyrael vysiela posledného preživšieho Horadrima nájsť Nephalema, vás.
 
V prvom datadisku Reaper of Souls pre Diablo III pribudlo hneď niekoľko vylepšení a obsahu. Ako ukázala hrateľná beta verzia, tým najmarkantnejším je pribudnutie piateho aktu, v ktorom sa po zničení diabla objaví nový silný nepriateľ a ľudská rasa je opäť na pokraji vyhladenia, pokiaľ nezasiahne Nephalem. Doriešia sa aj otvorené a nezodpovedané otázky z pôvodnej hry a ak ste si stihli vylevelovať už všetky postavy, k dispozícii máte novú, Crusadera.


Crusader je postavou svetla a stojí vždy na strane dobra. Berie na svoje plecia zodpovednosť celej skupiny spolubojovníkov, pretože ako jediný má hádam najviac podporných buffov ako všetky predchádzajúce postavy dokopy. Jeho aury zvyšujú liečenie, rýchlosť útokov alebo obranu nie len pre neho, ale aj pre ostatných v jeho blízkosti. Tiež vie, ako jediná postava, naagrovať nepriateľov na seba a tak si môžu fyzicky slabší čarodejníci na pár momentov oddýchnuť. Z toho vyplýva, že Crusader sa stal novým tankom a musí vydržať najviac poškodenia. V slizkých smrtiacich mlákach, kde šamana delí od smrti len zopár sekúnd, si Crusader naberá plnými dúškami, čo sa na druhej strane odzrkadlilo hlavne v schopnosti útokov zameraných hlavne na jeden proti jednému a nízkym počtom útokov schopných rozdávať plošné poškodenie naokolo.

Vítaným vylepšením je aj Loot 2.0, ktorý významne upravuje vypadávanie predmetov z nepriateľov. Teraz už nebude vypadávať milión bielych a nepoužiteľných vecí, ale bude ich oveľa menej a hlavne sa dajú taktiež rozbiť na materiál potrebný na ukutie lepších predmetov u kováča. Ak chcete využiť jeho služby, tak po zatvorení aukčného domu v marci vám neostáva nič iné, len zbierať aj tieto biele a v minulosti nepotrebné predmety. Spoľahnúť sa však môžete aj na rare a legendary, prípadne setové dropy, ktoré padajú v oveľa väčšom množstve ako doposiaľ. Už po niekoľkých hodinách môžete mať viac legendáriek ako ste nemuseli mať po celú dobu hrania bez datadisku. Všetky dropy sú viac menej prispôsobené na vašu postavu a tak sa vám nestane, že vám vypadne tri krát po sebe niečo pre úplne iné povolania a pre vás teda nepoužiteľné. V neposlednom rade majú legendárky špeciálny affix pridávajúci unikátnu vlastnosť, napríklad vyčarovanie škriatka zbierajúceho biele predmety, ktorý po štyridsiatich zodvihnutiach vyhodí rare predmet.

Adventure mód je ďalšou novinkou pre hráčov, ktorých už nebaví bezcieľne grindovať a radi by dali svojmu blúdeniu väčší zmysel. Prístupných je všetkých päť aktov, v ktorých môžete ľubovoľne preskakovať a plniť rôzne úlohy za odmeny (experience a bloodshards). Bloodshards sú novou menou, ktorú si môžete uplatniť u dvoch obchodníkov. U jedného za päť kúskov môžete skúsiť šťastie a kúpiť náhodný predmet s neznámymi vlastnosťami (v podstate obdoba gamblovania z dvojky) alebo u druhého zaobstarať miešok Horadric chache, z ktorého sa po otvorení síce vysype kopec predmetov, no aj si za ne pekne zaplatíte a to rovných 100 bloodshardov.
 
Niektoré akty obsahujú až dvojnásobné odmeny a náhodne môžete získať aj Rift Keystone, ktorým sa dostanete do ešte ťažších úrovní s uber ťažkým bossom na konci. Ten sľubuje bohatú odmenu, no pravdepodobne aj veľa smrtí. Oživiť sa dá po novom priamo pri postave podľa vzoru konzolových verzií, no uhýbanie analógmi na druhej strane nečakajte. Konzolami je ovplyvnený po novom ešte výber obtiažnosti, ktoré sa teraz volajú Normal, Hard, Expert, Master a Torment. Miesto Monster Power si po novom volíte Torment I až VI. Poslednou vecou prevzatou z konzolových verzií je pridanie Nephalem Glory, ktorá spôsobuje napr. rýchlejší pohyb, autori však vypustili úplne Nephalem Valor. Odpadáva tak zahrievanie sa a príprava na piatich šampiónov a „plné hranie“ je k dispozícii hneď po spustení.


Maximálny level postáv sa navýšil o desať, a po dosiahnutí sedemdesiatky pokračujete ďalej Paragonom. Ten už okrem toho, že navýši základné atribúty, poskytne aj ďalší bod, ktorý môžete slobodne distribuovať sami, napríklad do zdravia, rýchlosti pohybu či mágie, na výber je toho skutočne veľa. Každý zo starých hrdinov tiež dostal nový pasívny skill pri 70. úrovni a niektorí aj nové kúzla.


Na nové úrovne sa takisto dajú vycvičiť kováč aj šperkár, no pribúda tiež nový artisan – Mystik. Ten dokáže, samozrejme, za poplatok premeniť vzhľad akejkoľvek časti brnenia na takú, ktorá sa vám páči alebo vyhovuje. Druhou, no o veľa závažnejšou vlastnosťou, je Enchant. Pomocou kúzla zmení jednu vami vybranú vlastnosť predmetu. Ak ste našli super ultimátnu zbraň, no +288 bodov do sily je pre vášho čarodejníka na dve veci, Mystik túto vlastnosť náhodne zmení na inú. Okruh premeny je však obmedzený a vlastnosti sú párované po balíkoch a vyberané náhodne. Nič vám ale nebráni (okrem tučného konta) skúšať generovať požadovanú vlastnosť, až kým nebudete spokojní. Pregenerovať je možné ale len jeden affix, takže musíte dobre zvážiť, ktorý zvolíte.
 
Zblúdilé duše s maximálnymi levelmi a Paragonmi pripravujte peňaženky. Predajte svoje legendárne ultimátky, pretože v novom akte sa stanú hračkami pre deti. Začnite plniť truhlice bielymi predmetmi, pretože si bez nich u kováča neškrtnete a hlavne sa pripravte na dlhé hodiny strávené vo vynovenom svete Diabla. Už teraz je jasné, že nový datadisk Reaper of Souls bude veľmi podarený s kopou noviniek.

Reaper of Souls vyjde 25. marca.


napísal fendi 19.12.2013
Páči sa mi!
DIABLO III: REAPER OF SOULS


PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Activision / Kon Tiki / Blizzard
Štýl: RPG / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 25. marec 2014
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk