JOE DANGER TOUCH

JOE DANGER TOUCH

9.0

Labutia pieseň jedného kaskadéra

Recenzia na Mobil verziu

Sean Murray je najúprimnejší herný vývojár akého poznám. Komunikáciu malého štúdia Hello Games zvláda sám, no v predvečer vydania Joe Danger Touch, labutej piesne pre kaskadára na motorke, je z nej cítiť nervozitu. Schvalovacím procesom Apple, nad ktorým vývojár nemá vôbec žiadnu kontrolu, prešla hra na prvý pokus. 

U konzolových hier vydávaných digitálne na PSN a XBL sa čaká 2 - 3 týždne, u mobilných sú to rádovo dni. A tá od Hello Games dostala zelenú skôr ako plánovali. O jeden deň. Kreatívna dvojka Murray a Steve Burgess nemajú dôvod byť nervózni. Joe Danger Touch patrí medzi mobilné hry novej generácie, chytľavé a dlhotrvajúce. A to je prosím pekne hra, ktorú nechceli vôbec urobiť. 

Prvotina Hello Games pre iOS je výnimočná v niekoľkých smeroch. Ovládacia schéma jedným prstom bez potreby zobrazovania tlačidiel (pauza v pravom hornom rohu je výnimkou) zvláda komplikované triky vo vzduchu, pričom nestrácate vôbec kontrolu nad motorkou. V Joe Danger Touch opäť komandujete samotného kaskadéra, motorka sa po štarte sama rozbehne a udržuje konštantnú rýchlosť, kým ju nepostavíte na zadné, kedy akceleruje a prefrčí aj cez hlboké blato. 

Joe Danger Touch
Joe Danger Touch Vybrané levely sa dajú prejsť iba s novými postavami.
Vybrané levely sa dajú prejsť iba s novými postavami.


Joe Danger Touch Hodnotí sa presnosť, počet nazbieraných mincí aj trikov, ktoré sa môžete robiť vo vzduchu.
Hodnotí sa presnosť, počet nazbieraných mincí aj trikov, ktoré sa môžete robiť vo vzduchu.


Joe Danger Touch Úlohy sa v 60-ke levelov pravidelne obmieňajú.
Úlohy sa v 60-ke levelov pravidelne obmieňajú.





Cieľom hry je prejsť prekážkovú dráhu plnú rámp, skokov, úsekov s ventilátormi, nebezpečnými retardérmi, výhybkami alebo jednoduchými tunelmi či hrazdami, pod ktorými sa potrebujete skrčiť, bez toho, aby ste spadli na zem. Po rozbehnutí motorky ťukaním na displej, ťahaním prsta alebo podržaním vykonávate všetky úkony, vrátane sált, otočiek a iných parádičiek vo vzduchu. 

Joe Danger Touch patrí do kategórie runnerov, ale podobne ako decembrový Rayman majú levely koniec. Zložitosť a počet prekážok pozvoľna stúpa a približne v druhej tretine máte problém sledovať, čo sa deje v okolí, kde občas plávajú symboly, mince alebo hviezdy, a začínate úrovne memorovať. Prechádzanie na jeden pokus doplní objavovanie skrytých bonusov a plnenie úloh, za ktoré získavate medaile suplujúce tradičné hviezdičky vo finálnom hodnotení.

Získaním troch medailí level pokoríte, ale zďaleka nezískate najvyšší počet bodov. V Joe Danger Touch si za pozbierané mince odomykáte postavy, ktoré zvyšujú násobič bodov aj zlatiek. A aby toho nebolo málo, hra vám percentuálne oznámi, koľko bodov vám do maxima chýba. Postavy budete potrebovať na prechádzanie bonusových levelov aj na pretekanie s bossmi, takže k zbieraniu mincí či medailí vás donúti hra sama. A vy to radi urobíte. Jedinou drobnou chybičkou krásy je posledná postava (50x kombo a 200% nárast bodov aj mincí), ktorej kúpou za skutočné peniaze sú poctiví hráči v nevýhode.

Kaskadér Joe odštartoval kariéru na konzolách PS3 a Xbox360, na svojom triku má aj natočenie niekoľkých nebezpečných scén a skrotil aj iné vozidlá ako motorku v pokračovaní The Movies. Zastávka na iOS je pre Joa poslednou. Napriek zjednodušenej ovládacej schéme na úplné minimum neprišiel o triky ani o humor. Stále vtipná je scénka s narazením rozkroku v bazéne so žralokmi. Autori zostali verní aj strelenému výtvarnému štýlu, hudbe a zvukovým efektom dopĺňajúcich cirkusové kúsky výkrikmi aj povelmi komentátora, kedy sa máte skrčiť či vyskočiť v pravý moment.

Stačilo deväť mesiacov, aby Hello Games vydali jednu z najlepších hier poslednej doby, aké si môžete stiahnuť z App Store. Joe Danger Touch patrí medzi tie, ktoré vám nedajú spať, kým nepokoríte alebo neodomknete tú ktorú postavu a aj potom vás bude hrýzť svedomie, že by ste to predsa mohli skúsiť ešte raz. V momente, keď ju spustíte, zabudnete na povinnosti. Joe Danger Touch je nebezpečný prokrastinačný nástroj.

Joe Danger Touch nájdete na App Store za 2,69 EUR.


napísal spacejunker 15.1.2013
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
9.0
Vo svete
8.8
Ohodnotiť
JOE DANGER TOUCH
+ znovuhrateľnosť levelov
+ ovládanie jedným prstom
+ ukážkový prepis z konzol
+ množstvo obsahu a bonusových postáv

- kupovanie postáv za skutočné peniaze


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Hello Games / Hello Games
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. január 2013
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk