TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2011

TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2011

Naše tipy pre vaše Vianočné darčeky.

Článok

Nadišiel čas Vianoc a s tým aj otázka, čo kúpiť pod stromček. Neviete, čím potešiť seba alebo svojich blízkych? Možno hra alebo herný hardvér nebude zlou voľbou, pozrite sa, čo sme naordinovali pre jednotlivé skupiny hráčov.

Pre hráča

Hľadáte hru pre seba, priateľa(ku) - hráča? Poradíme vám:

Star Wars Old Republic (PC)

Jednoznačne najlepší darček pre hráča online hier. Galaktické dobrodružstvo bude spustené tesne pred Vianocami a ponúkne nový pohľad na boj Svetlej a Temnej stránky Sily 10 tisíc rokov pred filmovou sériou. Pozor na výber strany, môže to byť najdôležitejšie rozhodnutie v živote... postavy v hre.

Tipy na vianočné darčeky 2011
Uncharted 3 (PS3) [recenzia 9.5]

Dobrodružný žáner neumrel, práve naopak neustále ho vpred posúva jediná séria - Uncharted. Tentoraz už tretí diel dobrodružstiev Nathana Drakea vás zavedie na cestu za hľadaním strateného mesta, ktoré pohltila púšť niekde na ďalekom Východe. Prestrelky, bitky, naháňačky, puzzle elementy, filmová výprava a dychberúce scény, to všetko nájdete v jednej z najlepších hier tohto roka.

Tipy na vianočné darčeky 2011
Elder Scrolls V: Skyrim (PC, Xbox360, PS3)  [recenzia 9.0]

Z očakávanej RPG sa stala ešte väčšia bomba ako sa čakalo a krajina Skyrimu je v jednom ohni. Draci prichádzajú a hráč je jediný, kto ich môže zastaviť. Ale s hrou prichádza jedno upozornenie - hráč, ktorý sa ponorí do tejto hry, môže zmiznúť z toho reálneho sveta aj na viac ako sto hodín.

Mimo vybraných titulov určite odporúčame aj komiksový Batman: Arkham City (PC, Xbox360, PS3), ak hľadáte krvavú strieľačku, pozrite sa po Gears of War 3 (Xbox360), hlad po modernej akcii s rozsiahlymi bojmi utíši Battlefield 3 (PC, Xbox360, PS3).  Svojou rozsiahlosťou zaujme aj Rage (PC, Xbox360, PS3), z menších titulov sa oplatí investovať do Trine 2 (PC), Minecraft (PC), Rayman Origins (Xbox360, PS3) a abstraktno-estetickej jazdy El Shaddai.

 

Pre priateľku

Hádky o výbere filmu v sobotu večer to neukončí, nie je to ani liek na večné šomranie, prečo zase beží v telke nejaké strieľanie, no niečim jej predsa len môžete zavrieť ústa.

Your Shape: Fitness Evolved 2012 (Xbox360)

K Vianociam patrí aj konzumovanie kvanta všakovakých dobrôt, po ktorých prichádza pravidelná drina s udržiavaním štíhlej línie. S Your Shape: Fintess Evolved dostane priateľka nielen osobného trénera, ale aj podrobné informácie o tom, kedy a koľko spálila kalórií. Cviky spracované motivačnou technikou ju donútia vracať sa pred konzolu každý deň.

Tipy na vianočné darčeky 2011
Dance Central 2 (Xbox360)  [recenzia 9.0]
 
Tanečných hier je na mraky, ale iba jedna dokázala skĺbiť náročnosť choreografie s pestrými skladbami a ponúknuť ich v lákavej podobe. Zdolanie každého zo 44 songov zaberie niekoľko večerov a čo je najlepšie, môžete si zatancovať dvaja a raz a navždy rozhodnúť, kto je lepší tanečník. 

Tipy na vianočné darčeky 2011
Super Mario 3D Land 
(3DS) [recenzia 9.0]

Vždy to bolo o záchrane princeznej, lenže niekto musel preskákať cez pasce, hlavy Goomba a doraziť Bowsera zas a znovu. Obézny inštalatér si tentoraz prizval na pomoc tretí rozmer, ale je to práve hravosť a farebnosť sveta, ktoré sú ako magnet pre nežné polovičky. Stúpajúca obtiažnosť zamestná aj skúsených.


Priateľky zaujmete aj desiatkami logických rébusov v Professor Layton and the Spectre's Call, fitness programom Zumba Fitness 2 alebo skákačkou LittleBigPlanet 2 s upraveným ovládaním pre Move.

 
Pre teenagerov

Patríte medzi rodičov a neviete, akú hru kúpiť svojmu teenagerovi? Pravdepodobne bude chcieť niečo rýchle s množstvami explózií a gangsta rap nigga štýlom. Do tej kategórie môžeme zaradiť:

Call of Duty Modern Warfare 3 (PC, Xbox360, PS3, Wii) [recenzia 7.5]

Síce je od 18 rokov, stále patrí do tejto kategórie. Dobre vieme, ako to s vekom chodí. Nenáročné strieľanie s množstvami explózii mládež uchváti. Modern Warfare 3 ukončuje príbeh kapitána Pricea, zavŕšia osud Makarova a prejdú sa zničeným svetom. Následne sa vyšantia a zanadávajú si online v rýchlom a akčnom multiplayeri

Tipy na vianočné darčeky 2011
Need for Speed The Run (PC, Xbox360, PS3, Wii) [recenzia 5.0]

Ak nechcete mladým ponúkať násilie, skúste autá. Tentoraz v akčnom poňatí, cestou krížom cez Ameriku. Nebude to práve najdlhší výlet zo San Francisca do New Yorku, ale rozmanitosť a prestrihové scény spravia zážitok intenzívnejším. Multiplayer a challenge úlohy titul rozšíria.

Tipy na vianočné darčeky 2011
Saints Row The Third  (PC, Xbox360, PS3, Wii) [recenzia 9.0]

Tento rok nevyšlo GTA a tak deti nemajú, koho zrážať na cestách, ale veľmi dobre dokáže pocity vynahradiť tretie pokračovanie Saints Row. Titul ponúka neobmedzenú zábavu, explózie, akčné misie a modifikácie všetkého, na čo sa v hre pozriete, od zbraní, cez postavu, až po autá.


Pri teenageroch však treba vyberať opatrne, musíte porozmýšľať, či náhodou pre nich nie je lepšia detská kategória alebo či už nie sú core hráči, lebo vám titul môžu otrieskať o hlavu. The Legend of Zelda: Skyward Sword, Super Mario 3D Land, či trendy Dance Central 2, športy NHL 12, FIFA 12 alebo Mario Kart 7 potešia malých aj veľkých.

 
Pre deti

Vaše ratolesti si chcú tiež zahrať a ako ich najlepšie unaviť? Určite doporučujeme Kinect, kde je ponuka titulov masívna, k pohybu pred televízorom majú čo povedať aj Wii a PS Move, ktoré takisto dokážu zabrať.

Kinect Disneyland Adventures (Xbox360) [recenzia 8.0]

Je to ako zobrať dieťa do Disneylandu. Fotka s Myšiakom Mickeym, strmhlavý let ponad Temžu s Petrom Panom, objatie od Popolušky, šermovačka s Kapitánom Hákom a na to všetko stačí jedno zamávanie na pozdrav. Kam ratolesť ukáže, tam sa vo virtálnom parku vyberie a môže sa povoziť aj na kolotočoch. Luxusná grafika spôsobí, že čarovný svet sa bude ťažko opúšťať, kým nebudú nakúpené všetky suveníry za magické korunky.  

Tipy na vianočné darčeky 2011
Cars 2  (PC, Xbox360, PS3, Wii) [recenzia 7.5]

McQueen a Mater sa vracajú, aby znovu rozpútali ošiaľ Áut, tentoraz sa pridáva aj formula Francesco a spolu ponúkajú deťom dostatok zábavy a jazdenia v jednoduchej pretekárskej hre. Titul je prakticky povinným doplnkom k obrandovaným autíčkam, stavebniciam Lego, tričkám, pyžamám. A ponožkám a peračníkom a zošitom. A veď to poznáte.

Tipy na vianočné darčeky 2011
Skylanders (PS3, Xbox360, Wii) [karta hry]

Jedinečná kombinácia zberateľských figúrok, ktoré sa cez portál zhmotňujú v hre a bojujú. Každá z 30 postavičiek má unikátne schopnosti sprístupňujúce nové cesty a otvárajúce nové možnosti v hre. Figúrky si na oplátku pamätajú, aký ste dosiahli level. Skylanders podporuje aj kooperačnú hru dvoch hráčov.


Deti sa potešia jednoduchým titulom so známymi postavičkami, zábavnou tematikou a hlavne rýchlym ponorením sa do hry, keďže chcú stále robiť niečo iné. Mimo vymenovaných potešíte ratolesť kompiláciou športov Kinect Sports Season II, detičky v predškolskom veku zase edukačno-zábavným čítaním rozprávkovej knihy Kinect Sesame Street a ak vyslovene bažíte po zvieratkách, tak medvede rozšírili ponuku chlpáčov v Kinectimals Now With Bears. Do pozornosti pre mladých rytierov dávame aj Medieval Heroes a aktuálne Kirby's Adventure.

 
Pre rodičov, ktorí bežne nehrávajú

Máte rodiča, ktorý by si aj niečo zahral, ale nebavia ho zložité tituly? Skúste mu ponúknuť niečo jednoduché, rýchle a zábavné.

Forza Motorsport 4 (Xbox360) [recenzia 9.0]

Dajte otcovi do rúk volant Wireless Speed Wheel alebo ho postavte pred Kinect a nechajte ho vychutnávať si detaily exotických áut v Autovista móde. Stovky vozidiel, dielov na ich úpravu a tony pretekov na okruhoch z celého sveta vás zamestnajú na dlhé mesiace. No a potom môžete vždy rodiča ponížiť, ak ho predbehnete o jedno kolo.

Tipy na vianočné darčeky 2011
FIFA 12 (PC, Xbox360, PS3, Wii) [recenzia 9.5]

Ak je váš otec viac športovo orientovaný, FIFA 12 je ten pravý darček. Spŕšku nadávok pri povzbudzovaní športovcov môže vypustiť aj na adresu NHL 12 alebo NBA 2K12. A ako ho musíte budiť v nedeľu pred televízorom, skúste mu kúpiť Formula F1 2011 a možno toho Vettela už niekto predbehne. Každý z titulov ponúka jednoduché a rýchle odreagovanie, pričom si zachováva komplexnú ponuku pre tých, ktorým sa žiada hlbší športový zážitok.

Tipy na vianočné darčeky 2011
Zumba Fitness (Wii, Xbox360, PS3)

Niečo pre matku? Zumba je teraz v kurze a tancovanie pred obrazovkou dokáže zbaviť stresu. Okrem Zumby sa môžete pozrieť aj po Just Dance 3, Your Shape 2 alebo podobných fitness hrách. Ak by ste jej chceli venovať niečo, čo môže hrať aj v práci pri káve, voľte Bejeweled alebo Angry Birds.


Mimo vybraných titulov odporúčame aj manažmentový Fotball Manager 2012, alebo ak je otec viac do akčných hier, môže skúsiť Battlefield, alebo Call of Duty MW3. Nakoniec, ak holduje Rock Bandu, nedávno debutoval Rock Band 3: Queen Pack.

 
Herný hardvér

Netreba vám hry a chcete radšej hardvér?

Tipy na vianočné darčeky 2011
Konzoly

V obchodoch nájdete rôzne balenia, oficiálne aj pripravené špeciálne iba pre vianočný trh samotnými predajňami. V niektorých nájdete iba pribalenú hru, v iných niečo navyše. Pri výbere sme dbali hlavne na skutočnosť, že po odbalení, je možné konzolu okamžite pripojiť k televízoru a začať hrať.

Xbox360

Ak kupujete konzolu pre hráča, obzrite sa po modeli s 250 GB diskom a pribalenou niektorou z nasledovných hier: Batman: Arkham City, Forza 4+Crysis 2, Gears of War 3. Takéto balenie vás vyjde od 249 do 299 EUR. Ak chcete potešiť celú rodinu, je ideálnym balíkom 4 GB verzia s Kinectom a hrou Dance Central 2 alebo Disneyland Adventures. Cena 329 EUR. Podľa slov Microsoftu sa tieto balenia predávajú rýchlo, tak ak ešte konzolu nemáte, je najvyšší čas vyraziť do obchodov.

PS3

Ideálnym balením pod stromček sa nám javí bundle PS3 320 GB s Move Starter kitom (EyePet alebo Sports Champions). Za cenu 299 EUR máte základ, ktorý sa dá rozširovať dokúpením ďalšieho ovládača (u vybraných predajcov zoženiete DualShock za polovicu), ak chcete skákať pred televízorom dvaja. Pre starších je tu potom za rovnakú cenu balenie s hrou Uncharted 3.

Wii

Nintendo pri príležitosti konania letnej Olympiády v Londýne pripravil balenie Wii s hrou Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games. Čo je na ňom špeciálne? Predsa modrá konzola, v rovnakej farbe aj ovládač, limitovaný počet kusov a pochopiteľne cena 149 EUR.

3DS

Zlato-čierna kombinácia, ornamenty inšpirované hrou The Legend of Zelda a jedna z najlepších hier - Ocarina of Time 3D, predurčujú toto balenie za jednotku, ak chcete investovať do 3DS. Cena 169 EUR.

PSP

Skutoční hráči čakajú na februárový príchod Vity, ale čo malý brácho alebo segra? Pre nich je určený funkčne upravený model PSP E-1000, nemá Wi-Fi ani televízny výstup a jeho softvérová výbava je chudobnejšia, no jeho cena sa dostala pod 100 EUR a kopec vynikajúcich hier sa predáva v edícii za 10 EUR. V tomto prípade víťazí cena nad funkciami.

Tipy na vianočné darčeky 2011
PC a notebooky

Zo zaujímavých PC akcii nájdete napríklad akciu v ktorej sa pridáva k notebooku konzola Xbox360. Z designových notebookov môžeme poukázať na Asus Zenbook, z monitorov je pôsobivý nový 27" Samsung LED monitor aj s TV funkciami, aj keď tu veľkosť spraví s cenou svoje.  Z komponentov sa pozrite na 8 jadrový AMD procesor, z grafických kariet Geforce GTX560ti s pribaleným Battlefieldom 3 a bonusom laserovou myšou za euro.

Mobily a tablety

Tu je výber bohatý, ale z kvalitných mobilov doporučujeme Samsung Galaxy II, iPhone 4S alebo HTC Titan s Windows Phone 7 systémom.  Z tabletov zvažuje výber z Samsung Galaxy 10.1 (aj v orange za euro plus splátky), alebo iPad 2.  Ak chcete niečo medzi notebookom a tabletom Asus ponúka kombinácie tabletu s klávesnicou v Asus Transformer a Asus Slider produktoch.


Nakoniec dúfame, že sme vám pomohli a vyberiete správne darčeky a aj tie správne darčeky dostanete.


napísal redakcia 13.12.2011
Páči sa mi!
TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY 2011


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19462)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk