PIKOŠKY HERNÉHO BIZNISU 2011

PIKOŠKY HERNÉHO BIZNISU 2011

To najlepšie z herného biznisu

Článok

V pravidelnom magazíne vám opäť prinášame porciu tých najnovších zákulisných informácií zo svetového Game bizu. Pripravte sa na šokujúce odhalenia, emócie, slzy, ale aj trpké osudy priemerných milionárov. Mapovanie tých najutajovanejších správ a prešľapy herných vývojárov začínajú práve teraz a vy musíte byť pri tom!

Apple iGame

Pikošky herného biznisu 2011
Nová konzola od Apple prinesie revolúciu
Apple zrejme nestačí monopol na tablety aj ich posledná rada telefónov sa predáva tiež ako teplé rožky. Tento krát sa pokúša dobyť aj trh mini handheldov s novým systémom iGame. Narazia pravdepodobne opäť na zlatú žilu, pretože trh s mini konzolami, s ktorými sa dá nepozorovane hrať napríklad aj počas vyučovania prakticky neexistuje. V minulosti ste sa mohli stretnúť napríklad s tamagoči alebo pokémon mini handheldami, neskôr to skúšala aj Sega s ich VMU pre Dreamcast. Miniaturizácia však prinášala určité obmedzenia a tak sa takéto systémy veľmi neuchytili.

Všetko to zmení iGame, ktorý sa bude montovať do šasi dotykového iPodu Nano, ktorý komerčne prepadol. Využité zostanú dotykové funkcie a prehrávanie hudby. Plánovaná je aj odbočka AppStoru – iGameStore, kde svoje tituly plánujú portovať aj veľkí hráči (zariadenie nebude mať Wi-Fi ani 3G a hry sa budú nahrávať cez USB kábel). Apple si dokonca zabezpečil podporu štúdia Rovio a stal sa 51 percentným vlastníkom spoločnosti (pre iGame chystajú novú hru Angry Bitchiz). Rovio s prechodom do Apple nemalo žiadny problém, keďže už pred odkúpením podielu tvrdilo, že ostatné online systémy sú pre nich mŕtve a neziskové. Masová histéria zasiahla aj ostatných veľkých hráčov a hromadne podpisujú kontrakty s Apple.

Gearbox odsunul štart Duke Nukem Forever, aby mohli v rýchlosti preportovať hru a svoj návrat by si mala odkrútiť práve na tejto mini konzolke. CliffyB dokončuje spinoff Gears of War, čím si znepriatelil chlebodarcu Microsoft. Z prvého dostupného prezentačného obrázku sa fanúšikom podarilo rozoznať hry Bioshock, Resident Evil, Mirrors Edge, Batmana a autíčková hra bude zrejme Need for Speed. Možno vás zarazí, že hry sú len 2D, no vývojári pripúšťajú, že 3D hry môžu byť podporované v ďalšej verzii iGame2.

Hardvérové komponenty nie sú známe, no vzhľadom na celkovú veľkosť bude výkon niekde medzi iPhone 2 a 3. Výdrž batérie taktiež nie je oficiálne známa, no na jedno nabitie by vraj mal iGame vydržať takmer desať hodín. Odporúčaná cena sa odhaduje na 499 amerických dolárov.

Minecraft 2

Pikošky herného biznisu 2011
Cecil Hrejivý predvádza ukradnutý Minecraft 2
Šikovným hackerom zo Slovenska, ktorí sa nevedeli dočkať finálnej verzie ich obľúbeného Minecraftu, sa podarilo nabúrať do Notchového serveru. Predpokladali, že nájdu finálnu verziu Minecraftu, no miesto toho sa im podaril iný husársky kúsok. Podarilo sa im stiahnuť beta verziu Minecrafu 2.0. Cecil Hrejivý z Trenčanskej Teplej, ktorý si neželá byť menovaný, vystupujúci v cyber svete pod nickom cecok, nám povedal:

„Po prejdení všetkých adresárov s pornom sme naďabili na nič nehovoriaci adresár Minecraft 2.0. Po jeho stiahnutí a nainštalovaní sme zostali valiť bulvy. Išlo o novú verziu Minecraftu s neskutočnou fotorealistickou grafikou, ktorá je na míle vzdialená od konkurencie. Použitá je voxelová technológia so stavebnými prvkami na úrovni pixelov, no tak neskutočne optimalizovaná, že šlape aj na starších notebookoch.“

Tajne sa našej redakcii podarilo odfotografovať jeden snímok z predvádzania ukradnutej verzie, ktorý nájdete v galérii. 

Šeherezáda

Pikošky herného biznisu 2011
Nová adaprácia filmu na základe seriálu
Populárny turecký seriál sa dočká uvedenia nového celovečerného filmu. Ako to súvisí s gamerskou komunitou? Autori sa rozhodli, že odkúpia práva od Jordana Mechnera na populárnu hru o princovi. Celý názov bude znieť Prince of Persia: Tisíc a jedna moč. Dočkáme sa parkouristických výkonov Omara ako tomu bolo v Pieskoch času?

Autor scenára Ibn Rahmúd Falus Ibn Mohamed všetko drží v tajnosti, no zápletka by sa mala točiť okolo životodarnej tekutiny a jej hľadania. Mohamed sľubuje akčnosť od začiatku do konca bez hluchých miest. Dúfajme, že sa mu to pri stopáži 9 hodín a 47 minút podarí dodržať.

Bojovníčka z Turca

Takto znie názov nového Mortal Kombatu od Midway. Krása a inteligencia tejto celebrity prekročila veľkú mláku ako tsunami a doslova paralyzovala tvorcov populárnej série. Sama Martinka nám pri otázke o čo ide odpovedala:

Pikošky herného biznisu 2011
Popoluška z Turca ako bojovníčka Mortal Kombat
Proste mi zavoľaľi na teľefón mobiľný nový, že ma tam chcú mať. Že aj keď ľen tak nenamaľuvaná, že aj tak mám prísť. A ja skaďe mám vedieť, čo je to ten Mortaľ Kombat. Jaj veď mňe je to jedno, ja sa do poľitiky nestarám. Ale vraj dobre zapľatia, tak čo by som nešla. Ľen dúfám že to nie je ďaľej ako do Bratislavy, ľebo inak neviem. Kto bude mame pivo kupovať? A ďeťom?“

Popoluška z Turca pravdepodobne na stretnutie prikývla, pretože na oficiálnej stránke je už dostupný prvý in-game snímok. Martinka vraj odmietla ponúknutý kostým a obliekla si radšej niečo vlastné, v čom chodí doma a nakupovať. Skrátka niečo v čom sa cíti dobre. Hra je ohlásená na 21.12.2012.

PS3 Security Pack

Sony po hacknutí konzoly PS3 začalo prehrávať súboj s pirátmi a teraz sa snaží túto chybu napraviť. K tomu má poslúžiť nový balík záplat maskujúcich sa za firmware update zlepšujúci funkcie PS3. Všetci zákazníci prahnúci po online a nakupovaní v PS Store musia updatovať konzoly najnovšou záplatou, ktorá obsahuje nasledovné vylepšenia:

- PS Online Agent
- Padlock Security
- Just in Time Agent

PS Online Agent predstavuje obdobu ubisofťáckeho Uplay, teda nutnosť byť neustále online počas hrania. Online agent sa vyžaduje, samozrejme, aj počas offline hrania. PadLock security je hardvérový zámok generujúci náhodné kódy, ktoré bude potrebné zadávať do konzoly každých 10 minút. Predplatitelia nadštandardných služieb každých 15 minút, aby neboli zdržovaní od hrania. Cena je stanovená na 199 eurodolárov a inštaláciou PS3 Security Packu súhlasíte so zaslaním. Inštaláciou Just in Time agenta súhlasíte s kontrolovaním pri hraní fyzickou osobou firmy Sony, ktorá príde až ku vám domov a skontroluje korektnosť hrania nepirátskych diskov. Za túto kontrolu vám bude účtovaných 99 eurodolárov za jednu námatkovú návštevu. Ceny aj služby boli nastavené tak, aby veľmi nezaťažovali komfort pri hraní a ani peňaženku zákazníka, konštatuje PR Sony. 

Sector: The Movie

Čítate dobre. Váš obľúbený portál bude sfilmovaný. Autorom scenára je sám Saver, ktorý má skúsenosti už s knižnou publikáciou. Hlavnú úlohu stvárni Jesse Eisenberg známy z filmov Adventureland alebo Zombieland. Režisérskej taktovky sa ujme režisérska celebrita filmov Sedem, Klub bitkárov alebo Podivný prípad Benjamina Buttona - David Fincher.

Všetko sa drží v tajnosti, no práve uvoľnený trailer, ktorý mimochodom poskytujeme (v pracovnej verzii)ako jediný na celom svete, veľa naznačuje. Obrovská popularita Sectoru nedáva spať mnohým neprajníkom a tí si hľadajú medzeru v systéme, ako by mohli uškodiť a posunúť tak svoje ego na piedestál slávy.

Štúdio F&I v spolupráci s Universalom už má všetko natočené a materiál bol posunutý spoločnosti ILM na postprodukciu. Sector: The Movie by sa mal dostať na plátna niekedy na Vianoce.


napísal fendi 1.4.2011
Páči sa mi!
PIKOŠKY HERNÉHO BIZNISU 2011


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19538)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk