TRAUMA CENTER: SECOND OPINION

TRAUMA CENTER: SECOND OPINION

8.0

Doktorovi sa vracajú spomienky na simulátor chirurga. Debutoval minulý rok na DS a teraz sa vracia.

Recenzia na Wii verziu

Sestra, cigaretu! Ale pán doktor, ešte nás čaká nová dávka pacientov. Nemôžete sa zbaviť zodpovednosti ťahaním nikotínových trubiek a spokojne si odfukovať dym v smradľavom kresle! Našou povinnosťou je životy zachraňovať, nie ich likvidovať. Ešte stále máte šancu uvariť kávu, naliať mi z tej novej fľašky, čo som dostal pri vizite a prisadnúť si. NIE? Tak ideme operovať! Počkať, čo to má znamenať, tieto tváre spoznávam! Jemu som vyberal z ruky kusy skla a tomu zase liečil krčnú dutinu! Sestra, klesá mi tlak, rýchlo... koňak!

Doktorovi Stilesovi sa vracajú spomienky na netradičný simulátor chirurga Trauma Center, ktorý debutoval minulý rok na DS. V jeden okamih bola hra dokonca vypredaná a vydavateľ bol nútený vzhľadom na podcenený potenciál chýbajúce kusy dotlačiť. Trauma Center: Second Opinion nie je nič iné, ako pôvodný originál zabalený v krajšom pozlátku s pridanými nejakými sladkými laskominami. Skúsených chirurgov takýto darčekový kôš nepresvedčí, ale nováčikov naopak môže poriadne nadchnúť.

Sestra, rekapilá... tfuj, ...kapitulácia

Rok 2018 je pre ľudstvo zlomovým. Všetky choroby sveta sú vyliečené, na všetky vírusy existujú vakcíny, ľudia však stále potrebujú nemocnice, doktorov a sestričky. Pokojné dni nováčika dr. Dereka Stilesa sú zrátané príchodom zákernej choroby. GUILT sa šíri ako mor, doktori sú nútení spojiť sa s kolegami z iných nemocníc a spoločne bojovať proti útoku teroristickej bunky Delphi. Na komplikovanú diagnostiku rozdelenú na dva diely spojenú s hádzaním kociek ako to má dr. House rád, nepríde. Medzi doktormi a sestrami sa však podobne začnú formovať vzťahy, rozhovory odhaľovať slabé stránky postáv, ktoré výborne vypĺňajú pauzy medzi jednotlivými operáciami s jasne danými postupmi a pevne stanovenou liečbou.

Trauma Center: Second Opinion

Nová ovládacia schéma rýchlejšie reaguje je presná a robí hru prístupnejšou.

Nová ovládacia schéma rýchlejšie reaguje je presná a robí hru prístupnejšou.

Cieľom úvodných prípadov je zoznámiť hráča s hernou mechanikou, nástrojmi a bežnými zákrokmi počas každej operácie. Úloh neskôr pribudne a ak ste mali problém s časovým limitom pri jednoduchom vyberaní skla z ruky a zašívaním rany, pripravte sa na súboj nielen so stopkami, ale aj s nervami. Hra vyžaduje presnosť, rýchlosť a prehľad. Pri takom sondovaní po nádoroch sa môže stať, že pri nesprávne zvolenej metóde (nástroji) pacientovi začnú rýchlejšie zlyhávať životné funkcie alebo ako na potvoru tesne pred dokončením zákroku sa objaví nečakaná komplikácia, ako roztrhnuté srdce.

Život pacienta je vo vašich rukách

Misie sa čoraz viac zamotávajú, využívate všetky nástroje a ich kombinácie, bojujete zo všetkých síl, za čo najrýchlejšiu záchranu pacienta, aby nebola výsledná známka pošpinená drobným zaváhaním. Second Opinion zjednodušuje získavanie tých najlepších hodnotení (S, XS) voliteľnou obtiažnosťou. Pred každou operáciou máte možnosť vybrať si z troch úrovní. Kým na tej najjednoduchšej pôjde o prechádzku ružovou záhradou, na tých vyšších vás hra znovu vysmeje, ak nebudete rezať, dopovať pacienta adrenalínom, dezinfikovať, vypaľovať laserom, hľadať vírusy, diagnostikovať, dávať masáž srdca, efektne využívať špeciálnu schopnosť Healing Touch na spomaľovanie času a aplikovať membrány čo najrýchlejšie bez najmenšieho zaváhania. Na spotené čelo a trasúce sa ruky nezostane čas, iba reštart a chuť prekonávať sám seba.

Snaha dosiahnuť čo najlepšie výsledky ukáže svoj plný potenciál, ak máte po ruke kamaráta, s ktorým sa pri operačnom stole striedate. Šibeničné temíny sú kompenzované novou hernou schémou. Wiimote zastupuje vašu ruku a Nunchuk zase sekunduje ako sestra pri vyberaní vhodného nástroja. Tento systém dovoľuje dosiahnuť slušné výsledky už počas prvých minút hrania, navyše umožňuje oveľa rýchlejšie zreťaziť jednotlivé činnosti (zastavenie telieska v žile, jeho extrakcia a následné aplikovanie antibiotík), čo priamo ovplyvní vaše hodnotenie. Nové ovládanie hre veľmi prospelo a sedí jej viac ako stylus.

Trauma Center: Second Opinion
Oveľa častejšie ako defibrilátor budete využívať tradičnú sadu a špeciálnu schopnosť na spomalenie času a prevedenie bleskovej chirurgie.

Začnime operáciu

K základným ôsmym nástrojom pridáva Wii verzia niekoľko nových ako defibrilátor či svetlo použiteľné pri zhoršených podmienkach na operačnej sále. Základná dejová línia je obohatená o vedľajšiu s novými postavami, misiami a je možné dopracovať sa k úplne odlišnému koncu ako u DS verzie. Inak je Second Opinion po obsahovej stránke identická. Tou najpotešiteľnejšou správou je, že už nedochádza tak často k chybnému ohodnoteniu aj napriek tomu, že ste vykonali zákrok alebo aplikovali obväz správne.

Trauma Center: Second Opinion je remixom originálu do podoby, v akej mala hra pôvodne vyjsť. Na simulátor chirurga s metódami, s ktorými sa môžete stretnúť aj na skutočných operačných sálach, bežne nenarazíte. Ale ak už máte doma DS verziu, nemá význam pre druhý názor chodiť na inú platformu.


napísal spacejunker 25.9.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
TRAUMA CENTER: SECOND OPINION
+ nová ovládacia schéma, misie a nástroje
+ tri stupne obtiažnosti
+ motivujúca hrateľnosť
- používanie systému pokus-omyl pri niektorých zákrokoch
- občas zlá detekcia zvoleného nástroja


RECENZIE HRÁČOV
Wii

Vývoj: Altus Software / LOGUS / Altus Software
Štýl: Simulácia
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk