ELITE BEAT AGENTS

ELITE BEAT AGENTS

8.5

Hudobná senzácia z Japonska dorazila konečne aj do Európy! My sa už hýbeme v rytme známych songov, a čo vy?

Recenzia na DS verziu

Leto nekončí výdatnou prehánkou, ani chabou ponukou last minute. Nekončí ani vysnívaným ochladením, nástupom do práce, či odvolaním headlinera na koncerte. Aby ste nevyšli z cviku letných horúčav, prichádza šialená zábavka hodná tohto pekelného obdobia. Dozerať nad tým, aby ste nevyšli z rytmu udávaného premnoženými letnými festivalmi a open air akciami, budú Elite Beat Agents. Nenechajú vás v štichu, agenti vás donútia podupávať si nohami, rozhýbu vaše boky, rozhádžu vlasy na hlave a možno si pri hraní vylúdite aj hlasné popevky.

Hudobná senzácia z Japonska s krkolomným názvom Osu! Tatakae! Ouendan si vybojovala svoje miesto obrovským záujmom a neskoršou anglickou mutáciou. Trojica tancujúcich a spievajúcich agentov pod vedením prísneho veliteľa Kahna na svojom radare nezachytila volanie o pomoc z európskeho kontinentu trochu neskoro. Ale predsa. Do terénu je teda v PAL teritóriách agentúrou vyslaná trojica zachrániť nudou sa ubíjajúcich majiteľov DS-ka.

Heeeeeaalp!!!

Elite Beat Agents
Všetci potrebujú uvoľniť od napätia, aj svetoznámy režisér.
Agenti majú nastražené uši všade a prídu tam, odkiaľ je počuť zúfalé volanie o pomoc. Kiež by to tak fungovalo aj v bežnom živote. EBA ale hasí iné prípady ako záchranu ľudí pred úpalom alebo riešenie problémov s agresívnym výpadom končiacim pravým hákom s nasadeným boxerom. Agenti pomáhajú miliardárovi získať ženu, ktorá ho priviedla na mizinu, vracajú úsmev do tváre malého dievčatka, ktoré túži potom, aby jej otecko osobne priniesol vianočný darček, alebo chránia taxikára pred policajtami čakajúcimi iba na to, aby notorický porušovateľ predpisov spravil malú chybu práve vo chvíli, keď mu tehotná žena zo zadného sedadla kričí, aby na to poriadne dupol.

Agenti s prehľadom vyriešia na počkanie aj komplikovanejšie problémy, ako hľadanie pokladu na dne oceánu, či hľadanie cesty späť pre malého psíka. Ako to všetko zvládajú? No predsa spevom a tancom! Liekom je hudba, ktorá stimuluje poklesnutú náladu o pomoc volajúceho a dodáva im odvahu prekonávať svoje hranice. A vy agentom budete musieť pomáhať!

Tancuj stylusom

Ako každá hudobná akcia vyžaduje aj Elite Beat Agents od hráča nastražený sluch a rýchle reakcie. Narozdiel od fenoménov Guitar Hero a DDR herná schéma (podobná tej v Parappa the Rapper) dovoľuje skórovať aj s malým oneskorením, resp. s malým náskokom. Noty nepadajú, ani nestúpajú do nebies, ale sa postupne objavujú na dotykovom displeji. Každá je očíslovaná, aby ste vedeli, ktorú treba skôr trafiť a sú zreťazené do jedného farebného partu. Okolo noty sa objavuje kružnica so stále zmenšujúcim sa priemerom a keď dosiahne obrysov noty, vtedy je ideálna šanca dosiahnuť najvyššie bodové ohodnotenie.

Elite Beat Agents
Každý song je doplnený jedinečným príbehom podávaný komixovými cut-scénami.
Celé farebné party sa rozťahujú po celom displeji, vytvárajú rôzne tvary a navzájom sa prekrývajú s ďalšími. Spolu s kružnicami vytvárajú tak na vyšších obtiažnostiach celkom pekný guláš a vy začínate nestíhať ťukať, tahať a prekladať stylusom. Znie to trochu strelene, ale keď sa vám dostane herný systém do krvi, čo sa aj dostane a veľmi rýchlo, bude pre vás zdolávanie songov na vyšších obtiažnostiach obrovskou výzvou lámať rekordy a dosahovať vyšších hodností pre agentov.

Zo slúchadlami na ušiach s vypeckovaných zvukom budete ťukať dovtedy, kým sa v koncovej štatistike neobjaví známka A alebo kým celý song neprejdete bez prerušenia násobiča. Hrateľnosť kolíše neustále medzi „nenávidím túto hru“ a „ešte jeden song a idem spať“. Silný motivačný faktor Elite Beat Agents síce dovoľuje odložiť DS-ko, ale to len v prípade ak hľadáte nabíjačku, alebo vás už bolia uši od hlasnej muziky. Svoju nákazlivosť nestráca ani vo chvíľach, keď zápasíte s rýchlou pasážou.

EBA in da House

Elite Beat Agents
Návyková hrateľnosť vás len tak ľahko nepustí.
Veľký podiel majú na tom songy, ktorých jediným problémom, že ide o cover verzie a to nie moc vydarené. Nájdete tu totálne evergreeny (YMCA od Village People, I Was Born to Love You od Queen, September od Earth, Wind and Fire, Let's Dance od Davida Bowieho), mladšie ročníky chytí za srdce napríklad vynikajúca vecička Canned Heat od Jamiroquai, The Anthem od Good Charlotte či odrhovačka Sk8er Boi od Avril. Celkovo sa na OST nachádza 16 kúskov plus tri bonusové, čo sa niekomu môže zdať málo.

Cesta k nim vedie cez kumulovanie bodov, vyššie šarže agentov a najvyššie obtiažnosti, ktoré vám sprístupnia ku koncu aj ženské agentky. Budete sa potiť, nato môžete spokojne zobrať jed. V jednotlivých skladbách sú do rytmu zostavované reťaze nôt a napríklad pri sólach vám život spríjemnia čiary rôznych farieb, po ktorých budete musieť ťahať stylusom. Prežiť v Elite Beat Agents a zachrániť zúfalcov znamená ťukať do rytmu a zabrániť, aby klesajúci merač vášho hudobného života nedosiahol nulu.

Rock da verdikt

Môžete vedieť všetko o Elite Beat Agents, ale pokiaľ hru nemáte v ruke, neviete o čo prichádzate (nehovoriac o súperení o lepšieho agenta v multiplayeri). Jedinečná hudobná akcia so vstupom cez dotykový displej vás rozhýbe v rytme známych skladieb, bez donútenia motivuje k lepším výsledkom a nedovolí, aby ste kartridge vymenili za inú hru. Pokiaľ nezložíte záverečného bossa v podobe dvoch piesní, nebudete spokojne spať!


napísal spacejunker 26.7.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.5
Ohodnotiť
ELITE BEAT AGENTS
+ chytľavá hrateľnosť
+ stúpajúca a motivujúca hrateľnosť
+ roztancuje každého
- nie príliš podarené cover verzie
- v neskorších fázach chaos na obrazovke


RECENZIE HRÁČOV
DS

Vývoj: Nintendo / LOGUS / Inis
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. júl 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20162)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk