MORE BRAIN TRAINING

MORE BRAIN TRAINING

7.0

Trendová záležitosť zmerať si vek mozgu opantala celý svet. Teraz je tu druhý diel.

Recenzia na DS verziu

Dnes je trendom merať všetko. Váhu, obezitu, pás, hrudník, objem svalov, dĺžku ehm, výšku, teplotu, ale aj vek mozgu. Fenomén Dr. Kawashimu vyvolal celosvetový ošiaľ. Po osobnom trénerovi psychičky skočilo na udicu viac ako 10 miliónov ľudí. Medzi nimi sa našlo aj niekoľko plagiátorov, produkujúcich vlastné programy, ale iba jeden je originál. More Brain Training nijako neskrýva, že vychádza zo svojho populárneho predchodcu. Pokračovanie vyzerá identicky iba na povrchu, pod ním sa skrývajú nové metódy, ako odmerať vek vášho mozgu.

Už viete, aký starý je váš mozog?

Nicol Kidman sa v televíznej reklame uráža nad výsledkom 52. Čo som mal povedať ja, keď ma hra poslala šesť stôp pod zem s 80 rokov starým mozgom? Len sa pustiť do tréningu a lúskať jeden problém za druhým každé ráno po raňajkách, kedy je mozog správne naladený na lúskanie problémov jeden za druhým. Čoskoro z pôvodnej hodnoty bola polovica. S Brain Trainingom sa výborne zobúdza a je ideálnym partnerom na cesty. Rýchle minihry určené aj na krátke jazdy autobusom, Sudoku na dlhšie a vždy je tu možnosť niekomu predviesť, čo ten zázračný kartridge dokáže.

More Brain Training
Strohé technické spracovanie = veľká zábava a skvelý relax.
V prvom rade treba autorov pochváliť za zaradenie lekcie písania znakov, abecedy a číslic do manuálu. Teraz odpadá skúšanie písania znakov jedným ťahom, stačí sa pozrieť na ťahy stylusom v prehľadnej tabuľke a k zámenám by už tak často dochádzať nemalo. Pri rýchlom tempe však hrozí, že namiesto „I“ napíšete „L“ alebo „9“ namiesto „4“. Vylepšené bolo aj rozoznávanie hlasu. Hra ešte stále trpí tvrdou angličtinou, ale vyslovené slovíčka dokáže bez problémov identifikovať. Už sa na vás nebude nik pozerať v autobuse ako nadávate malému prístroju v autobuse do čiernej a modrej (predchodca mal problémy s detekciou týchto slov v angličtine).

Nožnice, papier, papier, kameň!!!

Čo nové prináša program s najdlhším názvom v histórii tohto leta (pre rypákov: More Brain Training from Dr. Kawashima: How old is Your Brain?) Áno program, pretože More Brain Training má bližšie k tréningovému programu ako klasickej hre. Formou minihier vám ponamáha šedú kôru a tým ju v kratkych intervaloch posilňuje. Vám sa na oplátku zlepšujú výsledky nielen v hre, ale naučené triky môžete uplatniť aj v praxi. Ako napríklad kontrola peňazí, ktoré vám vydala predavačka/čašníčka. Roztopila mi správne fialovú?

More Brain Training
Nové minihry vám nedajú spávať, trénovať budete chcieť takmer všade.
More Brain Training, ako už názov naznačuje, obsahuje úplne novú sadu testov. Na tomto mieste treba povedať, že je veľká škoda, že neobsahuje aj tie predošlé. Vo všeobecnosti sú ťažšie, dajú vám viac zabrať, donútia vás cvičiť pravidelne a prekonávať svoje rekordy. Veľkým motivačným faktorom ovplývajú kratučké (bleskové) testy ako dopĺňanie matematických znamienok do rovníc alebo hľadanie najvyššieho čísla v zhluku znakov. Výborným testom je postupné odpočítavanie výsledku jedným pevne vybraným číslom (91-9-9-9-9...) alebo riešenie rovníc, kde je vždy jedna hodnota použitá v predošlej rovnici neznámou v ďalšom príklade.

Konkrétne na tomto teste stroskotala dvojica mojich kamarátov, ktorí to nakoniec vyriešili bravúrne. Nahlas si predčítavali príklady a tak došli až do úspešného konca bez jedinej chyby. Až na to, že okolití ľudia v podniku nechápavo krútili hlavami, čo to tam stvárame, keď sa učíme malú násobilku. Na DS-ko budete hovoriť aj pri slovnej verzii kameň-papier-nožnice, kde je vašou úlohou prehrať alebo vyhrať. More Brain Training viac zapája do hry aj sluch hráča a to identifikovaním slov alebo pri hre na piáno.

More Brain Training
Výsledná známka na základe troch nezávislých testov.
Ešte jednu a končím

Obtiažnosť minihier nie je vysoká, vy si ju sami zvyšujete stresom z neúprosného merania času a drastických penalizácií. Výsledky sa zapisujú a vyhodnocujú pre každú minihru zvlášť na detailných grafoch a váš tréning je na kalendári vydláždený tradičnými pečiatkami. Dennodenné posiľňovanie je Dr. Kawashimom sem-tam prerušené tipmi a trikmi alebo kontrolnými otázkami a malými testami na zahriatie. Popri dennom tréningu je tu aj režim rýchlej hry a desiatky krížoviek Sudoku, ktorými sa dajú zabiť dlhé hodiny. More Brain Training myslí aj na skupinové hranie. Až 16 hráčov si môže zmerať sily v multiplayerových verziách minihier alebo v súťaži o najkrajšie nakreslený obrázok.

Čím častejšie sa venujete tréningu a minihrám, tým viac obsahu sa vám odomkne. V menu pribudnú nové položky, tipy a triky, možnosť nadizajnovať si vlastnú pečiatku v kalendári, nové minihry atď.

More Brain training je výborným tréningovým programom. Donúti vás každý deň vytiahnuť DS-ko, zmerať si vek alebo len tak sa pustiť do riešenia Sudoku. Budete sa s ním zobúdzať a večer zaspávať, pretože Brain Training nemá víťazov ani porazených, ani koniec. Iba vo vás prebudí obrovskú chuť prekonávať samého seba a ešte vás k tomu aj správne motivuje.


napísal spacejunker 10.7.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.0
Ohodnotiť
MORE BRAIN TRAINING
+ nové minihry
+ vyššia obtiažnosť
+ výuka písania v manuáli
- pre našinca angličtina
- viac hier by neuškodilo


RECENZIE HRÁČOV
DS

Vývoj: Nintendo / LOGUS / Nintendo
Štýl: Logická
Dátum vydania: 29. jún 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk