TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES

6.0

Korytnačí ninjovia sú späť s novým filmom a hrou. Latku, ktorú nastavili minule, by nemal byť problém prekonať.

Recenzia na PC verziu

Kto že by to povedal, že s pripravovaným filmom bude uvedená aj hra. Písal som to už x krát, vlastne keď sa tak zamyslím, tak takmer iné recenzie než podľa filmu alebo rozprávky ani nepíšem. A zatiaľ to vždy dopadlo nepekne. Ubisoft Montreal ale dávajú istú dávku nádeje, žeby to tento krát mohlo dopadnúť lepšie. A ak ste si náhodou najprv pozreli výsledné hodnotenie a prečítali posledný odstavec, tak vám ďakujem, pokazili ste mi úvod :-).

Cesty všetkých štyroch korytnačiek sa rozišli a každá z nich si šla po svojom. Leonardo spolu s majstrom Splinterom odišli do Južnej Ameriky, kde sa rozhodli nájsť tajomný amulet, ktorý dáva nositeľovi magickú moc. Medzitým sa Raphael stal v New Yorku tajomným pomstiteľom zvaným Nightwatcher v naleštenej zbroji. Donatello a Michaelangelo majú svoj vlastný biznis. Jeden zabáva deti na narodeninových párty v komickom kostýme korytnačky a ten druhý vymýšľa rôzne technologické serepetičky a snaží sa udržať rodinný rozpočet v medziach. Teraz sa ale znovu musia všetci zjednotiť, pretože v meste začína vyčíňať podivný milionár, ktorý ma pravdepodobne konexie s Foot klanom.

Čo by ste mali vedieť o korytnačkách: všetky korytnačky sú pomenované po známych maliaroch:

Raphael: je najsilnejší z korytnačiek, ale aj veľmi prchký a rád vyhľadáva súboje. Jeho zbraňou je pár sai, s ktorými sa dokáže zabodnúť do kolmej steny a vyliezť.
Leonardo: je vodcom korytnačiek. Najstarší, rozvážny a smrtiaci. Používa dve katany. Jeho špecialitou je tajná ninjovská technika prechádzania cez mreže.
Michaelangelo: najmladší z bratov. Miluje párty a pizzu. Používa nunčaky, s ktorými sa rýchlim roztočením dokáže určitý čas udržať vo vzduchu.
Donatello: introvertný, ale najinteligentnejší z bratov. Rozumie takmer každému obvodu a súčiastke. Používa palicu Bo. Jeho neveľká sila je kompenzovaná faktom, že palicou dokáže zasiahnuť viac nepriateľov a na väčšiu vzdialenosť.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Stretnutie po rokoch.
Teenage Mutant Ninja Turtles

Boss numero uno.
Teenage Mutant Ninja Turtles

Let pomocou nunchakov.

Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) sú trojrozmernou behačkou akou bol napr. Duke Nukem Manhattan Project, ktorý sa celkom českým bratom podaril. Navyše je podobných formátov na PC celkom málo. O lepšiu atmosféru by sa mal starať in-house engine Ubisoftu, ktorý bol použitý napr. v populárnej sérii POP. Tento engine už má síce vrásky na čele, ale TNMT kvalitu princov ani zďaleka nepripomína. Tu je krásne vidno, že aj keď je použitý rovnaký engine, tak záruka kvality nie je zaistená. TNMT vyzerá na pohľad dosť odpudivo. Tak na rok 2002. Neviem síce, či sa mi už z uší nederie nostalgia , ale Sands of Time mi pripadá oproti tomuto ako Unreal 3 engine.

☼ Vedeli ste že: prvá hra na motívy zelených hrdinov vznikla v roku 1989 a veľa pamätníkov si ju určite pamätá zo ZX Spectra alebo Didaktiku. V tom istom roku vznikla aj Arcade verzia. Sám som v maringotke v Rači utratil nejednu dvojkorunu, aby som videl aspoň druhý level. Okrem toho vzniklo ešte 15 ďalších hier väčšinou na konzoly a handheldy.

Keď už sme začali od začiatku liať olej do ohňa, pokračujme v tom ďalej, nech máme aspoň teplúčko. Ovládanie je nepodarené a odfláknuté. Každý z bratov má pohyby ako skok a dvojitý skok, okrem toho ešte cestou stihli vykradnúť princa a tak naviac ovládajú wall run, saltá z tyčí so zástavami, rýchle rúčkovanie na rímsach, kolmý beh po stene a odrážanie sa zo steny na stenu. Prichádza kameň úrazu. V rýchlej akcii občas vykonáte pohyb, ktorý nechcete a tak miesto preskočenia urobíte wall run = smrť alebo odrazenie od steny do vzduchoprázdna = smrť, alebo len hlúpy double jump miesto toho, aby sa to zelené hovado zachytilo na tyči so zástavou. Ale toto všetko platí len pri ovládaní gamepadom. Klávesáci bez padu sú za vodou, pretože tam sa to nedá hrať vôbec a teda ich to vlastne ani nemusí trápiť. Na wall run treba minimálne tri klávesy a ak ešte treba vykonať nejakú inú akciu ako odskok od steny, tak sa spoľahlivo klávesnici zablokujú klávesy = smrť.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Tento chce na držku.
Teenage Mutant Ninja Turtles

Toto som niekde videl, žeby Princ?
Teenage Mutant Ninja Turtles

Nazbieral som neuveriteľných 42 z 41 mincí!

☼ Vedeli ste, že: ninja korytnačky vznikli už koncom roku 1984 ako komix a v roku 1987 bol vytvorený animovaný seriál. V UK bežal pod názvom Teenage Mutant Hero Turtles, pretože cenzorom sa nepáčilo slovíčko ninja, ktoré podľa nich zaváňalo násilím. Vznikli (teraz už) štyri celovečerné filmy a v druhom sa objavila aj vtedajšia hviezda Vanilla Ice s hitom Ninja Rap.

Každá z korytnačiek má svoj vlastný štýl boja, ktorý je daný jej zbraňou. Vo všeobecnosti však ide vždy o to isté. Jedno tlačidlo pre útok, ďalšie pre blok a kopnutie. Zabíjaním nepriateľov získavate hviezdičky a po naplnení hviezdičk-o-metra sa spomalí čas a nepriateľom stačí len jedna rana na zabitie. Ku koncu, kedy sú už všetky korytnačky pokope, môžete využiť ich pomoc v boji aj pri zdolávaní prekážok. Ak je priepasť pridlhá aj na dvoj skok, privoláte si tlačidlom pomoc a zelený brat vás hodí ešte ďalej. Pri boji zasa druhého obojživelníka roztočíte a zrážate nepriateľov ako kuželky alebo paralyzujete bleskom. Všetky údery sú hneď od začiatku a nedajú sa vytvárať ani žiadne kombá, čiže v závere už môžu súboje začať nudiť. Mňa osobne bavili až do konca, pretože po piatich hodinách bolo vymaľované a hlavný boss ležal vo vlastných zvratkoch.

Čaká na vás síce 16 rôznych nepriateľov, ale miesto rôznych by sa dalo použiť aj slovo jeden so 16-timi skinmi a 5 bossov, na ktorých vymýšľať nejakú taktiku by bolo mrhanie časom a mozgovými bunkami. To, čo by sa dalo považovať za plus, je výborná akcia počas skákania po meste cez rôzne potrubia, strechy, rímsy a svetelné reklamy, teda v prípade, že sa vám správne darí toho zeleného dementa nasmerovať a stlačiť v pravý čas tlačidlo. Taktiež soundtrack je výborný. Pravdepodobne požičaný z filmu. Rockové rytmy mixnuté industrialom a breakbeatmi. Autorom odporúčam recykláciu v nejakom slušnom titule.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Zelení? Supr zelení.
Teenage Mutant Ninja Turtles

Most cez rieku Kwai.
Teenage Mutant Ninja Turtles

Aj toto mi je povedomé. Opäť Princ z Perzie?

☼ Bonusy: pomocou nazbieraných mincí môžete odomknúť videá, kúsky z CGI filmu alebo artworky. Ak dokončíte úroveň s hodnotením A, odomkne sa špeciálny mód chalenge pre daný level a ak ho prejdete v stanovenom limite, dostanete odmenu v podobe mincí. Za mince sa dajú nakúpiť aj „hovadinky“ ako napríklad veľké hlavy postavičiek.

Pravdupovediac som od tohto projektu veľa nečakal, čiže nemôžem povedať, že by som bol sklamaný. TMNT som sledoval ako malý fagan a sám som sa menoval za Michaelangela, dokonca som mal aj z kartónu urobenú Shredderovu prilbu a brnenie, ale ak by som mal ako dieťa hrať túto hru, tak ma ten optimizmus asi rýchlo prejde a prejdem na Teletubies. Veľmi nedoladené ovládanie na gamepade, na klávesnici úplne nehrateľné kvôli vzájomnému blokovaniu kláves, krátka hracia doba a minimálna znovuhrateľnosť so slabým grafickým prevedením. Na druhej strane výborný soundtrack, zbesilá akcia pri skákaní mestom a oživenie v podobe bitiek.


napísal fendi 30.3.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.0
Ohodnotiť
TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES
+ chvíľami dobrá akcia
+ soundtrack
- ovládanie
- grafika
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,5 GHz, 512 MB RAM, VGA 64 MB
Doporučená konfigurácia: CPU 2 GHz, 1024 MB RAM, VGA 64 MB


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: CENEGA Slovakia / -
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18420)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk