MILE HIGH PINBALL

MILE HIGH PINBALL

6.9

Vertikálne orientovaný displej handheldu N-Gage je ako stvorený pre pinball, ako dopadol prvý a posledný?

Recenzia na Mobil verziu

Kde sú tie časy, keď sa potom a shiftami platilo za dosiahnuté skóre v staručkých pinballoch od Epicu. Predpripravené stoly sa učili naspamäť, rovnako ako finty ako si znásobiť body. Obľúbenému žrútu času som dal zbohom, keď sa pinbally začali hromadne konvertovať do 3D priestoru. Pre mňa stratili čaro. Náhradou boli iba skutočné stoly v zapľuvaných putikách a o moju priazeň sa pred pár mesiacmi začal uchádzať Mile High Pinball pre hybridný handheld N-Gage, ktorý svojim vertikálne orientovaným displejom je pre tento typ hry ako stvorený.

Aké bolo moje rozčarovanie, keď som hru spustil a začal flippermi odrážať moju farebnú guličku. Mile High Pinball sa iba na tradičný pinball hrá! Inými slovami je to akčná hra maskujúca sa za flippery. Nenájdete tu tradične predpripravené stoly, kde do omrzenia hrabete body, ale všetky stoly (je ich cez 80) tvoria jeden, „jednu míľu“ dlhý stôl. Obyčajne má jeden stôl veľkosť dvoch displejov a aby ste sa dostali vyššie, potrebujete splniť úlohu. Budete rozsvecovať svetielka v správnom poradí, skladať slová z písmeniek, triafať do klapiek, zbierať body, alebo ničiť nepriateľov. Takto sa prepracujete z džungle, cez hrady, mestá, až do stratosféry a potom do vesmíru.

Pri vysokých obrátkach hry, kedy ledva vidíte guličku na displeji, budete striedať tak rýchlo stoly, že si nestihnete všimnúť ich detailné prepracovanie, ako blikajúce svetielka v pozadí alebo prelety vtákov. Grafika Mile High Pinball je vynikajúca, navyše úplne plynulá. Občas sa však stane, že medzi tými pestrými farbami a bumpermi sa vám gulička stratí pred očami. Odporúčam ešte pred samotným hraním vybrať príslušne krikľavú farbu pre vašu guličku, aby zbytočne nedochádzalo k strate kontroly nad hrou.

Mile High Pinball

Moja gulička bojuje na lávovom stole.
Mile High Pinball

Navrhnutie vlastného (fungujúceho) stola v editore stojí poriadnu námahu.
Mile High Pinball

Už len odpáliť raketu a cesta do vesmíru je voľná.

Čo Mile High Pinball odlišuje od tradičných pinballov je pomalý rast bodov a existencia power-upov. Na nejaké milióny môžete kľudne zabudnúť, počítadlo je strašne lenivé a než sa prehupnete cez hranicu 100000 bodov, strávite nad hrou nejakých pár hodín. O rýchlejší nárast skóre sa starajú rôzne násobiče, ktoré dokážu znásobiť body podľa hodnoty power-upu. Tieto násobiče majú vplyv aj na kumuláciu peňazí (za ktoré si power-upy nakupujete v obchodoch) a ničivú silu guličku. Neraz sa stane, že sa vám do cesty pripletie tlupa robotov, boss, alebo budete musieť preraziť tehlovú stenu v štýle Arkanoidu.

Medzi power-upmi nájdete aj spomaľovače rýchlosti, odhaľovače tajných miestností, rôzne klonovače guličky, magnety na vylepšováky, či okamžitú návštevu obchodu, kde svoje nazhromaždené bohatstvo môžete speňažiť. Osobne som systém power-upov úplne ignoroval a snažil sa hrať tradičný pinball. Hra ma však donútila občas nejaké to vylepšenie aktivovať a tak ľahšie zdolať prekážku. Napríklad taká raketka, ktorá dokáže vyniesť guličku úplne na vrchol bez toho, aby ste ju museli odpáliť flipperom, je na nezaplatenie, hlavne, ak ste sa prepadli o niekoľko stolov dolu.

V hre nielen stúpate do výšky, ale aj padáte, ak sa vám gulička „šikovne“ prešmykne pomedzi dolné flippery. Nie je to žiadna tragédia, stratenú výšku doženiete veľmi rýchlo a navyše môžete objaviť skryté stoly s tematikou iných hier pre N-Gage (Ashen, Patway to Glory atď.), kde sa dajú získať trofeje v podobe medailónov.

Mile High Pinball

Hra si po vypnutí presne pamätá, kde ste skončili.
Mile High Pinball

Stoly očaria neraz farbami, ale aj prázdnymi plochami.
Mile High Pinball

Každý stôl je odlišný od toho predchádzajúceho.

Až do tohto momentu je Mile High Pinball zábavnou hrou, ktorá vás dokáže pobaviť na dlhé hodiny. Ale ak holdujete tradičným pinballom, udrie vám do očí fakt, že gulička obchádza fyzikálne zákony. Na stoloch opisuje iba predpísané trajektórie a do niektorých miest sa vám ju nepodarí vystreliť, ani keď sa na hlavu postavíte. Kľudne si plachtí priestorom, magnety ju priťahujú, ako keby bola z polystyrénu a na silových poliach vám predvedie korčuľovanie do strán. Akčnej nálade hry je prispôsobené aj ovládanie. Flippery ovládate tlačítkami „5“ a na D-pade, aktivovanie power-upov obsluhuje „9“ a to je všetko. Žiadne udieranie do stola, ktoré by sa občas zišlo, keď sa gulička prilepí o nejakú prekážku.

Názov hry Mile High Pinball trochu zavádza. Kto sa tešil na poriadny pinball, bude sklamaní rovnako ako ja. Pre ostatných to bude konečne po dlhej dobe poriadna odreagovačka, ktorú možno hrať kedykoľvek, dokonca aj v multiplayeri, kedy s kamarátom súťažíte, kto dosiahne predpísanú výšku skôr. Komu by sa málilo, v hre nájde aj editor stolov a svoje výtvory môže posielať ostatným hráčom.


napísal spacejunker 12.1.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.9
Ohodnotiť
MILE HIGH PINBALL
+ zábava
+ nekonečné stoly
+ editor
- cena
- absencia fyziky


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Nokia / Bonus.com
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18433)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk