ASPHALT: URBAN GT 2

ASPHALT: URBAN GT 2

8.3

Asfalt dymí po druhýkrát pod handheldom N-Gage. Asphalt: Urban GT 2 vyrazil do ulíc a v pätách má policajtov.

Recenzia na Mobil verziu

Gameloft má na hybridnom handhelde N-Gage monopol na racing tituly. Asphalt: Urban GT (recenzia) sa stal právom najlepším racingom, ale nie na dlho. Jeho druhé pokračovanie zaslúžene zasadá na trón a s vysokou pravdepodobnosťou tam aj zostane, pretože čoraz menej vývojárov podporuje exkluzívne túto (nie zrovna komerčne úspešnú) platformu.

Asphalt 2 vychádza zo svojho predchodcu, ale pritom pozorne sleduje módne trendy racingov. Ilegálne preteky v uliciach metropol prichádzajú obohatiť naháňačky s policajtmi, po novom boli pridané takedowny a vylepšovanie vozového parku, kam pribudli dvojkolesové tátoše, zaznamenalo množstvo rozšírení. Už z týchto riadkov je jasné, že Asphalt 2 čerpal inšpiráciu hlavne z NFS Most Wanted a deštrukčnej série Burnout. Tieto ukradnuté nápady nie sú vôbec na škodu, ale obohacujú tak fungujúci systém zbierania odmien v šampionáte nazvanom Evolution.

Šampionát sa od predchodcu poriadne nafúkol a svojou stavbou pripomína Blacklist z Most Wanted. Je rozdelený na niekoľko pohárov (Test Drives, Street Races, Underground Cup a pod.) s odstupňovanou obtiažnosťou. Tie sa ďalej delia na súťaže (podľa kategórií áut) a až pod nimi narazíte na samotné preteky. Tu došlo k niekoľkým kozmetickým zmenám a bol pridaný mód Radar, v ktorom musíte prefrčať okolo radaru predpísanou rýchlosťou. Že to nebude vždy len dupnutie na plyn, snáď nemusím pripomínať. Jazdia sa úseky z tratí, kde nechýbajú ostré zákruty alebo obracačky.

Asphalt: Urban GT 2

Recyklované trate sú kozmeticky upravené, tu je Kuba so západom slnka.
Asphalt: Urban GT 2

Stačí sa dostať na prvé miesto a nitro môžete nechať spokojne vychladnúť.
Asphalt: Urban GT 2

Na ovládanie motoriek si treba zvyknúť, alebo zaťať zuby.

Ostatné herné módy zostali prakticky nezmenené, budete jazdiť tradičný Race, Duel alebo Elimination (predtým pod názvom Golden Race), čo je KO systém. Vítanou zmenou je ukladanie priebehu šampionátu po každom odjazdenom preteku, takže nemusíte opakovať celú začatú súťaž od začiatku. Horšie to však je, ak sa rozhodnete niektoré z pretekov zopakovať a zlepšiť si pozíciu či čas. Tu sa opakovaniu celej súťaže nevyhnete. Nie je to však potrebné, pretože obtiažnosť je viac ako jednoduchá a budete zbierať jednu zlatú medailu za druhou.

Autori si asi povedali, že Asphalt bol príliš vyzývavý a v neskorších fázach pre niektorých hráčov aj nehrateľný, preto má pokračovanie zhovievajšiu AI. Prispôsobuje sa rýchlosti hráča a je málo agresívna, ak sa dostanete na prvé miesto. Inak s vami pôjdu protivníci bok po boku a budú s vami súperiť, pokiaľ ich nevyblokujete, alebo neaktivujete novinku – trojité nitro. To isté platí aj pre policajtov. Každý jeden bodíček do áut z bežnej premávky, tesné prejazdy pomedzi ne, divoké driftovanie alebo deštrukcia zničiteľných objektov pri trati sa podpisuje pod narastajúce konto. S týmito kúskami však skúšate aj trpezlivosť mužov zákona.

Najskôr vybehne jedna hliadka, potom druhá na motorke a nakoniec vás bude naháňať vrtuľník s nebezpečným laserovým lúčom, ktorý vás dokáže odstaviť. Polišov je najjednoduchšie pritlačiť ku kraju trate, čím získate peniaze alebo im jednoducho ukázať plamene z výfuku. Vrtuľníku sa tak rýchlo nezbavíte, ale ak dokážete kľučkovať, bude na vás krátky. Pri zabásnutí sa nič tragického nedeje. Zostanete na trati, teplomer Wanted sa anuluje a môžete spokojne pokračovať v jazde. Ak ste boli na prvom mieste, zhovievaví protivníci vás aj naďalej nechajú na vedúcej pozícii.

Asphalt: Urban GT 2

Policajti zapojili do hry svoje posledné eso - vrtuľník.
Asphalt: Urban GT 2

Samé víťazstvá znamenajú odomknutie bonusových vozov, radová Impreza medzi nimi nie je.
Asphalt: Urban GT 2

Červený bude mať krátku životnosť, hneď po dopade to napáli do ďalšej električky.

Získané peniaze okamžite môžete premeniť na výkonnejšie súčiastky (tlmiče, brzdy, turbo, prevody, pneumatiky, výfuk, odľahčenie šasi) alebo ich investovať do bodykitov, vynilov, neónov, či do nového auta. O nedostatku financií nemôže byť reč. Za každý pretek získate tučné peniaze (ak zbierate všetky doláre na trati), navyše po absolvovaní celej súťaže narastie konto o pekný bonus. Garáž sa veľmi rýchlo rozrastie o tie najrýchlejšie vozy a motorky. V Asphalt 2 sa jazdí výhradne na licencovaných vozidlách renomovaných značiek. Prevetráte Volkswagen, Subaru, Shelby, Dodge, Pontiac, Hummer, Lamborghini a ďalšie. Medzi motorkami sa blysnú značky Kawasaki, Triumph, Husquarna, Confederate a iné.

Od arkády nemožno čakať pokročilý fyzikálny model, počas jazdy však cítiť váhu auta, inú akceleráciu a sedenie v zákrutách. U motoriek je to podobné. Treba si však zvyknúť, že pri vyberaní zákrut sa nakláňa celá perspektíva a ľahko môžete stratiť orientáciu na tratiach, kde pribudlo množstvo objektov a svetiel. Okrem obligátnych krabíc, lavičiek a telefónnych búdok budete naberať power-upy v podobe nitra a dolárov a nevyhnete sa ani kolíziám s bežnou premávkou.

Asphalt 2 recykluje tie najlepšie trate z predchodcu (Las Vegas, Miami, Cuba, Paríž atď.) a pridáva nové (Tokyo, Rio, San Francisco, Bagdad, Londýn atď.), na ktoré si veľmi rýchlo zvyknete. Gameloft opäť dokázal zdokonaliť grafickú stránku pridaním rôznych efektov, ako odletujúce iskry, vernejšie odlesky na karosériách, dlhočizné plamene z výfukov či oslepujúce slnko na obzore. Atraktivitu Asphaltu 2 majú zaručiť aj mačičky z formácie Pussy Cat Dolls, ktoré okupujú v rôznych pózach každú jednu loading obrazovku a jediný licencovaný track Lift Me Up od Mobyho.

Asphalt: Urban GT 2

Všetky autá si môžete otestovať na skúšobnom okruhu v Texase, kde je hra najplynulejšia.
Asphalt: Urban GT 2

Tak to sú spomínané mačičky.
Asphalt: Urban GT 2

Škrabance, takedowny, škoda, že uz nevydalo na deštrukciu.

Okrem šampionátu Evolution si môžete zajazdiť aj v Arcade, kde sa skrývajú všetky známe módy: Single Race, Quick Race, Time Attack, Cop Chase (naháňate na čas banditov), Elimination a Bandit Chase (zdrháte pred polišmi). Jednou zo zaujímavostí Arcade je získavanie peňazí za každú odjazdenú trať, čím si odomykáte nové autá, trate a módy. Súčasťou Asphaltu je samozrejme multiplayer pre štyroch hráčov v módoch Single Race, Championship (kde sa jazdia predpripravené súťaže, napr. Saleen vs. Kawasaki) a Cop Chase.

Asphalt 2 sa stáva právoplatným kráľom racingov na platforme N-Gage. Svojich súperov (má vôbec nejakých?) predbieha jedinečným technickým spracovaním, zábavným šampionátom, pestrým vozovým parkom a kopou súťaží. Prepáčiť mu budete musieť zhovievavú AI a nie zrovna plynulý i keď stabilný framerate. N-Gage sa pri Asphalte 2 riadne zadýcha.


napísal spacejunker 7.12.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.3
Ohodnotiť
ASPHALT: URBAN GT 2
+ grafika
+ trojité nitro
+ systém odmien
+ šampionát Evolution
- úroveň AI
- zaručené víťazstvá
- plynulosť grafiky


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Ubisoft / Gameloft
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  november 2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19548)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk