GOTHIC III

GOTHIC III

Gothic III sa ku nám blíži, čo nám prinesie nového a či má šancu na konkurenciu v podobe Oblivionu

Dojmy

Snáď každý priaznivec RPG  aspoň na chvíľu (pravdepodobnejšie je, že na  dlhý čas) navštívil  fantastický svet, ktorý ponúkli hry Gothic  a Gothic II.  Dvojka sa môže pochváliť aj slušným datadiskom, ten však v našich končinách nebol veľmi propagovaný. Tretí Gothic, ktorý sa má objaviť na začiatku budúceho roka, sľubuje  veľkolepú zábavu a hrateľnosť a zrejme sa zaradí medzi  elitu vo svojom žánre. A čo vlastne môžeme očakávať?


Dej  hry Gothic III sa začína  príchodom hlavného hrdinu na pevninu, kde ho čaká spúšť a  zruinované mestá. Nenávistní orkovia zdevastovali celú krajinu a podnikli inváziu proti ľudskej rase. Teraz si zrejme hovoríte, že  je jasné, čo bude nasledovať. Bezmenný hrdina musí  spasiť zdevastovaný svet a premôcť hordy nájazdníkov.  Nie je to však tak. Lepšie povedané, nemusí to byť tak, ak si zvolíte inú z ponúkaných alternatív. Rozhodnutie je iba na vás – zachránite ľudskú rasu, alebo sa naopak pridáte k plieniacim hordám? Alebo zostanete neutrálny a budete len z úzadia sledovať vývin situácie? Váš osud je výlučne vo vašich rukách. Vaša voľba ovplyvní celkový priebeh hry a predurčí vám jedno z troch  možných zakončení. Môžete sa stať kráľom, ktorý zachránil ľudstvo, veľkým  náčelníkom orkov alebo cudzincom, ktorý napokon skončí kdesi na púšti. A niekde tam sa  možno začne odvíjať Gothic 4 - hovorí  zástupca firmy JoWood Stefan Berger.


Prvý Gothic sa mohol pochváliť prepracovanou, ale nie zvlášť rozľahlou krajinou. Gothic 2 ponúkol masívny svet, kde na hráča čakalo množstvo zaujímavých lokalít. Kontinent, ktorý ponúkne  titul Gothic III bude mať trikrát väčšiu rozlohu ako územie v predošlej hre  a bude to asi 75 štvorcových kilometrov! Značnú časť tejto plochy budú tvoriť hory a lesnaté úseky. Autori   kladú veľký dôraz na to, aby sa v príbehu vyskytlo veľa dejových zvratov a prekvapení. Tým chcú  zrejme hráča udržovať v určitom napätí, aby sa pýtal, čo asi bude nasledovať.

 

Žijúci svet, ktorý má obsahovať oproti minulým 400 postavám úctyhodnú tisícku unikátnych postáv, bude veľmi realistický. Napríklad  počas noci nebude možné obchodovať, pretože kupci budú odpočívať. Hráčove reputácia bude mať vplyv na konanie určitých skupín a jednotlivcov  v hre, podobne ako to býva u niektorých online titulov.  Žoldnieri a najímateľné postavy  posudzujú vaše činy a ak budú proti ich presvedčeniu, odmietnu vám pomáhať. Oslobodení zajatci vám ochotne pomôžu v boji proti ich otrokárom.  Podobne sa zachovajú aj mestá. Ak sa budete bratríčkovať s orkami,  brána do ľudských sídiel  zostane pre vás zatvorená a dnu sa dostanete len násilím alebo ľsťou.  Tvorcovia pripravujú  netradičné a unikátne možnosti. Napríklad ak bude chcieť preniknúť do sídiel orkov, využijete ich strach z T-rexov. Keď prilákate obávané dinosaury  do blízkosti osady, nájazdníci sa rýchlo rozutekajú.

 

Boje sa  dočkajú zmien a hráči sa môžu tešiť na zdokonalený a pritom zjednodušený bojový systém. Pri potýčkach  môžete použiť viac ako päťdesiat unikátnych kúziel a vyše stovky rôznorodých zbraní. Nebudú chýbať rôzne bodné a sečné zbrane, jednoručné aj obojručné ako aj strelné zbrane -  luky, či kuše.

 

Autori sa poučili  z chýb minulosti a  tak  sa v Gothicovi III dočkáme  upravenej obtiažnosti a hlavne pohodlného ovládania, ktoré je inšpirované titulmi ako  Splinter cell. Ak  ste si obľúbili  pôvodné ovládanie,  môžete použiť aj klasický Gothicovský  systém. Takže spokojní  by mali byť naozaj všetci.

 

Hra má mať prvotriednu grafiku a  inovovaný engine, ktorý otvorí mnohé možnosti a vyhovie náročným konzumentom.  Vďaka  tomu sa dočkáme  masívnych bojov, kde bude proti sebe stáť po dvadsať bojovníkov. Samozrejmosťou  bude   detailne spracovaná krajina, postavy a kreatúry. Nosorožce, prehistorické zvieratá a T- rex budú vypadať takmer ako živé. Ozvučenie bude  tiež na vysokej úrovni a celkovú atmosféru hry doplnia melódie v podaní bochumského symfonického orchestra. Hudbu skomponoval  Kai Rosenkranz a už teraz si môžete na internete stiahnuť  prvé tracky a presvedčiť sa o kvalite hudobného podkladu.

 

Ak sa pýtate, aké bude mať Gothic III hardvérové nároky, tak podľa Piranha Bytes by ste hru mali rozhýbať na konfigurácii: CPU 2GHz, 512MB RAM a VGA GF3 (G4MX nebude podporovaná). Na vysoké detaily a rozlíšenia môžete pomýšľať, ak máte približne takéto PC: CPU 3GHz, 1GB RAM, VGA GF FX 5900 (R9800), GF 6600GT (X600) a rýchly pevný disk.

 

GOTHIC III  sa hráčom predstaví až o niekoľko mesiacov, ale o jeho úspechu nemusíme pochybovať. Autori projektu  pre nás pripravujú  úžasný a rozsiahly svet o ktorého osude rozhoduje samotný hráč.  Hra s prepracovaným  príbehom a kvalitným technickým spracovaním si nepochybne nájde svoje miesto medzi priaznivcami RPG. Otázne je len to, či  dokáže prekonať  svojho potenciálneho rivala – titul Elder scrolls IV: Oblivion

Gothic III
Gothic III
Gothic III

Gothic III
Gothic III
Gothic III

Gothic III
Gothic III
Gothic III


napísal uni 17.8.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Gothic 3 (fighting)
| GOTHIC 3 (FIGHTING)
[11.10.2006]
Gothic III teaser
| GOTHIC III TEASER
[4.5.2005]
Gothic 3
| GOTHIC 3
[2.11.2006]
Gothic 3
| GOTHIC 3
[2.11.2006]
Gothic 3
| GOTHIC 3
[12.5.2006]
GOTHIC III


PC

Vývoj: JoWood / Piranha Bytes
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. október 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19585)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk