WARIOWARE TOUCHED!

WARIOWARE TOUCHED!

9.0

Séria mikrohier WarioWare prichádza z GBA na Nintendo DS a pozrime sa ako sa podarila a či má čím zaujať.

Recenzia na DS verziu

Ako rýchlo dokážete vyprázdniť rolku toaletného papiera? Koľko vám bude trvať, kým prasknete šesť balónov? Za aký čas dokážete vyfarbiť prázdne plochy farbou? Ako dlho vám potrvá zmazanie tabule špongiou? V predstavovaní týchto činností, hodnotenia situácie a odhadovaní času, vám pomôžem jednoduchou pomôckou - nemôže to trvať dlhšie, ako päť sekúnd!

Aká by mala byť ideálna dĺžka hry? Rátanie počtu hodín vám zjednoduším pomôckou - päť sekúnd! Koľko by malo trvať bežnému (sviatočnému) hráčovi, aby sa zoznámil s interfacom? Nemusíte loviť v pamäti a vybavovať si tučné manuály, je tu predsa pomôcka - nie viac, ako päť sekúnd! Aký dlhý čas je potrebný, na vymenenie jednej hry za druhú? Predsa nie menej, ako päť sekúnd!

Za tak krátky čas nie je možné, aby ste vôbec namočili špongiu do vody a zotreli kriedu z tabule. Takisto je nereálne, aby ste dokázali vyprázdniť rolku toaleťáku. Rovnako nemožné je behom piatich sekúnd vymeniť medzi sebou hry a dokonca si ich zahrať. A predsa je to reálne - v súbore mikrohier WarioWare Touched!.

WarioWare Touched!
WarioWare Touched!
WarioWare Touched!

Séria WarioWare má svoje korene zapustené v handhelde GameBoy. Nové možnosti NDS sa rozhodla preveriť okamžite po vydaní a zameriava sa výhradne na touchscreen. Mikrohry si až na niekoľko výnimiek zahráte iba so stylusom. WarioWare Touched! dokonale preverí vašu koncentráciu a bleskové reflexy, pretože iba päť sekúnd vás delí od pochopenia problému, ktorý je pred vás postavený, a jeho úspešného vyriešenia.

Ak si k tomu prirátate neustále stupňujúcu sa obtiažnosť a skracovanie časového limitu, zistíte, že aj tých päť sekúnd je pre mikrohry celá večnosť. Záverečná animácia sa stratí nevedno kam a úspešnosť riešenia stihnete na malý moment zaregistrovať iba v obrazovke pred ďalšou mikrohrou, ktorá zobrazuje počet vašich pokusov (životov). Zrýchlujúce sa tempo hry je šialené a ešte šialenejšie vyzerá človek, ktorý sa snaží bojovať stylusom s novým problémom.

WarioWare Touched! patrí medzi hry, ktoré sa dajú po založení kartridgu okamžite hrať. Predstavuje jednoduchú filozofiu a ideu, kde sa snúbi jednoduchosť s úžasnou návykovosťou. Počet minihier presahuje číslo 180 (niektoré z nich si môžete vyskúšať na oficiálnej stránke) a aj keď si odomknete všetky, vždy sa pri novom hraní objaví mikrohra, na ktorú si len matne spomeniete. Rýchlosť, akou sú vám hry servírované, vám niekedy nedá priestor ani na zareagovanie. Nestihnete ani len potiahnuť stylusom správnym smerom a už čumíte na novú mikrohru.

V tejto kompilácii mikrohier nehľadajte spojitosť, nehľadajte zmysel, pretože žiaden nenájdete. Veď, čo môže byť zábavné na krájaní zeleniny či maľovaní nechtov? WarioWare Touched! sa aj napriek tomu stane vaším osobným fetišom a budete si ho radi pribaľovať na cesty. Nech ste kdekoľvek, za jednu minútu odohráte niekoľko mikrohier, pričom sa kráľovsky zabavíte a zarelaxujete.

WarioWare Touched!
WarioWare Touched!
WarioWare Touched!

V Touched! pochopiteľne vystupujú známe postavičky veľkého N, ktoré stoja v tieni tučného Maria. Fúzač Wario si razí cesty na harleyi, deväťvolťák (9V) s osemnásťvolťákom (18V Man) sa snažia mixovať v retro štýle. Ich cesty sú sprevádzané mikrohrami a iba ich plnením ich dovediete do cieľa - na párty na druhej strane mesta, kde si s radosťou spolu zatancujú.

Každá postavička predstavuje iný prístup k mikrohrám. Touchscreen je preverený do poslednej možnosti. Začnete jednoduchými ťahmi horizontálne a vertikálne, prejdete cez klepanie, ťahanie, kreslenie čiar, krúženie, rýchle ťahy, diabolsky rýchle krúženie, až po fúkanie do mikrofónu! WarioWare Touched! ako jedna z prvých hier podporuje mikrofón. Fúkanie sa stane jedným z podstatných ovládacích prvkov v sérii mikrohier. Fúkaním nadvihujete plávajúceho človeka, alebo prevážate voľne vznášajúce sa semienko na pôdu, aby mohlo zapustiť korene.

Postupným zdolávaním mikrohier a dosahovaním vysokých hodnôt skóre, sa vám postupne zapĺňajú hračkami dve miestnosti. Nájdete tu množstvo bezvýznamných aplikácií (odpočítavanie času, metronóm, kalkulačka), šialenosti typu fúkacia harmonika (skutočne hrá, stačí fúkať do mikrofónu a stláčať tlačidlá), bublifuk, veterný mlyn, žonglovanie, závislosť menom Ping Pong (môžu ho hrať dvaja hráči naraz, loptičku odrážajú triggermi) a hlavne Pyoro T, hru s neidentifikovateľnou gumovou postavičkou. Predstavuje hybrida medzi chameleónom a ropuchou. Naťahovaním jeho telíčka vystreľujete presne opačným smerom dlhokánsky jazyk a bránite záhradku štyroch kvetov od votrelcov. Šialene zábavné!

WarioWare Touched!
WarioWare Touched!
WarioWare Touched!

Ak si prečítate posledné štyri odstavce, tak sa pozastavíte a začnete uvažovať, čo je na takej infantilnosti vôbec zábavné. S nejakými pošukmi cestovať mestom a riešiť tupé mikrohry. Dámy a páni je to v hrateľnosti a tá je sakramentsky nákazlivá. Pri prvom hraní sa len veľmi ťažko odtrhnete od obrovskej vlny zábavy. Mikrohry budete hrať do odpadnutia a pri výborných (nekonečných) mixoch dokážete stráviť dlhé hodiny.

Infantilnosť. Tak možno nazvať WarioWare Touched! a grafický štýl každej mikrohry to len potvrdzuje. Najprv sa pozeráte na 3D efekty, neskôr ich nahradí solídna animácia a dorazí ich hnusná osembitová grafika. Svojím spôsobom je každá mikrohra originálom, čo sa týka štýlu, animácií a zvukov. Zmysel tu nemožno hľadať. Tvoria neprehľadný guláš naprieč celou hernou históriou v podaní Nintenda. Zlátanina nevšedností v nevšednej hre. WarioWare Touched! nehodno minúť!


napísal spacejunker 17.5.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
9.0
Ohodnotiť
WARIOWARE TOUCHED!
-vysoká návykovosť
-okamžitá zábava
-tona, TONA zábavy
-obrovská znovuhratenosť
-hračky
-mikrohier mohlo byť nakoniec viac
-hranie by mohla dopĺňať sústredená a správne šialená hudba
-zabudlo sa na distribúciu mikrohier na druhý handheld pri jednom kartridgy


RECENZIE HRÁČOV
WarioWare Touched!
9.3
NINTENDOMAN    18.9.2006
Jedno slnečné prazdninové ráno mi prisiel domov balík,poštár si vypýtal peniaze a dal mi ho.Donesiem...prečítať celé
DS

Vývoj: Nintendo / LOGUS / Nintendo
Štýl: logická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  marec 2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk