MR.DRILLER DRILL SPIRIT

MR.DRILLER DRILL SPIRIT

8.5

Oberie vás o všetok čas, všetky povinnosti stratia význam a frajerke dá kopačky. Aj to dokáže Mr.Driller.

Recenzia na DS verziu

Ak si kupujete hry podľa krabice a na hodnotenia recenzií zvysoka kašlete, nielenže míňate tie najzaujímavejšie hry a šialené nápady v nich, ale na 100% prejdete okolo Mr.DRILLER Drill Spirit bez povšimnutia. Veď, čo by mohlo byť zaujímavé na sladko vyzerajúcom hrdinovi s viditeľnými japonskými rysmi, vedľa ktorého hopsá malý psík a všetko je to obalené do pastelových farieb ala Powerpuff Girls? Bez ružovej by to nebolo ono! Mr.Driller? Zábava pre malé deti!

Ak sa pred kúpou riadite prečítaním nejakej tej recenzie, tak si šijete na seba bič a v prípade Mr.DRILLERa poriadne hrubý a dlhý. Oberie vás o všetok čas, všetky povinnosti stratia význam, manželku pošle na víkend k matke, priateľke dá kopačky a dostane vás do problémov, keď zabudnete vystúpiť z autobusu, alebo budete meškať na schôdzku. Mr.DRILLER Drill Spirit je pre handheld Nintendo DS pohromou!

Silná návykovosť Mr.DRILLER sa po prvýkrát objavila pred takmer piatimi rokmi, keď sa ružový hrdina v modrých montérkach, svojim menom Susumu Hori, rozhodol vŕtať. Vŕtanie mu išlo tak dobre, že ďalšie pokračovania boli dostupné iba v Japonsku a Drill Spirit je prvou hrou, ktorá sa po rokoch dostáva aj za hranice tejto krajiny.

Mr.DRILLER Drill Spirit
Mr.DRILLER Drill Spirit
Mr.DRILLER Drill Spirit

Konceptovo má Pán Vrták najbližšie k legendárnemu Tetrisu, ktorého korene je možné nájsť snáď v každej logickej hre. Avšak namiesto ukladania padajúcich kociek sa budú už uložené podkopávať a to, čo najrýchlejšie a najefektívnejšie. S vybranou postavičkou začínate vždy na povrchu a vŕtaním sa prevŕtavate farebnými blokmi k stanovenému cieľu, ktorý udáva vždy hĺbka v metroch. Vŕtanie je relatívne jednoduchá vec a ňou by aj zostala, nebyť ubúdajúcich zásob kyslíka postavičky, tlačiaceho času a častého pádu podkopaných blokov.

Hráč sa s postavou o veľkosti jedného bloku prevŕtava farebným koktejlom a hľadá ideálnu cestu dolu bez rizika zosunutia lavíny. S nimi však treba rátať a bez nich by ste neprerazili cementové bloky alebo iné prekážky. Bloky miznú v prípade, ak sa z jednej farby nazhromaždia štyri vedľa alebo nad sebou. Hracia plocha je elegantne natiahnutá na oba displeje a tak máte ideálny prehľad o situácii. Koncentrovať sa však budete na spodný, kde sa pohybuje postava. V množstve farebných blokov sa nachádza niekoľko bonusov (v závislosti od herného módu) a tým najdôležitejším je kapsula s kyslíkom. Vyprázdňovanie zásob kyslíka dokáže neraz poriadne zdramatizovať priebeh hry, hlavne ak sa kapsula skrýva za cementovým blokom, rozbitie ktorého vás ukráti o 20% z celkových zásob kyslíka.

Okolo tohto jednoduchého princípu vŕtania, dopĺňania kyslíka a zbierania bonusov sú obalené herné módy. Základným je Mission Driller, kde sa postupne prevŕtavate z pozemských štátov až na mesiac. Stúpajúca obtiažnosť a zväčšujúca sa hĺbka je samozrejmosťou. Jednou z prvých misií je prevŕtať sa do hĺbky 300m, ku koncu sa táto hodnota ráta na kilometre! Plnenie misií je odmeňované odomykateľnými charaktermi a za získané body si možno doplniť v obchode počet životov, alebo si kúpiť ochranu proti padajúcim blokom, či investovať do rýchlosti.

Mr.DRILLER Drill Spirit
Mr.DRILLER Drill Spirit
Mr.DRILLER Drill Spirit

Jednotlivé postavy sa od seba odlišujú základnými vlastnosťami (rýchlosť spotreby kyslíka, rýchlosť vŕtania...) a jednou špeciálnou. Napr. pes Puchi dokáže vyliezť až do dvojnásobku jeho výšky a robot Holinger-Z prežije lavínu blokov. S každou postavou sa inak hrá a pred samotným vŕtaním je dobré vedieť o ich výhodách a handicapoch.

Druhým herným módom, ktorý precvičí vaše rýchle prsty a reflexy je Pressure Driller – tu vás okrem kyslíku tlačí do väčšej hĺbky obrovský boss v podobe vŕtajúceho stroja. Ak sa k nemu čo i len priblížite hra končí. Šancou, ako sa ho zbaviť, je zbierať kapsule s nápisom Power, nazhromaždiť dostatočnú silu a vypáliť smerom hore v správny čas fireball. Zaručene sa tento mód zaradí medzi vaše najobľúbenejšie, pretože ponúka obrovskú výzvu. V tomto móde ako jedinom môžete stratiť akýkoľvek počet životov, dôležité je, aby ste sa vyhli kontaktu s bossom.

Rýchlosť vŕtania preverí mód Time Attack a tu ide naozaj do tuhého. Prevŕtať sa do hĺbky 100m za menej ako 17 sekúnd? To je šialené! Bez zbierania symbolu hodín a hľadania ideálnej/najrýchlejšej cesty, by vás tento mód priviedol na psychiatriu. Obtiažnosť neuveriteľne narastá s každou zdolanou mapou a niektoré bez zmeny postavičky nemožno ani prejsť.

Posledným módom pre jedného hráča je Dristone Driller, ktorý sa nenachádza v americkej verzii spolu s funkciou DS Download Play, čo sa odrazilo na veľmi nízkych hodnoteniach. V Dristone Driller nie ste obmedzený časom a je založený viacej na rozmýšľanie ako rýchlosť. Hracia plocha je tentokrát zobrazovaná iba na spodnom displeji, zatiaľ čo na hornom vidíte počet a funkcie nájdených farebných kameňov. Keďže každé jedno zavŕtanie vás stojí 1% z množstva kyslíka a kapsule na doplnenie vzduchu sú raritou, musíte využívať funkcie kameňov. Napr. odpálite z hracej plochy všetky modré bloky alebo ich premeníte na jednotnú farbu.

Mr.DRILLER Drill Spirit
Mr.DRILLER Drill Spirit
Mr.DRILLER Drill Spirit

V móde Driller Race si môžete zavŕtať s piatimi kamarátmi v dvoch režimoch. V prípade jedného kartrigu s hrou budete bojovať o najlepší čas iba na jednej mape. Multiplayeru by rozhodne nezaškodilo viacero herných módov. Na pretekanie s duchmi prejde veľmi rýchlo chuť.

Mr.DRILLER je hrou, kde zohráva veľkú úlohu rýchlosť, vaša rýchlosť. Preto na ovládanie stylusom zabudnite a zmierte sa s d-padom a tlačítkami. Možnosť ovládať hru dotykom tu je, ale nemôžem ju kvôli nárokom na rýchlosť doporučiť. Tomuto faktu je prispôsobené aj technické spracovanie, ktoré možno označiť za príjemne účelové.

Ak by sa ružový Pán Vrták nikdy nedostal za hranice Japonska asi by som o tejto sérii nikdy nepočul a nemal by som možnosť prepadnúť hre s infantilnou grafikou. Zhrňme si to pár slovami. Mr.DRILLER je veľmi návyková hra, ktorá ponúka hodiny zábavy. S týmto titulom prestávate vnímať okolitý čas a nemal by ho minúť ani jeden majiteľ handheldu NDS. Keď raz začnete vŕtať, už niet cesty späť.


napísal spacejunker 3.5.2005
Páči sa mi!
8.5
Používatelia
6.9
MR.DRILLER DRILL SPIRIT
+ návykovosť
+ okamžitá zábava
+ kupovanie predmetov a odmykateľné postavy
- chýba rozmanitejšia hudba
- menší počet misií v singleplayeri
- slabý multiplayer


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk