SPLINTER CELL: CHAOS THEORY

SPLINTER CELL: CHAOS THEORY

8.7

Sam Fisher spolu s PC a konzolovou verziou prichádza aj v menšej, ale rovnako kvalitnej verzii na N-gage.

Recenzia na Mobil verziu

Superšpión Sam Fisher spolu s konzolovými a PC verziami prichádza aj v menšej, ale rovnako kvalitnej verzii na N-Gage. Majiteľov tohto hybridu mobilu a handheldu určite poteší informácia, že vývoj hry bol v rukách Gameloftu, tímu, ktorý stál aj za úspešným N-Gage remakom Ghost Reconu. Teraz to však mali ťažšie, z FPS taktického štýlu sa musia presunúť do stealth akcie s pohľadom z tretej osoby.

Ak si spomínate na remake prvého Splintera na N-Gage, ten bol čisto 2D a bola to konverzia z GBA. Toto už bude iné. Hra je plne 3D a priamo tvorená pre N-Gage, takže aj s klasickými prídavkami multiplayerom, kooperatívnym módom a podporou N-Gage Areny. Sam Fisher nestratí žiadnu zo svojich predností, ktoré sme mali možnosť vidieť v ostatných verziách a rovnako sa nemusíme báť ani o dĺžku hry. Levely sú totiž rozsiahle a značne komplikované, takže napriek tomu, že je to menšia handheldová verzia, nečakajte, že to prejdete za hodinu alebo za dve (za ten čas so šťastím prejdete prvú misiu). Celková rozsiahlosť hry je viac, ako 10 hodín.  

V hre sú povyberané a prepracované tie najdôležitejše misie z konzolovej verzie a užijete si napríklad maják, banku alebo penthouse. Niektoré levely môžete prechádzať čisto akčne bez starostí o alarm alebo niekoho smrť. Niekedy ste obmedzený počtom alarmov, nesmiete nikoho zabiť a len sa zakrádať a nepriateľov môžete maximálne omráčiť. Teda  misie sú koncipované podobne ako v klasických Splinter Celloch - tichá akcia, využívanie tieňov, možnosť viacerých ciest, hackovanie počítačov, páčenie a vykopávanie dverí, vypočúvanie nepriateľov, tiché likvidovanie, odpútavanie pozornosti predmetmi, a nájdu sa samozrejme aj strelné zbrane, ako pištol s tlmičom, vaša špeciálna puška s rôznymi typmi nábojov. Nechýba lezenie, šplhanie sa po rúrach, ručkovanie... prakticky všetko. Jedine dizajn misií je tu koncipovaný vzhľadom na náročnosť trochu jednoduchšie a vždy ide o problém, ako prekonať ďalšiu miestnosť. A nikdy to nie je ľahké.

Splinter Cell: Chaos Theory
Splinter Cell: Chaos Theory
Splinter Cell: Chaos Theory

Sam Fisher nie je nesmrteľný a ani nepriestrelná vesta ho neuchráni pred dávkou so samopalu. Musíte teda konať rozvážne, neukazovať sa nepriateľom a likvidovať ich skôr, ako vás zbadajú. Ak by vás predsa len zasiahli, raz za čas sa v leveli dajú nájsť lekárničky. Veľmi sa na to však nespoliehajte, 9 z 10 krát vás po spozorovaní zabijú a začínate znovu od posledného checkpointu. Misia je rozsekaná na dva-tri checkpointy, ale aj tak to nestačí. Často budete musieť znovu a znovu prechádzať dlhé úseky, aby vás nakoniec pre vašu nepozornosť zabili.

Ovládanie je veľmi slušne navrhnuté a rýchlo sa do neho dostanete. Základný pohľad je z tretej osoby a tomu je prispôsobené aj ovládanie, kde D-padom pohybujete postavou a numpadom ovládate kameru a vykonávate rôzne akcie. Keď sa prepnete do bojového módu, D-pad slúži na mierenie a numpad sa zmení na pohyb. Teda klasika a asi najlepšia kombinácia nastavení, aké N-Gage pre 3D hry ponúka. Čo sa týka využitia ďalších tlačítok je tu možnosť zmeny okuliarov na termo alebo night vision, nechýba výber v inventári a minimenu, ponúkajúce aktuálne možnosti postavy, ako chytiť nepriateľa, zobrať vec na zemi, použiť niečo atď).

Grafika je na N-Gage až veľmi dobrá a to sa samozrejme odzrkadľuje na výkone hry, kde v rozsiahlejších oblastiach alebo zapršaných levelov budete výrazne cítiť trhanie. Na druhú stranu potešia detailné animácie postáv, rozmanitosť pohybov a rozsiahla ponuka možností postavy. Miestnosti sú síce väčšinou kockaté a ohraničené, ale nájdu sa aj pekne prepracované lokácie s množstvom detailov a niekedy aj s množstvom nepriateľov.

Multiplayer je rozsiahly, ako to už pri N-Gage hrách býva zvykom. Ponúka kooperatívny a aj DM mód. Teda ko-op si môžete zahrať dvaja na sérii máp a spolupracovať na riešení situácií alebo dvaja až štyria v Deathmatchi, kde sa stretnú agenti proti vojakom.

Splinter Cell: Chaos Theory
Splinter Cell: Chaos Theory
Splinter Cell: Chaos Theory

Celkovo veľmi kvalitné prepracovanie a rovnako je hra zatiaľ najkvalitnejšia akčná 3D záležitosť na N-Gage a to po všetkých stránkach. Síce podľa mňa nemá na 2D hry, ako Pathway of Glory alebo Wormsov, ktoré N-Gage sadnú viac, ale v svojom štýle je najlepšia.



napísal saver 26.4.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.7
Ohodnotiť
SPLINTER CELL: CHAOS THEORY
+ kvalitná grafika
+ dobrá hrateľnosť
+ ko-op a multiplayer
- nízky framerate


RECENZIE HRÁČOV
Splinter Cell: Chaos Theory
7.5
HELLKNIGHT    24.7.2005
Supertajný špión Sam Fischer je tu opäť medzi nami v novšej verzii a to nielen pre next-gen konzoly ...prečítať celé
Mobil

Vývoj: Ubisoft / Gameloft
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  marec 2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18384)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk