THE KING OF FIGHTERS EXTREME

THE KING OF FIGHTERS EXTREME

7.5

Bojovky asi nikdy nevyjdú z módy a konečne sa nám jedna z tých zaujímavejších dostáva aj na N-Gage.

Recenzia na Mobil verziu

Bojovka King of Fighters uvidela svetlo sveta prvýkrát v roku 1994 a to ešte na hracích automatoch, kde slávila veľký úspech. Ako prvá, totiž priniesla do bojoviek tímovú hru s tromi hráčmi a vybrať ste si mohli až z ôsmich skupín. Po úspechu, hru prekonvertovali aj na konzolu Neo-Geo. O rok neskôr prišla nová, upravená verzia King of Fighters 95 a bola preportovaná už aj na Playstation. Okrem toho pridala do hry nové postavy, možnosť editovania tímu a množstvo nových pohybov. Vo verzii v roku 1996 to už bolo spolu  27 postáv, nasledovali stále vylepšované verzie 1997/98, v roku 1999 dostal verziu aj Dreamcast a o rok neskôr vo verzii 2000 už aj Playstation 2. Hru sme naposledy videli v minulom roku v multiplatformovej verzii King of Fighters: Maximum Impact, a verzia Extreme sa dostala aj na GBA, z ktorej je práve táto nová konverzia pre N-Gage. King of Fighters mala asi najviac verzii zo všetkých podobných hier, napriek tomu sa nikdy nedostala z klasickej 2D grafiky do 3D (možno práve preto, že sa stále hrabú vo vylepšeniach).

Podobne ako GBA verzia je aj N-Gage klasická 2D animovaná bojovka, kde si zabojujete s 21 postavami proti rovnakému množstvu nepriateľov. Hlavným rozdielom oproti bežným bojovkám je to, že hráte s tímom bojovníkov, kde sa vždy postavíte tímu protivníkov. Vždy však bojujete proti sebe dvaja a keď vás nepriateľ zloží, nastupuje ďalší bojovník z vašej skupiny pričom protivník ostáva (energia sa víťazovi doplní len mierne, a je väčšia šanca, že si s ním nová posila poradí). Vyhráva tá strana, ktorá zloží všetkých troch protivníkov. Je to zaujímavý štýl, totiž dá sa pekne kombinovať silnejších a rýchlejších bojovníkov. Navyše si v boji môžete niekoľkokrát privolať vášho kolegu, aby zaútočil na nepriateľa.

The King of Fighters Extreme
The King of Fighters Extreme
The King of Fighters Extreme

Hra ponúka módy Story, Battle, Practice, Time Attack a Survival. Ak začínate a potrebujete si zatrénovať a vyskúšať všetky ťahy je na to vhodný Practice mód. Keď sa natrénujete a rozbijete pár chlapíkom držky môžete sa pustiť do Story módu. Ten je najrozsiahlejšou časťou hry, kde postupne nastupujete proti stále silnejším nepriateľom až sa nakoniec prebijete k dvom finálnym bossom. Má to síce spáce ale zdalo sa mi to trochu krátke a celé prejdenie mi netrvalo ani hodinu. Možno to bolo obtiažnosťou, ale aj tak by som sa tam hodilo viac bojov. V singleplayeri si môžete ešte zahrať zaujímavý Time Attack, kde musíte nepriateľov poraziť za, čo najkratší čas a v móde Survive sa budete snažiť prežiť čo najdlhšie. Samozrejme prechádzanie všetkých módov vám otvára stále nové možnosti a bonusy v hre, ako postavy, pozadia atď. Nakoniec nechýba multiplayer v Battle móde, kde sa postavíte priateľovi cez bluetooth.

Ovládanie je na N-Gage veľmi slušne napasované a množstvo kláves, vám umožňuje robiť špeciálne pohyby aj bez zložitého kombinovania (na rozdiel od GBA). Napriek tomu nebudete o zložité kombinácie kláves ukrátený a v menu si môžete vždy nalistovať všetky špeciálne údery vášho bojovníka a naučiť sa ich. Inak bežne využívate 4 klávesy na numpade, v ktorých sa rýchlo zorientujete. K ovládaniu mám len malú výhradu a to, že na relatívne malom D-pade sa vám nemusí v rýchlosti podariť trafiť správny smer a tým celá kombinácia padá.

Grafika je pekná, síce len 2D, ale zo skúsenosti z N-gage hier vieme, že klasické 2D hry sú na tu zatiaľ najlepšie. Škoda však, že autori nepridali postavám detailnejšie animácie a mierne hru nezoptimalizovali. Totiž často sa stane, že sa hra na chvíľu zasekne, alebo zníži framerate. Naštastie ostáva to stále na úrovni hrateľnosti a neovplyvní vás v hre. Grafické efektíky sú pekné, pozadia hru oživujú a rozmanité postavy rovnako. Podobne pestrá je aj zvuková stránka, len pri nej odporúčam zapnúť si sluchátka.

Celkovo je to zábavná hra, len mierne krátka a jednoduchá. Možno viac módov a možností by nebolo od veci. Ale ak si chcete dobre zabojovať a nemáte nič iné poruke, určite si to na pár chvíľ užijete. Nakoniec, ak by vám bolo málo, môžete si zabojovať s priateľom v multiplayeri. Hlavne, aby nám to vydržalo, pokým nepríde veľmi zaujímavá bojovka ONE.


The King of Fighters Extreme
The King of Fighters Extreme
The King of Fighters Extreme



napísal saver 18.2.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.5
Ohodnotiť
THE KING OF FIGHTERS EXTREME
+ zábava
+ grafika
+ multiplayer
- krátkosť
- trhanie


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Hudson / Hudson / Hudson
Štýl: bojovka
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk