GRAND THEFT AUTO SAN ANDREAS

GRAND THEFT AUTO SAN ANDREAS

9.6

Chcete vidieť, ako Rockstar doviedol svoj žáner k dokonalosti? Chcete vidieť najlepšiu hru na PS2?

Recenzia na PS2 verziu

Ak má niekto recept na zaručene úspešnú hru, tak je to určite Rockstar Games. Svojou sériou Grand Theft Auto (GTA) ohúrili už milióny hráčov a ďalšie milióny čakajú. GTA boduje vysokou interaktivitou, možnosťami a hlavne rozsiahlosťou. Najnovší prírastok do série GTA: San Andreas posúva možnosti hry znovu ďalej. Po GTA 3 a GTA Vice City umiestnené na východe a severe USA sa tentoraz autori s hrou presunuli na západ, kde si zobrali na mušku mestá, ako Los Angeles, San Francisco a Las Vegas, ktoré zjednodušili a zapracovali do podoby jedného menšieho štátu, nazvaného San Andreas. Takže sa tentoraz dostanete do najrozsiahlejšieho územia, aké na PS2 môže nájsť. Samozrejme s rozsiahlosťou ruku v ruke prichádza aj rozšírenie možností, odpadáva fádnosť prostredia a zvyšuje sa aj zábava.  Na rozsiahlom území nájdete púšte, obrovské vrchy, dedinky, polia, rieky, jazerá, nechýbajú letiská a uvidíte tu prakticky všetko, čo by ste od reálneho štátiku očakávali.


Wanna be a gangsta?


Hráč sa v príbehu tentoraz dostáva do obdobia 90-tych rokov v roli černocha Carla Johnsona, CJa, ktorý sa po rokoch vracia z Liberty City domov do rodného mesta Los Santos. Nachádza ho v korupcii, vojne gangov a v nepokojoch. Jeho matka bola zavraždená a on sa rozhodne spraviť v meste poriadok. Pridáva sa ku svojmu gangu, ktorý vedie jeho brat a začína sa tak dlhá cesta krížom cez štát za spravodlivosťou a mocou. Príbeh vás priam vtiahne do prostredia a kultúry černošských gangov, kde si počas dlhých hodín hry osvojíte ich životný štýl, žargón a samozrejme aj neustále nadávky (rodičia budú mať určite radosť).


Podobne ako v predošlých častiach GTA  aj tu je príbeh lineárny s perfektne prepracovanými scriptovými scénami, množstvom postáv, zvratov a prekvapení. Stretnete priateľov, nepriateľov, zradcov, pre ktorých budete plniť rôzne misie a popritom sa budete premávať po meste, riešiť rôzne vedľajšie úlohy, zarábať každým možným spôsobom a aj starať sa o svoju postavu. Pre tých, ktorí predošlé hry nehrali, trochu objasním systém hry. GTA nie je hra obmedzená len na spĺňanie určených a povinných misií, ale hlavným ťahákom hry je kompletná voľnosť pohybu po meste, v ktorom môžete robiť prakticky čokoľvek. Môžete sa prechádzať po okolí, ukradnúť ľubovoľné  auto, utekať policajtom, vystrieľať polku mesta, kúpiť si dom. Ak chcete zarábať zoberiete taxík a budete rozvážať ľudí, prípadne s policajným autom zase riešiť zločiny, so sanitkou zachraňovať ranených alebo s hasičským autom hasiť požiare. V tento oblasti teraz pribudnú ďalšie možnosti, ako rozvážať call girls so starým buickom, prevážať tovar kamiónom medzi mestami alebo večer za tmy zoberiete dodávku a niekoho pôjdete vykradnúť. A to je ešte len niekoľko vecí so stoviek, ktoré môžete v hre robiť. Je toho viac, ako dosť, autori odhadujú čas na prejdenie kampane okolo 50 hodín a na celú hru aj s bočnými misiami cez 150 hodín!  Samozrejme s rozsiahlosťou a rozmanitosťou prichádzajú aj misie a úlohy, ktoré nemusia sadnúť každému.

Spolu hra ponúka cez 120 príbehový misií, kde si užijete všetko od strieľania po nepriateľských gangoch, vykrádania domov, skladov, armády, naháňania sa na autách, motorkách, lodiach a aj niekoľko pretekov (dosť náročných). Nečakaným prídavkom je tancovanie a či už so špeciálne upraveným skákajúcim autom alebo s vami osobne, kde to na diskotéke roztočíte ako parketový lev. Tieto misie sú pre bežných akčných hráčov trochu netradičné, možno ťažké a aj nepríjemné, ale na niekoľký pokus sa to dá prejsť. Pribudli aj čisto arkádove misie, kde sedíte na motorke alebo v aute a musíte ukázať svoju šikovnosť a strieľať po nepriateľoch, aby vás nezničili. Nájdu sa aj nové taktické stealth misie, kde sa musíte zakrádať tmou a potichu zabíjať nepriateľov alebo vykrádať domy. Znovu platí to, čo v predošlých hrách, akonáhle prejdete misiu s niečím novým, sprístupní sa vám to aj vo vedľajších misiách. Napríklad po misii s kamiónom ho dostanete k dispozícii a môžete začať prevážať tovar, rovnako po misiách s krádežami môžete ísť skúsiť vykradnúť niekoľko domov.

V záujme hrateľnosti autori ani tentoraz neotvorili naraz celú mapu a každé mesto sa vám otvorí až po prejdení určitých misií, ktoré vás tam zavedú (približne po 15%-20% hry). Keďže sa jedná o obrovské územie, pribudlo aj postupné odkrývanie mapy, kde sa vám na mape štátu odkrývajú miesta až potom, ako sa do nich dostanete. Nemá to nejaký hlbší zmysel, ale aspoň viete, kde ste už boli a kde ešte nie. Na mape máte zobrazené všetky miesta, kde sa dá niečo spraviť a teda budovy, ktoré môžete kúpiť, samozrejme tunovacie garáže, lakovne, reštaurácie, aktuálne možné misie a aj územia ovládané vaším gangom. Mestá sú naschvál vytvorené úplne iným štýlom, aby sa vytratila fádnosť. Los Santos (Los Angeles) je slnečné mesto so štvrťami s rodinnými domami, centrom s mrakodrapmi a všetko tu ovládajú gangy. San Fierro je honosnejšie a viac na biznis orientované mesto, sú tu samé výškové budovy, nechýbajú veľké prevýšenia podobne, ako v San Franciscu, rovnako tu vládne veľmi premenlivé sychravé počasie. Autori nezabudli ani na Golden Gate most. Posledné mesto, ktoré sa vám otvorí je Las Venturas, kópia Las Vegas, plné kasín, limuzín, boháčov. Všetky mestá sú na vlastných ostrovoch pospájané mostmi a obklopené vidiekom, zatiaľ čo Los Santos má viac kamenistý a nevýrazný vidiek, San Fierro je viac poľnohospodársky založené s poliami a obrovským vrchom Mount Chiliad. Okolie Las Venturas je typicky púštne a nájdete tu napríklad kaňon na štýl Grand Canynonu (nechýba ani gigantický skok krížom cez kaňon) a samozrejme radarové inštalácie a atómová skúšobná oblasť, kde sa ľudia rodia bez uší, ako dôsledok ožiarenia.


Vzhľadom na to, že je hra neuveriteľne rozsiahla, určite ju nebudete chcieť stráviť sám a preto vám autori do hry pridali aj frajerku, o ktorú sa budete starať a budovať si s ňou vzťah. Budete ju musieť brávať von či už do baru, na vyhliadkovú cestu po okolí (kde si rada zastrieľa po nepriateľských gangoch) alebo na diskotéku (kde si zničíte svoje prsty v snahe sa predviesť a dobre zatancovať). No výsledok bude určite viac, ako uspokojivý potom, ako vás začne pozývať k sebe na kávu ;). Mimochodom nebude to jediná žena, ktorú v hre stretnete a u ktorej prespíte (slušne povedané), ale bude jediná, s ktorou to budete môcť niekam dotiahnuť.  Ak by ste sa aj s týmto prídavkom nudili bude ešte množstvo ďalších vedľajších úloh ako  napríklad sprejovať svoje grafity značky po meste a snažiť sa prekryť všetky znaky nepriateľských gangov (dokopy je ich 100), môžete hľadať tajné veci na nedostupných miestach, skúsiť preskočiť všetky špeciálne skoky alebo vybojovať všetky štvrte mesta pre váš gang a stať sa pánom mesta. Užijete si aj niekoľko minihier, kde si na automatoch zahráte napríklad defendera, asteroidy alebo je tu aj kvalitne prepracovaný billiard. V kasínach nájdete výhrené automaty, karty a ruletu.

Autori v minulej časti Vice City začali s možnosťou expanzie a investovania do budov a domov, tentoraz to ešte rozšírili. Môžete kúpiť okolo 40 rôznych budov, ktoré vám budú slúžiť na ukladanie pozície a na prezliekanie sa do iných šiat. Po príchode do hry vlastníte len dom svojej matky, no postupne, ako sa rozmáhate a zarábate, si kúpite aj luxusný byt, dom, garáž a ďalšie. Väčšinou nie je nutné kupovať, ale je to vhodné pre možnosť uloženia si pozície najbližšie k misii. Totiž ukladať môžete iba na týchto miestach. Žiadny quicksave ani rýchly reštart misie nebol ani tentoraz pridaný, takže sa často po neúspešnej misii a následnom loadingu nacestujete dosť ďaleko naspäť k misii. Uloženie pozície vám zoberie 6 hodín z hry s tým, že si odpočiniete a doplníte energiu.

Okrem ukladania môžete energiu dopĺňať aj v reštauráciách, kde si vyberiete niektoré z ponúkaných menu. Pritom rátajte s tým, že ak budete veľa jesť vaša postava bude priberať. Zase, ak budete veľa športovať, behať a navštevovať telocvične budete zhadzovať a naberať svaly. Môžete cvičiť na rôznych posilňovacích zariadeniach alebo sa od trénera naučíte niekoľko nových úderov a kopov. To je už viac menej len taká špecialitka, osobne som boje na blízko bez zbraní používal len na začiatku a potom už väčšinou máte zbrane. Toto budú všetko nové RPG parametre, ktoré tentoraz autori pridali vašej postave. Máte tu výdrž, tučnotu, svaly, sexappeal, nechýba ani narábanie so zbraňami, šoférske schopnosti, bicyklovanie, rešpekt a množstvo ďalších. Všetky budete môcť vylepšovať a upgradovať či už cvičením alebo praktizovaním danej veci. Spolu s nárastom schopností sa vám budú neustále rozširovať aj možnosti. Jedine rešpekt si musíte vydobiť, ten získate splnením misií, ale aj vašim vzhľadom. Teda môžete ešte navštevovať obchody so šatstvom, kde si budete môcť kúpiť niečo na seba, rovnako aj zájsť holičovi, ktorí vám vytvorí niektorý z akčných účesov, prípadne si budete môcť nechať vytvoriť aj tetovanie.


GTA  je stále zo 70% racingovka, vozidlá budú v hre naozaj rozmanité a bude ich niekoľkokrát viac, ako v predošlom Vice City. Ku klasickým autám tentoraz pribudlo niekoľko typov motoriek a aj bicykel (naozaj zážitok zajazdiť si s ním). Vnútri miest sa väčšinou prevážajú rôzne typy áut, prípadne cestné motorky. Na diaľniciach nájdete kamióny, choppre a rôzne vozidlá na dlhšie cesty, na vidieku si užijete terénne motorky a nájdu sa aj špeciality traktor, kombajn, buldozér, v skladoch nechýba vysokozdvižný vozík. Zo vzdušných nechýbajú lietadlá a helikoptéra, nakoniec samozrejme aj vodné vozidlá, kde sa povozíte na niekoľkých typoch lodí. Zaujímavou novinkou oproti predošlým častiam sú letiská. Totiž, ak sa chcete, čo najrýchlejšie dostať z jedného mesta do druhého, môžete prísť na letisko, kde vás lietadlo zoberie druhého mesta. Pekné a najlepšie na tom je, že ak animáciu preletu nespreskočíte môžete z lietadla aj vyskočiť. Autá budete môcť aj vylepšovať, tunovať a upgradovať. Totiž, ak si s autom zájdete do niektorej tunovacej garáže umožní vám dokúpiť napríklad hydrauliku, nárazníky, efektnejšie kolesá, kapotu a ďalšie veci, nebude chýbať ani niekoľkostupňové nitro. Pritom rátajte s tým, že v každom meste je niekoľko takýchto obchodov a budov a každá ponúka iné možnosti, rovnako aj každé auto má iné možnosti doplnkov.

Podobne ako pri vozidlách je to aj so zbraňami. V hre sa to tentoraz naozaj len tak hemží. Autori upustili od používania iba konvenčných zbraní a napríklad môžete používať aj lopatu, katanu alebo plameňomet prípadne diaľkovo odpaľované nálože a samozrejme motorová píla nesmie chýbať. Z bežných zbraní budete mať pištole, uzi, guľomet, raketomet, molotov, sniperku a ďalšie. Podobne ako v ostatných veciach aj v streľbe sa stále zlepšujete a teda, čím viac strieľate s jednou zbraňou, tým ste lepší a skúsenosti vám umožnia stále nové veci, napríklad, ak je to malá zbraň, môžete zobrať do druhej ruky druhú a strieľať oboma naraz alebo ak je väčšia môžete strafovať počas streľby. Zbrane sa nezískavajú ľahko (ak nepočítam cheaty), objavujú sa len postupne u priekupníkov alebo neskôr v obchode Ammunation. Na špeciálnejšie si však musíte počkať, kým stretnete nepriateľov, ktorí ich majú alebo ak ich niekde na tajnom mieste nenájdete.


Ovládanie je veľmi dobre vyriešené a aj v tejto oblasti autori zašli ďalej.  Konzolová verzia tentoraz dostala automatické zameriavanie, kde krížik označuje, na ktorého nepriateľa mierite. Ak sa vám automatika nepáči môžete si zameriavať aj manuálne, kedy dokážete napríklad presne zamieriť nádrž auta alebo pneumatiky. Ostatné ovládanie je klasicky jednou páčkou sa pohybujete, druhou rozhliadate okolo seba. Nechýbajú pohľady z bočných kamier (L2,R2), šípky slúžia na pozitívnu alebo negatívnu odpoveď pri komunikácii, prípadne príjmanie členov do gangu a farebné tlačidlá sú už na rôzne použitia, ako nasadanie do auta, skákanie, streľbu. Novinkou je možnosť behu, kde pri pešej chôdzi môžete stlačiť tlačidlo X, čim sa rozšprintujete. Rýchly beh je však obmedzený vašou výdržou, podobne je to aj na bicykli alebo vo vode. Áno, tentoraz už vaša postava nie je alergická na vodu a vie aj plávať a dokonca sa aj potápať. Teda napríklad, ak spadnete s autom do vody môžete kľudne vyplávať späť na breh.

Mimochodom táto nová možnosť vám umožní preplávať rieky alebo moria oddeľujúce pobrežia každého mesta a dostanete sa tak aj na územie, na ktoré ešte nemusíte mať prístup. Samozrejme aj autori o tom vedia a automaticky po príchode na územie ešte neprístupného mesta vám nasadia 4 policajné hviezdičky a policajti pôjdu hneď po vás takmer s plnou silou. Helikoptéra, FBI, všetko, čo majú po ruke. So šťastím však stihnete zobrať niektoré auto a aspoň pár minút sa po novom území pomotáte. Tu si vychutnáte AI policajtov, ktorá sa vylepšila do minulej časti a len tak jednoducho sa ich nezbavíte. Teda nie preto, že by boli extra inteligentní, ale pôjdu po vás trochu ostrejšie, budú pribúdať stále ďalšie a silnejšie posily. Najhoršie je že policajné hviezdičky vám len tak nezmiznú. Jediná možnosť je nechať auto prestriekať v servise. Inteligenciu získali aj bežní obyvatelia mesta, každý má svoj cieľ, niekam ide, niečo robí, môžete stretnúť rozprávajúce sa skupinky, nechýbajú ani zločinci, ktorí podobne, ako vy kradnú autá, skupinky gangstrov postávajúcich na uliciach, uvidíte aj nehody a kadečo iné, prakticky ako v skutočnom svete. Plus tentoraz môžete s postavami vonku aj komunikovať a ak chcete aj im niečo odpovedať.

Graficky vyzerá hra úchvatne a na maximum využíva možnosti PS2 a aj nového Renderware enginu. Síce je jasné, že budúci rok na PC bude hra vyzerať lepšie, ale aj PS2 grafika má všetko, čo potrebuje a pôsobí veľmi kvalitne. Vďaka rozsiahlosti mesta nemôžete čakať úplné detaily prostredí, aké nájdete v bežných FPS akciách, ale aj tak sú mestá a aj ich okolia veľmi slušne prepracované a prakticky vám v nich nebudú chýbať. Oproti minulému Vice City sa detaily určite zvýšili a teraz hra zobrazuje na obrazovke okolo 30-50% polygónov viac a aj viditeľnosť do diaľky je niekoľkokrát väčšia. Počas hry a jazdenia po štáte nenarazíte ani na jeden loading screen, všetko je natiahnuté naraz a postupne sa doťahuje, takže o tom ani neviete. Novinkou v SA je svetelný systém, kde sa vám slnko neustále pohybuje po oblohe, vychádza, zapadá, postupne mení kolorit mesta a nesmú chýbať ani zmeny počasia, ako hmly, dážď alebo búrka. Rockstar tentoraz v hre použili interlaced renderovanie, takže každý frejm prechádzali vždy len nepárnym riadkom. Má to za následok mierne vychýlenie každého druhého riadku (napríklad pri rýchlom otáčaní), ale zato výrazne vyššiu rýchlosť, ako napríklad ponúklo najnovšie Getaway. Z fyzikálneho hľadiska sa toho tiež dosť vylepšilo, autá sa chovajú reálnejšie (aj keď samozrejme arkádovo), vždy cítite akým silným autom sa veziete, napríklad kamión sa ovláda viditeľne inak ako bežné auto, dokonca aj kamión s návesom má iné vlastnosti. Podobne majú autá aj rozličnú odolnosť, výkon a pneumatiky, totiž nie s každým autom alebo motorkou napríklad vyjdete do strmého kopca na vidieku, niektoré strmáky si vyžadujú dobrý rozbeh alebo terénne vozidlo. Na fyziku reagujú aj ostatné objekty ako krabice, stĺpy a všetko, čo môžete rozbiť.

Autori do poslednej chvíle tajili multiplayer zabudovaný v hre. Síce to nie je bojobý multiplayer ani kooperačný mód počas celej hry, ale v priebehu hry nájdete niekoľko vedľajších misií, kde sa budete môcť dvaja realizovať. Napríklad na začiatku to bude pri vašej frajerke, kde jeden môže ovládať ju a druhý CJa a môžu sa vydať na svoju skazonosnú výpravu mestom či už na aute, kde jeden strieľa a druhý šoféruje alebo aj pešo, len v tomto prípade musia byť stále obaja na jednej obrazovke. Neskôr takto napríklad preberiete policajnú helikoptéru. Síce toho nie je veľa a ale je zábava a dá sa pri tom dobre odreagovať.

Zvuky sú rovnako kvalitné ako zvyšok hry, ale osobne mi však nesedela hudba. Máte tu 11 rádiových staníc a každá je ladená na iný štýl jedna dáva Elvisa, ďalšia čisto černošský rap, nájdu sa aj rockové, country alebo popové stanice. Jediná ktorú som počúval bola Country. Nie je totiž nič lepšie ako sadnúť na Harleya zapnúť a premávať sa po vidieku.  Všetky skladby sú poprepájané reklamami, správami, komentármi alebo krátkymi vstupmi, raz za čas sa dozviete aj aké bude v meste počasie.  Trochu mi vadilo ticho, ktoré nastane potom, ako vystúpite z auta alebo sa prepnete do menu a sledujete mapu. Zvukovo sú veľmi dobre spravené aj prestrihové scény a niekoľko stoviek rôznych viet budete počuť aj od obyvateľov na uliciach. 

GTA: San Andreas je jedinečná hra, ktorá doviedla svoj vlastný akčno adventúrový štýl takmer na vrchol. Nebyť pár malých chybičiek v engine a scriptoch bolo by to ešte geniálnejšie. V každom prípade, ako poznáme Rockstar, túto sériu si nenechajú ujsť a určite už pripravujú ďalšie pokračovanie, ktoré by malo byť na PS3.  Kto vie, čo nám pridajú tam? PC verzia sa očakáva budúci rok pravdepodobne niekedy okolo mája, prípadne až v septembri. Teraz je však jednoznačne GTA: SA jednou z najlepších hier roka a o top hru sa určite pobije s Xboxovým Halo 2 a PC-čkovým Half-Life 2.


napísal saver 15.11.2004
Páči sa mi!
9.6
Ohodnotiť
GRAND THEFT AUTO SAN ANDREAS
+ rozsiahlosť
+ prepracovaný príbeh, postavy
+ množstvo noviniek
+ kvalitná grafika
- nemožnosť rýchleho reštartu misie

Zaradené pod: grand theft auto


RECENZIE HRÁČOV
Grand Theft Auto San Andreas
9.5
PORUČÍK DAN    26.1.2017
Rockstar games nám priniesol tento skvost pred vyše 11 rokmi. No ani taká dlhá doba nestačí na to...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.5
SMOLDO56    2.5.2008
HistoriaOd čias ked sme po prvý krát mohli kradnút autá, zabíjat kohokolvek a len tak si jaz...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.7
CANADIAR1    23.12.2007
Grand Theft Auto: San Andreas sa v hernom svete objavilo v roku 2005 a toho istého roku vyšiel aj Mu...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
10
CANADIAR1    7.9.2006
Asi najznámejšou hrou roka 2006 je hry GTA: San Andreas. Nové gta prinieslo obrovské zlepšenie napro...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.9
LIDDRY    25.8.2006
POZOR !!: V TOMTO ČLÁNKU BUDÚ PADAŤ SPROSTÉ SLOVÁ A TAK BY HO NIKDO NEMAL ČÍTAŤ.Na úvod:...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.7
DUDEMAN    16.2.2006
Iste uznáte že GTA ako také bolo vždy super... keď vyšlo GTA 3, nevedeli sme sa od toho odtrhnúť, p...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.5
PATO007    15.2.2006
Rokstar games sa zasa prekonala seriou GTA tentoraz je to GTA San Andreas .Tentoraz sa dá jazdiť na ...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
10
STARWARS    12.2.2006
Prvé GTA sa objavilo už v roku 1997 na PC a spoločne s datadiskom GTA London 1969 začalo novú hernú ...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
8.5
GOD    8.1.2006
Liberty City, Vice City a teraz už San Andreas. Aj keď s oneskorením oproti PS2 verzii predsa je...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.6
3X    7.8.2005
Pôvodne som sa od recenzie na najnovší počin z dielní Rockstaru, GTA: San Andreas, chcel držať dosta...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.0
SPLEENCELL    17.7.2005
Firma vývojárov hier Rockstar sa v posledných rokoch čoraz viac zviditeľňuje. Pred pár rokmi sa na t...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
8.5
PETER5NUMBER    12.7.2005
Po dôkladnom zahraní, bavení pri rôznych novinkách a mrmlaní nad niektorými odfláknutými vecami, som...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.5
RAINBOW    3.7.2005
Grand Theft Auto. Fenomén, ktorý pozná asi každý. Po prvých dvoch 2d dieloch, ktoré nám Rockstar Gam...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.7
RED DEVIL    21.6.2005
Séria hier Grand Theft Auto,alebo ak chcete GTA, asi najúspešnejšie počítačové a neskôr aj PS hry. T...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
8.7
BOB    20.6.2005
GTA , kdo by uz dneska tuto legendarnu seriu nepoznal akoby ani nezil :)Na najnovsi prirastok do...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
10
ELSI    12.4.2005
Myslím, že na úvod ani netreba predstavovať najúspešnejšiu mestskú akciu všetkých čias, ale pre tých...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.8
MR.SOLID    12.4.2005
GTA:San Andreas bola asi najočakávanejšia hra v dejinách PS2 a svojou predajnosťou a kvalitou aj dok...prečítať celé
Grand Theft Auto San Andreas
9.5
PATRICK00    11.4.2005
Fenomén GTA snáď ani nemusím pripomínať. Prvé krôčky jednotky a dvojky, so staručkou grafikou vystri...prečítať celé
PS2
PC
PS4
Xbox 360
Xbox One BC

Vývoj: Rockstar Games / KONTIKI / Rockstar North
Štýl: akčná adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. október 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk