TIGER WOODS PGA TOUR 2004

TIGER WOODS PGA TOUR 2004

7.4

Tento rok si aj N-Gage vybojoval možnosť zúčastniť sa prestížnej golfovej PGA Tour.

Recenzia na Mobil verziu

Tento rok si aj N-Gage vybojoval možnosť zúčastniť sa prestížnej golfovej PGA Tour. Privítajme teda aj na ňom tento titul, ktorý síce pôvodne pochádza z GameBoy Advance, no N-Gage verzia pridáva niekoľko špeciálnych exkluzívnych funkcií. 

Základy golfu sa nikdy nezmenia, teda hra ponúkne niekoľko golfových ihrísk so sériami jamiek, na ktorých si buď zahráte kariérový šampionát alebo voľné tréningy. Ak hráte kariéru vaše schopnosti sa postupne vylepšujú a z amatéra postupne prechádzate na profesionála. Ak si zvolíte multiplayer, môžete si ho zahrať buď na jednej konzole, cez bluetooth alebo cez N-Gage arénu, kde hra spôsobila revolúciu tým, že sa jedná o naozajstný multiplayer. Doteraz sa na N-Gage arénu maximálne ukladali výsledky z ghost race závodov, teraz naozaj multiplayer hráte. Hrá sa simultánne, čiže nečakáte na odpaly protivníkov, len medzi jamkami si môžete s protivníkmi porovnávať skóre a zistiť tak, či sa máte viac snažiť alebo ste najlepší. Síce chýba tu akákoľvek komunikácia, ale Arena multiplayer sa dostal predsa len ďalej.

Tiger Woods PGA Tour 2004
Tiger Woods PGA Tour 2004
Tiger Woods PGA Tour 2004

Po výbere kariéry si môžete vybrať jednu zo 6tich rozličných postáv a zahrať si buď turnaje na 8 ihriskách o slušne peňažné výhry alebo rozmanité scenáriá, ktoré sa vám budú postupne odomkýnať. Za zarobené peniaze môžete vašej postave dokupovať lepšie vlastnosti a to v odpale, smerovaní a puttingu. Teda prakticky to znamená, že zo začiatku budete strieľať horšie a nepresnejšie a bude sa vám ťažšie triafať do jamky, no postupne s vylepšenými schopnosťami odpálite napríklad aj dvakrát ďalej.

Ovládanie hry je trochu iné, ako na PC verzii. Na PC išlo hlavne o presné nastavenie a viac o taktiku a správne načasovanie ťukania myši, tu ide o šikovnosť. Nemáte totiž typický odpaľovací polkruh ako v iných golfových hrách, ale jednoducho sa D padom musíte zahnať dozadu a následne švihnúť dopredu. Čím lepšie to zvládnete, tým bude lepší odpal. A verte mi, budete musieť trochu trénovať, aby ste zvládli perfektný odpal. Mierne zatočiť  môžete pred odpalom loptičku klávesmi 1 alebo 3. Pohľad máte klasický 3D spoza hráča, plus môžete si kedykoľvek prepnúť na 2D pohľad zhora na ihrisko a presnejšie nastaviť smer a diaľku odpalu. Samozrejme loptička sa pohybuje podľa fyzikálnych zákonov a teda čakajte aj vietor, rozličné odpaly z trávy, piesku. Samotné puttovanie, keď ste na greene blízko jamky, je spracované z pohľadu zhora. Obtiažnosť je dosť diskutabilná a záleží hlavne na tom, ako ste ovládanie dostali do „ruky.

Grafika v hre nie je zlá, 3D pohľady samozrejme nie sú v kvalite ako PC. Textúry povrchu sú  kockaté, stromy a objekty sú bitmapy, ale na hrateľnosti to celkovo neuberá a  kvalitou je to niekde vo vyšších štandartoch N-Gage hier. Pohľad zhora na ihrisko je predrenderovaný a vcelku pekný, podobne aj animácie postavy. Zvuky v hre sú prijateľné a spolu s hudbou v menu pôsobia dobre, na samotnom ihrisku ich už veľa nepočujete.

Tiger Woods PGA Tour 2004
Tiger Woods PGA Tour 2004
Tiger Woods PGA Tour 2004

Celkovo hra ponúka príjemné odreagovanie, možno trochu iné ako bežné golfy a určite nezaujme všetkých golfistov, ktorí sú zvyknutých na PC ovládanie. Tu musíte trochu viac zabrať prstami a naučiť sa správne odpaľovať. Trochu arkádové, ale viac pripomína realitu ako klasický systém, len tu namiesto švihom celého tela, švihnete prstami.



napísal saver 28.7.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.4
Ohodnotiť
TIGER WOODS PGA TOUR 2004
+ nový štyl odpaľovania
+ niekoľko rozličných postáv
+ zvuky
- slabšie textúry


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: EA Sports / EA Sports
Štýl: šport
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  jún 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk