PUYO POP

PUYO POP

6.5

Legendárny Tetris sa stal predlohou k vysoko hrateľnému logickému rýchliku Puyo Pop. Kto by mu odolal?

Recenzia na Mobil verziu

Herný titul Puyo Pop od Segy si našiel cestu na každú platformu od herných konzol až po všetky handheldy. Konverzia tejto zábavnej hry neobišla ani N-Gage. Tento hybrid telefónu a hernej konzoly predstavuje instantnú zábavu kdekoľvek a kedykoľvek podobne, ako každý iný handheld. Čakáte na autobus alebo cestujete v MHD a už vás nebaví pozerať sa na špinavé okná a slečna sediaca oproti, sa na vás ani nepozrie, pretože nemáte na sebe oblečené posledné výstrelky módy? V takomto prípade je najlepšie siahnuť po handhelde a nechať sa unášať na vlnách vysokej hrateľnosti. To, že zabudnete vystúpiť na požadovanej zástavke nie je vinou vývojárov!

Puyo Pop je titulom, na ktorý nepotrebujete doktorát ani znalosť stého pokračovania seriálu varíme s kuchárom bez čapice. Jednoduchý koncept prebraný z legendárneho Tetrisu je tak návykový, že pri ponorení do hry zabúdate na okolitý svet a existujú pre vás iba farebné guličky. Čo je alebo lepšie povedané, čo sú Puyo? Popri guličkách, ktoré doslova pršia z hornej časti displeja, sú hlavnými hrdinami, ktorých musíte zoraďovať podľa farby vedľa alebo nad seba. Stavebnú kocku tvoria dve guličky, rôznych alebo rovnakých farieb, ktoré môžete medzi sebou meniť a tak otáčať celým stavebným prvkom. Ak sa v tesnej blízkosti nachádzajú najmenej 4 rovnakej farby, efektne vybuchujú a vám na konte rastú body. Naukladať minimálny počet Puyo vedľa seba, nie je žiadne umenie. Tá pravá zábava začína pri vyššom počte Puyo, kedy sa na konto pripisujú znásobené body a predovšetkým začnú padať protivníkovi priesvitné Puyo (Ojama), ktoré sa dajú odstrániť iba výbuchom farebných. Počet Ojama rastie s počtom vybuchnutých Puyo. Ak sa vám podarí odpáliť rad z červených, nasledovaný žltými a modrými (kombo), môže sa stať, že sa protivníkova plocha zaplní až po vrch a hra preňho končí.

Puyo Pop
Puyo Pop
Puyo Pop

Pri hre proti AI alebo inému hráčovi je stratégia jednoduchá. Položiť guličky tak, aby ste vytvorili čo najväčšie kombo a protivníkovi začali pršať Ojama. Zákerné a pritom, tak zábavné. Postupne rýchlosť padania Puyo stúpa a rozhoduje plánovanie ukladania guličiek a šikovnosť. AI protivníka je solídna a neraz vás prekvapí vynikajúcim kombom, z ktorého niet úniku. Na druhú stranu AI dokáže v takomto prípade divy a ani mrakodrap Ojama jej nerobí problém.

Ojama sú priesvitné a aké sú Puyo? Farieb je pät: červená, žltá, zelená, modrá a fialová. Posledné dve sú ťažko rozoznateľné pri väčšom svetle. Ak sa nachádzate cez deň vonku, nepomôže ani nastavenie vysokého kontrastu. Podporovaných 4096 farieb je 4096 farieb. Grafike niet, čo vytknúť je svižná a hra sa bleskovo nahráva. Zvuky sú súčasťou Puyo Pop, ale bude to prvá vec, ktorú určite budete vypínať. Verzia pre N-Gage ponúka tri herné módy pre jedného hráča a multiplayer cez Bluetooth. Scenario predstavuje klasickú kampaň proti 12 najlepším hráčom Puyo Pop, v hernom móde Exercise sa precvičíte pri zvolenej rýchlosti a nakoniec zostáva Puzzle, kde musíte naraz odpalovať predpísaný počet Puyo.

Puyo Pop je neskutočne chytľavá záležitosť so smrteľnou hrateľnosťou. V zápale hry prestávate myslieť na okolitý svet a ak ste v autobuse určite zabudnete vystúpiť, podobne ako sa to stalo mne (nie, atraktívna slečna nesedela na sedadle oproti). Jediným a najväčším nedostatkom je ukrutná krátkosť a počet ponúkaných levelov v kampani. Ak sa budete snažiť, je dokončenie hry otázkou pár hodín a ak nemáte v okolí kamaráta s N-Gage, Puyo Pop vám dlho nevydrží.

Puyo Pop
Puyo Pop
Puyo Pop


napísal spacejunker 23.7.2004
Páči sa mi!
6.5
Používatelia
4.4
PUYO POP
+chytľavosť
+zábava
-trvanlivosť
-slabá rozlíšiteľnosť Puyo pri dennom svetle


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19663)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk