SPACE IMPACT

SPACE IMPACT

7.5

Space Impact poznáme prakticky už z niekoľkých generácií telefónov Nokie a najnovšie hra na N-gage dosahuje svoj vrchol.

Recenzia na Mobil verziu

Space Impact poznáme prakticky už z niekoľkých generácií telefónov Nokie a najnovšie hra  na N-gage dosahuje svoj vrchol. Pribudli farby, animácie, rozsiahle levely a hlavne multiplayer.  Z java minihry je už teraz pekná scrollingová strieľačka na štýl starých klasík ala Xenon.

 

Hra vás zavedie do hlbokého vesmíru, kde sa úplne dezorientovaný vynoríte z čiernej diery. Potrebujete pomoc a tak si to namierite k nabližšej planéte, obyvatelia však nie sú nijak priateľský a vyšlú na vás stovky lodí. Vašou úlohou je prežiť a pokúsiť sa dostať domov. Popri tom oslobodíte aj niekoľko planét a zaženiete nepriateľskú rasu späť odkial prišla.

 

Hra ponúka na výber dve rakety, každá však len so slabým základným laserom. K nemu naštastie počas levelov môžete nájsť niekoľko upgradov, ako trojité strely, silnejšie strely atď. Okrem nich, nájdete aj špeciálne sekundárne zbrane, ktorých bude síce pomenej ale za to sú pekelne účinné a často vám od nepriateľov vymažú celú obrazovku. Nepriateľov bude dostatok. Síce letia pomaly a väčšinou vystrelia len jednu strelu, naozaj s nimi budete mat dostatok roboty. Často ich nestihnete ani všetkých vystrieľať a budete sa im musieť takticky vyhýbať.  Nepriatelia budú rôzny, od pozemných ako opevnenia a raketové veže, cez rôzne lietajúce raketky, podivné strieľajúce krúžky a rôzne objekty pripomínajúce chobotnice. Niektoré zničíte ľahšie, do iných musíte vypáliť aj celú sériu striel alebo použiť špeciálnu upgradovanú zbraň. Na konci každého levelu vás čaká finálny boss, ktorého musíte zničiť.  Bossovia budú tiež rozmanití, od pozemných základní až po gigantické, stále na vás niečo pľujúce, materské lode mimozemšťanov.  Mimochodom každé stretnutie so strelou nepriateľa, alebo kontaktom s jeho raketou sa končí stratou vašej lode a teda aj života. Nie je tu žiadna energia ani obranné pole, ktoré by vás aspoň trochu chránilo. Ak môžem odporučiť dávajte si na životy pozor, ak si ich na začiatku miniete, neskoršie značne ťažšie levely budete musieť prejsť len na jeden život.


Ak sa vám zdá, že hra má vysokú obtiažnosť, vyskúšajte kooperatívný multiplayer. Tu zoberiete do party kamaráta cez Bluetooth a budete si navzájom pomáhať a obraňovať sa. Hra je tak niekoľkokrát ľahšia a prejdete aj niekoľko levelov bez straty života.

 

Celé je to spracované vo veľmi slušnej 2D grafike s niekoľkonásobným paralelným scrollingom, animovanými objektmi a samozrejme množstvami nepriateľov.  V leveloch prejdete niekoľko rozsiahlych oblastí na cudzích planétach s rozmanitým prostredím od zelených údolí, cez mestá, sopečné oblasti až po bojové základne.

 

Celkovo príjemná, pekná hra na odreagovanie. Možno trochu vysoká obtiažnosť, ale aspoň sa musíte trochu viac posnažiť .  Mohli to ešte vylepšiť sériou rôznych zbraní a rozsiahlejšou ponukou upgradov. Na druhú stranu je však hra free a dostanete ju zadarmo na CDéčku k mobilu a dokonca aj v Slovenskej verzii.

 


Space Impact
Space Impact
Space Impact

Space Impact
Space Impact
Space Impact



napísal saver 20.6.2004
Páči sa mi!
7.5
Používatelia
4.5
SPACE IMPACT
+ grafika
+ zábava
+ multiplayer
- obtiažnosť
- málo rôznych zbraní


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk