FIFA SOCCER 2004

FIFA SOCCER 2004

8.5

Fifa 2004 nám prišla vo svojej mini verzii aj na N-Gage a vyzerá naozaj pekne.

Recenzia na Mobil verziu

Fifa 2004 nám prišla vo svojej mini verzii aj na N-Gage a vyzerá naozaj pekne. Samozrejme, nemôže sa porovnávať so svojim proťajškom na PC a konzolách, ale svoje čaro si zachováva. Hra ponúka slušnú 3D grafiku, dobrú hrateľnosť a hlavne veľa zábavy. Je to síce menej realistický a viac arkádový futbal, no pri konzolách nejde až tak o realitu ako o momentálne zabitie času a zabavenie sa.

Z úvodného menu Fifa ponúka priateľský zápas s vybranými tímami, multiplayerový  mód cez bluetooth (buď dvaja proti sebe alebo je tu aj kooperačný mód) a najrozsiahlejšiu časť Competitions, teda ligy a turnaje. Tu máte dva save sloty, v ktorých môžete mať rozohrané šampionáty. Šampionátov je tu na výber 6 základných: Americas Club Championship, EFA Trophy, European Championship, International Cup a Ladder Tournament. Potom sú ešte možnosti zahrať si samostatné menšie ligy, ktorých je 16. Je tu napríklad rakúska T-Mobil liga, English Premiership, Talianska liga, Francúzska Divízia 1,  Spanish Pimera a ďaľšie... Každá vám ponúkne zoznam aktuálnych tímov a hráčov v danej lige. Každý klub je ohodnotený hviezdičkami od 1 po 5. Slovensko tam nehľadajte. Nájdete tam napríklad Mexiko, ktoré má hodnotenie jeden a pol hviezdičky,  Češi majú 4,5 hviezdičky a hviezdy ako Španielsko, Anglicko majú po 5 hviezdičiek.
Po spustení ligy a vybratí klubu si môžete pozerať  rozpis bodov tímu, rozpis vašich hráčov, ich výkony, aktuálne zápasy a iné detaily. Pred samotným zápasom si môžete vybrať ešte dresy, zvoliť taktiku na ihrisku, rozostavenie mužstva. Nájdete tu aj možnosť vybrať kapitána mužstva, môžete vybrať hráčov na penalty alebo na kopanie rohov. 

Fifa Soccer 2004
Fifa Soccer 2004
Fifa Soccer 2004



V samotnej hre už len ovládate hráča najbližšie k lopte a snažíte sa dokopať loptu k nepriateľskej bránke. Polčas si môžete nastaviť na dĺžku od jednej minúty až do 20 minút. Musím povedať, že čím dlhšie, tým lepšie, pretože za takú minútu, ak dáte jeden gól, budete radi. Optimálne je okolo 5-10. Okrem pohľadu na hráča z izometrického nadhľadu si užijete aj špeciálne pohľady spoza hráčov a to pri kopaní rohu, výkope alebo jedenástke. Vtedy nastavujete smer a silu kopu a snažíte sa odkopnúť čo najpresnejšie. Celkom príjemné oživenie hry. Samozrejme, v hre si užijete aj fauly, zranenia a trestné kopy.


Na ovládanie používate klasický D-Pad a klávesu "5". Hlavné sú pritom len "5" na kopanie, "8" na prihrávanie a "7" na prehadzovanie hráčov a prípadne môžete použiť aj "4" na šprint. Môžete si ešte nechať pustiť replay klávesou "9". Tu si môžete situáciu ešte viac vychutnať a pootáčať kameru okolo aktuálneho hráča. Ovládanie je jednoduché a rýchlo si naň zvyknete. Plus je tu aj prepínanie na najbližšieho hráča k lopte, ale to je asi najlepšie nechať prepnuté na automatiku.

 

Fifa Soccer 2004
Fifa Soccer 2004
Fifa Soccer 2004


Grafika je spravená veľmi pekne a detailne. Okrem toho, že vyzerá super, ešte je to aj celé rýchle a rýchlo sa nahráva. Škoda nedostatku voľby kamier, možno by si niektorí hráči radšej pri hre prepli pohľad do tretej osoby, ako z klasického mierneho nadhľadu. Grafika ihriska nie je vždy rovnaká, ale môžete hrať aj na rôznych typoch trávnika, na zmrznutom alebo mokrom povrchu.

 

Celkovo veľmi pekný futbal. Zároveň je to aj najlepšia športová hra na N-Gage a ak ste fanúšikovia futbalu, určite si ju zožeňte. Škoda, že EA má v poslednej dobe negatívny prístup k N-Gage. Mohli spraviť ešte NHL 2004, určite by pri takejto hrateľnosti zapišťalo srdce každého fanúšika. 

Fifa Soccer 2004
Fifa Soccer 2004
Fifa Soccer 2004


napísal saver 8.6.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.5
Ohodnotiť
FIFA SOCCER 2004
+ hrateľnosť
+ množstvo teamov a líg
+ multiplayer
- arkádovosť


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: EA / Cenega / EA
Štýl: Šport
Dátum vydania:  2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18384)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk