SPLINTER CELL

SPLINTER CELL

8.5

Kvalitná stealth akcia Splinter Cell nám vyšla aj na N-Gage a poďme sa pozrieť ako autori zvládli jej konverziu do 2D grafiky.

Recenzia na Mobil verziu

Kvalitná stealth akcia Splinter Cell nám vyšla aj na N-Gage a poďme sa pozrieť ako autori zvládli jej konverziu do 2D grafiky. Teda nie, že by N-gage nezvládol 3D engine, ale predsa 2D záležitosti majú stále niečo do seba a keď už bola hra spravená pre GBA radšej autori hru mierne upravili pre iné rozlíšenie N-Gage a samozrejme pridali aj multiplayer pre dvoch hráčov čo robí hru ešte zaujímavejšou.

Preberiete úlohu agenta CIA Sama Fishera bývalého Navy SEALa a bývalého agenta CIA, ktorého znovu povolávajú do služby, tentoraz na prácu pre NSA. Potrebujú spoľahlivého a trénovaného človeka pre novú tajnú agentúru Third Echcelon. Samostatných agentov rozmiestňujú po celom svete a dávajú im neobmedzené možnosti len s jednou prioritou zničiť cieľ. Môžu zabíjať, nemusia sa báť konsekvencií, len ich nesmú chytiť. Vtedy agentúra všetko poprie a agenti sú odkázaní len na seba. 

Splinter Cell
Splinter Cell
Splinter Cell

Rok 2004 Gruzinsko - rozvíjajúci sa bývalý Ruský štát. Nedávno tu zmizli dvaja agenti CIA. Jeden zmizol pri infiltrácií, druhý potom ako ho išiel hľadať. Tretí idete vy. Ako sa tam dostávate zisťujete závažné skutočnosti o kandidátovi na ich prezidenta Kombaynovi Nikolazovi. Ten plánuje útoky na USA a vojakov na území Gruzinska. Nestihnete s tým však už nič urobiť. Spolu s útokom na miestne americké sily zaútočí pomocou hackerov na USA a vyvolá sériu strašných havárií. To môže znamenať len jediné, CIA má krtka, ktorý predáva bezpečnostné informácie druhej strane. Vašou ďalšou úlohou bude nájsť ho a zaistiť ho. Ďalej však zisťujete že do útokov sa chystá zapojiť aj čínsky generál a odvtedy sa stávate jediným kto dokáže zabrániť tretej svetovej vojne.

Hra ponúkne 10 misií skonvertovaných z pôvodnej 3D hry, takže sa dostanete do podobných lokácií len spracovaných v 2D grafike. V každej misii máte niekoľko úloh, od ukradnutia dát, cez  zabitie určitého nepriateľa alebo len útek. Dostanete sa na policajnú stanicu v Tbilisi, na ministerstvo obrany, čaká vás aj náročná misia v CIA alebo v ropnej rafinérií a to nehovorím o úplne najťažšej misii v ponorke. Totiž niektoré misie sú koncipované aj na čas, napríklad v jednej musíte zabiť unikajúceho nepriateľa alebo v spomínanej ponorke z nej utiecť skôr ako vás zatopí voda (náročné hlavne na váš palec). V bežných misiách vás však čas netlačí a vašou úlohou je vyhýbať sa protivníkom, skrývať sa, nenápadne ich likvidovať a zostávať z dosahu kamier. Trochu si aj zašplháte po rúrach, zaručkujete si a aj poskáčete cez rôzne prekážky. Samozrejme nechýbajú ani otvárania zámkov dverí, trezorov alebo disablovanie senzorových guľometov. Tu sa vám zobrazí detail zámku a musíte s s ním poradiť. Napríklad pri trezore musíte za určitý čas nastaviť všetky ozubené kolesá trezoru do správnej polohy. Niektoré dvere sa však nedajú vyšperhákovať a potrebujú magnetickú kartu, tú má väčšinou niektorý nepriateľ v leveli alebo je zašitý v niektorom trezore.

Splinter Cell
Splinter Cell
Splinter Cell

Čo sa zbraní týka, máte v podobne ako v pôvodnej hre možnosť zneškodniť postavu potichu od chrbta, máte tu uspávacie šípky a nechýbajú ani uspávacie granáty. Zbrane majú však obmedzenú muníciu a tá sa hľadá dosť ťažko, takže je ňou lepšie šetriť a nepriateľov zabíjať len keď je to nutné. Snažte sa ich vždy odrovnať potichu rukami alebo sa schovávať v temných kútoch pokým neprejdú okolo vás. Navyše si musíte dávať pozor, aby vás nezbadali a nebežali vyvolať poplach, rovnako aj ak sa ocitnete v zábere kamery spustí sa poplach musíte ihneď ísť hľadať tlačidlo vypínania poplachu. Ak poplach bude vyvolaný príliš dlho misia sa končí. Využívať budete aj okuliare na nočné videnie, a termookuliare, ktoré vám v niektorých misiách ukážu ukryté míny, fotobunky a ďalšie pasce.

Nepriatelia sú rôzny od strážnikov s paralyzérmi, cez ozbrojených vojakov až po rôzne špeciálne jednotky a teroristov s granátmi. Každý zásah vám samozrejme berie energiu, tú si môžete dopĺňať len v lekárničkách ktoré nájdete na stenách v leveloch. Ak zomriete štartujete misiu od znovu alebo od posledného checkpointu, keďže je však checkpointov dosť málo môže sa vám ľahko stať, že určitú časť levelu budete prechádzať aj niekoľko dní stále dookola.

Medzi misiami máte aj prídavné minimisie, ktoré sa vám odomknú ak prejdete misiu na 100%. Tieto sú väčšinou sniperovacie, odpočúvacie alebo fotografické, kde sa vám zobrazí budova a vy v jej oknách máte nájsť nepriateľa, ktorého potrebujete a buď ho zabijete, nahráte rozhovor alebo iba spravíte fotografiu ak ústredie ešte nemá jeho tvár.

Nakoniec v hre máme aj multiplayer. Presnejšie sú tam dva módy jeden sniper mód v ktorom len súťažíte kto zostrelí viac nepriateľov sniperkou a druhý je teamový multiplayer. V ňom máte k dispozícii sériu levelov špeciálne určených na kooperatívnu hru, nemôžete ich prejsť samostatne a musíte si v nich pomáhať.

Splinter Cell
Splinter Cell
Splinter Cell

Grafika je naozaj pekná, detailne prepracované 2D prostredia, kvalitne rozanimované postavy a to všetko s jednoduchým a dobre navrhnutým ovládaním. V podstate okrem šípok požívate skoro všetky ostatné klávesy, používate hlavne 5 a 7 na strieľanie a skákanie. Ostatné majú potom funkcie na výmenu zbraní, nočné a termo videnie, alebo na použitie kamery, ktorá vám ukáže aj oblasť pred vami, kam bežne nevidíte. Zvuky v hre sú na n-gage štýl relatívne rozsiahle, máte tu všetko od hudby, hlasov, cez pípania, kroky, streľbu až po poplach.  Síce to neznie zle, osobne si radšej zvuky pri hre vypínam.

Celkovo je Splinter Cell jedna z najkvalitnejších hier na N-gage kvalitná grafika, slušné ovládanie, možnosť multiplayeru aj keď trochu veľká obtiažnosť v niektorých misiách môže odradiť. V každom prípade zatiaľ platí, že 2D hry sú na N-gage zatiaľ výrazne lepšie ako 3D a Splinter Cell to len potvrdzuje.


napísal saver 19.5.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.5
Ohodnotiť
SPLINTER CELL
+ kvalitná grafika
+ dostatočne dlhé
+ teamový multiplayer
- málo checkpointov s uložením
- vysoká obtiažnosť v určitých misiách


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Nokia / Gameloft
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19627)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk