SIMPSONS HIT AND RUN

SIMPSONS HIT AND RUN

8.2

Recenzia na PC verziu

GTA štýl hry je teraz v móde a začína sa presadzovať aj v detsky ladených hrách po celkom peknom Lego Island tu máme remake známeho kresleného seriálu Simpsonovci, kde na vás čaká rodinka Simpsonovcov a aj celé ich mesto Springfield prerobené do 3D grafiky.

V hre sa dostávate do príbehu temných síl bojujúcich o Springfield.  V meste sa strácajú ľudia, na poliach sa objavujú záhadné kruhy, ľudia zistili prítomnosť skrytých sledovacích kamier a navyše sa nad mestom premávajú neoznačené čierne dodávky so satelitmi. Toto je už aj na Homera Simpsona príliš a keď zbadá jednu čiernu dodávku pred domom štartuje auto a vydáva sa na akciu. Potom vás už čaká séria 7 levelov, v ktorých preberiete postupne niekoľko hlavných postáv seriálu, a to Homera, Marge, Lisu, Barta a Apu. S každým sa ocitnete v inej časti mesta, so sériou vlastných príbehových a množstvom vedľajších misií, presne ako sa na taký správny GTA štýl patrí. Síce príbeh nebude veľmi rozvinutý a viac menej pôjde len o naznačenie určitých faktov, ktoré budú doplnené množstvom naháňačkových misií. No napriek tomu hra zaujme minimálne tak ako GTA Vice City a nepustí vás pokým celú hru neprejdete.

Simpsons Hit And Run
Simpsons Hit And Run
Simpsons Hit And Run

Rozsiahlosť hry je značne veľká, čaká vás celkovo 49 príbehových misií k tomu množstvo vedľajších nepovinných misií na pobavenie. Ďalej sa môžete snažiť pozbierať v levely bonusové kartičky, ktoré vám pridajú špeciálnu racingovú misiu s nezvyčajným pohľadom zhora. Ak budete mať na konci hry zozbieraných všetkých 49 kartičiek zo všetkých levelov, sprístupní sa vám bonusové Itchy and Scratchy video. Je vám to stále málo? Každá misia ďalej obsahuje aj sériu kaskadérskych skokov a špeciálnych gagov podľa seriálu... skúste ich nájsť všetky !  A ak si to už všetko prejdete môžete si aj trochu zacheatovať a užiť si niektoré zo zamknutých možností v hre, napríklad prestavte si systémový dátum na Vianoce, deň vďakyvzdania, alebo halloween, téma mesta sa vám automaticky zmení.

Ako som už spomínal hra je presne na štýl GTA, teda môžete sa voľne premávať po meste pešo, alebo na niektorom dopravnom prostriedku a plniť rozmanité misie. Napríklad za starého Homera Simpsona musíte zo začiatku zvládnuť nákupy, ukázať sa v práci, splniť nejaké úlohy aj tam, ponaháňať sa so šéfom. S Marge  budete riešiť viac rodinné problémy, dohovárať policajtovi a keď sa ten k ničomu nebude mať sama sa prezlečie za policajta. Bart sa samozrejme dostane do problémov, z ktorých ho môže dostať len jeho sestra (len mimochodom aj Bart a Lisa majú svoje autá, trochu nezvyklé vidieť malé dieťa šoférovať auto namiesto bicykla :). Väčšinou sú to racingové misie, teda musíte niekam prísť za určitý čas, niekoho sa striasť, sledovať nepriateľské autá, alebo sa ich dokonca snažiť rozbiť a zničiť. Misie niekedy nebudú vôbec ľahké, vaše auto už na ne nebude stačiť a budete si musieť kúpiť, alebo zohnať iné auto. Keďže autá na ulici nestoja za nič,  musíte si kúpiť niečo poriadne. Vtedy potrebujete peniaze, ktoré sú voľne rozhodené po meste, alebo ich získavate aj za ničenie kamier, iných áut, telefónnych búdok, alebo za zvládanie špeciálnych kaskadérskych kúskov.  Ak toho však poničíte priveľa, alebo pozrážate veľa ľudí môžete sa tešiť aj na políciu, ktorá vám veľmi rada časť ťažko nazbieraných peňazí zoberie na pokutu. Môžete sa im pokúsiť ujsť, no nie vždy sa vám to podarí. Okrem automobilových misií sú samozrejme aj pešie a väčšinou musíte za určitý čas pozbierať rôzne rozhádzané veci po okolí. Často je to výrazne ťažšie ako automobilové levely, pretože v týchto misiách je dosť slabé ovládanie a aj podivne sa chovajúca kamera. Našťastie je týchto misií výrazne menej a tak si s tým nebudete ničiť nervy.

Simpsons Hit And Run
Simpsons Hit And Run
Simpsons Hit And Run

Paleta áut bude naozaj rozsiahla, myslím že ich je cez 40. Okrem bežných pouličných áut tu nájdete aj auto na vysielačku, veľmi pekný 4x4 monster truck, malú buggynu a nebude chýbať ani loď. Zo seriálových klasík čakajte aj Homer mobil, odhŕňač snehu a Bart dostane svoju raketu. Nakoniec vás čaká aj halloween, kedy do ulíc vyjdú duchovia na loďkách, alebo smrtky na nejakých drevených autách a jazdiť na nich bude naozaj jedinečný zážitok. Podobne aj prostredia sú značne rozmanité a keby som túto hru nehral, ani neviem aký veľký je ten Springfield. Zajazdíte si na okrajových štvrtiach, v centre, pri prístave, pekná je aj atómová elektráreň s cestičkami krížom cez ňu. Jednoducho do detailov prepracované mestečko, a 3D engine navyše umožňuje aj deštrukciu častí prostredí ťažké sa tešte na vyváľané stromy, rozbité telefónne búdky, odtrhnuté hydranty a samozrejme deštrukcia sa nevyhne ani vášmu autu, ktoré sa postupne rozpadá, kývu sa mu dvere, kapota, začína dymiť až nakoniec vybuchne a zhorí až na samotnú kostru. Najlepšie je, že môžete aj na tej kostre vozidla šoférovať :)  Čo sa týka rýchlosti enginu, na takú rozsiahlosť to je až mimoriadne rýchle a podobne ako v GTA Vice City tu stačí len 700mhz a nejaká Geforce 2 MX karta. Autori však odporúčajú minimálne 192mb pamäte.

Celkovo je to veľmi pekná hra, miestami trochu jednoduchá, ale naozaj kvalitná a veľmi zábavná. Musím priznať, že ku koncu ma hra začala trochu nudiť, je tu totiž veľa rovnakých naháňačkových misií, síce rozdelených na iných častiach mesta, ale aj tak to už začne byť fádne. Mohli pridať aj nejaké ďalšie prvky, ako čisté závody, skateboard a bicykel by Barta a Lisu určite potešili, alebo lietadielko s ktorým by sa dalo pozrieť mesto zhora by nebolo na zahodenie.  Rovnako je škoda, že trochu lepšie neprepracovali zvukovú a hudobnú stránku hry. Napríklad  import vlastných mp3 súborov by nebol od veci. Tak či tak, hra je povinnosťou pre všetkých fanúšikov seriálu a ostatní kto máte radi GTA štýl vyskúšajte, možno vás zaujme a skráti vám čakanie na GTA 4, alebo Drivera 3.

Simpsons Hit And Run
Simpsons Hit And Run
Simpsons Hit And Run


napísal saver 15.1.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.2
Ohodnotiť
SIMPSONS HIT AND RUN
+ kvalitná grafika a ovládanie áut
+ zábava
+ rozsiahlosť
- pešie misie so slabou kamerou a ovládaní
- veľa podobných misií


RECENZIE HRÁČOV
Simpsons Hit And Run
10
CANADIAR1    9.4.2007
Na túto hru som sa dlho tešil. Prvý krát som ju videl u bratranca a celkom sa mi zapáčila. Dostal so...prečítať celé
Simpsons Hit And Run
PC

Vývoj: Vivendi / Radical Entertainment
Štýl: akčná adventúra
Dátum vydania:  november 2003
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18387)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk