CRYSIS 3

CRYSIS 3

Boj o prežitie skončil. Začína lov.

Ste pripravení na najlepšie vyzerajúcu hru? Ak nie, tak máte ešte čas na prípravy. Podľa tvrdení Cryteku to bude práve Crysis 3, ktorý vyjde budúcu jar a bude pokračovať v rozprávaní osudu planéty pod útokom mimozemskej rasy Ceph. Znovu čakajte perfektnú grafiku a džungľu, tentoraz to však nebude tropická ani betónová džungľa, budú to obe naraz.

V príbehu sa ocitnete v roku 2047, teda 27 rokov po prvom strete Nomada s mimozemšťanmi na tropickom ostrove a 24 rokov po boji Alcatraza o New York v Crysis 2. Ten sa teraz ako Prophet vracia do New Yorku a nachádza ho zničený, uzavretý do kupoly. Takto neskočilo iba Veľké jablko, ale za posledné roky boli takto zapúzdrené všetky mimozemšťanmi napadnuté mestá. Už roky sú hermeticky uzavreté a slúžia tajnému cieľu.

Spoločnosť CELL tvrdí, že kupoly boli vytvorené na ochranu obyvateľov pred mimozemšťanmi, a zároveň aj na regeneráciu zasiahnutých miest. Skutočnosť je iná a Prophet to tuší. Dostávate sa s ním do New Yorkskej kupoly a vydáte sa v ústrety siedmym štvrtiam propagandisticky nazvaných The Seven Wonders. Nie sú to však žiadne zázraky, ale pred očami ľudí ukryté obrazy deštrukcie. CryNet, materská spoločnosť CELL, chce váš oblek a idú vám po krku jej ozbrojené zložky. Akoby to nestačilo, na všetko živé vo vnútri kupoly čakajú aj mimozemšťania. Ale ani jedna zo strán neráta s tým, že steny tohto väzenia tu nie sú na to, aby zastavili vás, sú to preto, aby oni pred vami nemali kam ujsť.

Crysis 3
Crysis 3 Nový element do legendárnej série - Luk
Nový element do legendárnej série - Luk


Crysis 3 Luk nebude obyčajný, upgrady a zameriavanie sú samozrejmosťou.
Luk nebude obyčajný, upgrady a zameriavanie sú samozrejmosťou.


Crysis 3 Vrátia sa aj štandardné zbrane a rasa Ceph
Vrátia sa aj štandardné zbrane a rasa Ceph





Zamerané na stealth?

Situácia sa teraz oproti prvým dvom hrám obráti, už nie ste korisť, teraz sa meníte na lovca. Preto sa aj základ vašej výbavy mení a dostávate luk, prinášajúci nové stealth možnosti a modifikácie. Luk ponúkne rôzne hlavice šípov, rôzne typy strelby, ďalekohľad a chýbať nebude kill-cam, kde si užijete ničiaci efekt vašich šípov či už pôjde o headshot, explózie alebo elektrifikácie.

Prepojenie nových možností luku s nanooblekom posunie taktiku hry o úroveň vyššie. Síce prvý trailer tieto možnosti nepotvrdil, keďže sa skôr orientoval len na čistú akciu. Oproti nemu autori vybraným médiám (napríklad PC Gamer, Eurogamer, Guardian) predstavovali hlavne stealth možnosti, kde sa napríklad vráti tiché zabíjanie nožom, pri ktorom sa vám už neviditeľnosť nezruší a rovnako sa nevypne pri strieľaní z luku. Môžete tak ticho pokračovať stále ďalej, až pokým vás neprezradí niečo iné.

Ale pozor, za tých 20 rokov väzenia mimozemšťania nespali, rasa Ceph si vytvorila nové zbrane a nové zariadenia, ktorými útočí na ľudí vstupujúcich do kupoly. Majú napríklad kamery, ktoré zrušia vašu neviditeľnosť a prekazia stealth postup, alebo si na vás počkajú s nachystanými plameňometmi, plazmometmi, tripodmi a tankami. Našťastie nanooblek (infikovaný mimozemskou DNA) sa začal meniť už v Crysis 2 a teraz ukáže svoje možnosti naplno. Umožní napríklad ovládať mimozemské zbrane ako guľomet Typhoon s kadenciou 500 rán za sekundu. S takouto hračkou po nepriateľoch nezostane ani mastný fľak. Ako bonus bude možné hackovať mimozemské veží a priamo ich ovládať. Ostatné základné sily obleku - sila, brnenie, neviditeľnosť a k tomu rôzne typy videnia - zostali z Crysis 2 zachované.

Engage, Adapt, Survive?

Pôvodné heslo Crysis "Engage, Adapt, Survive" v Crysis 3 neplatí. Keďže sa stanete lovcom, novým heslom je "Assess, Adapt, Attack". Teda sledovať a vyhodnotiť nepriateľov, adaptovať sa na ich vybavenie a následne zaútočiť. Či už priamo so silnými zbraňami, alebo taktickým stealth štýlom.

Autori nepotvrdili rozľahlosť levelov pod kupolami, ale naznačili voľnosť výberu prejdenia levelmi, či už s rôznou výzbrojou alebo voľbou cesty. Niektoré časti bude možné prechádzať buď poschodiami, cestami alebo džungľou. Crysis 3 má kombinovať lineárnu stavbu s voľnosťou ako tomu bolo v predchádzajúcich hrách.

Jednotky Cell, ktoré z bojov neustúpili, vás budú prenasledovať aj na vozidlách. Proti nim však nestojíte iba vy, ale aj mimozemšťania, ktorí útočia na každého. Znovu teda budete sledovať ich boje a využívať to vo váš prospech. Obe strany ponúknu rôzne typy útokov, Cephovia sú veľkí, silní, rýchli, oproti tomu ľudia majú palebnú silu, vozidlá, tanky, bojové veže a taktiku. Bude vždy potrebné vyhodnotiť proti čomu stojíte a následne vyštartovať do útoku.

Postupných prechádzaním siedmych štvrtí zistíte pravé zámery Cell, odhalíte osud Cephov, detailne spoznáte krásy zničeného New Yorku, ale hlavne sa dozviete, kde bol celých 20 rokov Prophet a čo tam robil. Spolu s Prorokom sa vráti aj Psycho, ktorý bude hlasom vo vysielačke.

Crysis 3 bude okrem singleplayeru obsahovať aj multiplayer, ktorý zatiaľ nebol odhalený, ale máme očakávať podobný štýl ako v Crysis 2 doplnený o prvky parkouru z Brink a rozšírenými možnosťami obleku ala Halo Reach.

Crysis 3
Crysis 3 New York v roku 2047
New York v roku 2047


Crysis 3 Mesto čiastočne zaliala voda.
Mesto čiastočne zaliala voda.


Crysis 3 Džungľa a betón vytvoria pôsobivú kulisu
Džungľa a betón vytvoria pôsobivú kulisu





Najkrajšia grafika?

Crysis 3 beží na vylepšenej verzii CryEnginu 3, čo znamená, najkrajší grafický kabát doteraz. Aspoň o túto métu sa snaží Crytek a to ako na PC, tak aj na konzolách. PC dostane vylepšenia na úroveň DX11 Ultra Upgrade modu pre Crysis 2 a konzoly budú z toho derivované so snahou priblížiť sa DX11 grafike čo najbližšie. Autori už aj začali s markeringovou masážou o DX11 efektoch na konzolách.

Zatiaľ čo na PC môžu posúvať grafiku aj za hranice reality, na konzolách by sa skôr ako o pridávanie efektov mohli posnažiť zachovať plynulých 30 fps framerate a priniesť plné 720p rozlíšenie, ktoré naposledy Crysis 2 minuli, čím utrpela ostrosť obrazu. Crytek však tieto technické detaily nekonkretizoval, na dolaďovanie už stabilného enginu má celý rok.

Výrazné zásahy do výtvarného štýlu a spracovania grafiky nečakáme, zmení sa hlavne kulisa, ktorá skombinuje mesto z druhej hry s džungľou z prvej hry a vytvorí tak ráz postapokalyptickej krajiny. Zeleň dodá betónu dynamiku, keďže sa rastliny budú ohýbať okolo vás a stromy mávať vo vetre. K tomu budú vybrané štvrte zaplavené, pribudnú jazerá a niektoré ulice sa zmenia na bažiny. Či bude rozšírená aj deštrukcia sa zatiaľ nevie, ale pozitívne sa autori vyjadrujú na tému umelej inteligencie nepriateľov, na ktorej chcú zapracovať, tak ako aj na ďalších vytýkaných problémoch z Crysis 2.

Skutočné pokračovanie?

O Crysis 3 sa zatiaľ veľa nevie, ale na to, čo sme doteraz počuli a videli sa dá pozerať z dvoch pohľadov. Jednak ako na pôsobivé spojenie džungle a mesta do postapokalyptického sveta s dôrazom na stealth štýl a tiché útoky. Jednoducho sen fanúšikov Crysis 1. A je tu potom druhý pohľad -  recyklované primárne akčné pokračovanie Crysis 2 s ešte väčšou nádielkou explózií, ktoré nemalo byť skutočným pokračovaním, ale samostatnou expanziou v štýle Crysis Warhead. Inými slovami nočná mora skupiny z tábora Crysis 1, ale očakávaný krok pre fanúšikov Crysis 2.

Ideálnym výsledkom by malo byť spojenie oboch častí, pričom by si každý vyberal cestou vpred podľa seba. Na realitu si ešte počkáme. Crysis 3 vyjde až na jar 2013 pre PC, Xbox360 a PS3, k tomu má veľkú šancu dostať sa aj na Wii U.


napísal saver 25.4.2012
Páči sa mi!
CRYSIS 3

Zaradené pod: crysis, cryengine 3, crytek, sci-fi


PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / EA / Crytek
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22. február 2013
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18376)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk