TEKKEN TAG TOURNAMENT 2: PROLOGUE

TEKKEN TAG TOURNAMENT 2: PROLOGUE

Chutné predjedlo pred pravou držkovou

Pred jedenástimi rokmi si Tekken Tag Tournament vydobyl status kultovej bojovky. Rozšíril hrateľnosť vynikajúceho titulu Tekken 3 o tímové súboje, pričom do týchto vôd, kde už predtým plávali ryby Versus série od Capcomu, priniesol vlastného ducha a nekopíroval. Množstvo postáv, kopec herných režimov, množstvo obsahu na odomknutie a hlavne množstvo hodín plných zábavy, to boli charakteristické črty prvej inkarnácie Tekken série na PS2.

Od prvej časti Tag Tournamentu sa na trhu objavili ďalšie tri časti hlavnej série a kolobeh sa opakuje. Tekken 6 pred dvoma rokmi nezožal až také ovácie, no o to viac sa komunita teší práve na Tekken Tag Tournament 2. Práce na titule začali ešte pred dokončením šiestej časti série. Na automatoch sa s nimi finišovalo v septembri, na konzolách si budeme musieť počkať do Festivalu bojoviek budúce leto, ktorý práve druhý Tekken Tag zaháji. Dovtedy si musíme vystačiť s hrateľnou ukážkou s názvom Prologue, ktorú nám ponúka zaujímavý mix Tekken Hybrid.

Prologue vás už v úvode strhne úžasným CGI introm, ale to je v sérii Tekken už pomerne bežné. V ňom sa krásne prezentuje tag systém celej hry a bojujú v ňom tímy zostavené z jednotlivých bojovníkov. Dôležitejšie však je, že sa v ňom prezentujú aj niektoré novinky, ktoré nám môžu byť ukázané už v tomto štádiu vývoja. Prvá z nich sa spája so smutnou udalosťou. Minulý rok zomrel japonský herec Daisuke Gôri, ktorý bol známy ako hlas Heihachiho Mishimu. Namiesto toho, aby štúdio pod vedením Katsuhira Haradu len zmenilo hlas, tak sa rozhodli k zaujímavejšej zmene.


Zatiaľ nie je jasné, či príbehová línia Tekken Tag Tournament 2 bude zapadať do zložitej skladačky celej série alebo sa postaví mimo ako prvá časť. Obe možnosti sú rovnako pravdepodobne. Za tú prvú hovorí práve postava Heihachiho. Ten po niekoľkých rokoch výskumu ohľadne zvrátenia starnutia konečne dosiahol nejaké výsledky. A to priamo na sebe. Výrazne omladol (približne do podoby ako v prvej Tekken hre) a nabral na sile. A neváhal sa zapojiť do práve ohláseného nového tímového turnaja.

A to je zatiaľ to jediné, čo vieme o príbehovom pozadí. Ostatné veci si môžeme len domýšľať. S istotou sa do hry vráti aj postava Jun Kazama, Jinovej matky. Nadväznosť na CGI film Blood Vengeance sa prejavuje v postavách Jina a Kazuyu. Obaja totiž dosiahli novej úrovne sily a tak sa v hre objavujú nové devil formy, prvý raz prezentované práve v spomínanom filme. Formy Devil či Devil Jin z predchádzajúcich titulov sa tu tiež nachádzajú v podobe alternatívnych kostýmov, ale nové formy sú základné.

Katsuhiro Harada sa už niekoľkokrát pochválil tým, že Tekken tag Tournament 2 bude mať najväčší počet hrateľných postáv z celej série a prekoná aj Tekken 6 (40). Môžeme teda očakávať návrat všetkých hlavných postáv, s ktorými sme sa doteraz stretli. Jedinou doteraz potvrdenou novou postavou je wrestlerka Jaycee, čo je vlastne Julia Chang v prestrojení. Vrátiť by sa ale mali aj Unknown a Angel z prvého Tekken Tag, obe formy Ogre, Kunimitsu, Forrest Law, Dr. Bosconovitch, Prototype Jack a možno aj Roger (aj keď asi iba ako alternatívny skin pre Alexa). Ako sub-boss by sa mohli objaviť Jinpachi a podľa Haradu by sa v úlohe jedného z bossov mohol objaviť aj Devil Ganryu (joke charakter z konca Tekken). Po vzore posledných hlavných častí série bude možné vzhľad postáv upravovať podľa vlastného gusta. Postavy si môžete aj prezerať prostredníctvom režimu Model Viewer.

Prologue toho veľa neponúka. V ukážke Arcade režimu sú k dispozícii postavy z Blood Vengeance: Xiaoyu, Alisa Bosconovitch, Devil Jin a Kazuya. K nim máte k dispozícii niekoľko alternatívnych kostýmov a môžete sa vrhnúť do akcie. Jednotlivé dvojice sa riadia pravidlami kombinatoriky a tak sa proti vám v Arcade režime postavia všetky možné kombinácie postáv. Najdôležitejšie ale je, že sa to hrá jednoducho skvele. Oproti prvému Tekken Tag rýchlejšie, dynamickejšie.


Bojovníkom boli pridané niektoré nové pohyby, ktoré tie staré nenahrádzajú v účinnosti, ale skôr v efektnosti, pričom treba pochváliť prácu kamery pri boji. Funkčne sú rovnaké ako staré, ale lepšie sa na ne pozerá. Nové sú aj tag kombá, tag prehadzovanie, zrazenie oponenta zo vzduchu k zemi s naviazaním komba a k tomu, samozrejme, patria aj možnosti úniku z týchto techník. Vracia sa systém Netsu power, ktorý chvíľkovo zvýhodní tag partnera postavy, ktorá dostáva naložené, ak bojovníkov zmeníte v správnej chvíli. Novinkou bude systém Stage-gimmick, ktorý spočíva vo viacerých úrovniach, z ktorých sa skladajú arény. Ak vás oponent narazí na stenu a bude vás pri nej držať, tak nemusíte rozbíjať ovládač od hnevu, stena sa rozbije a jednoducho spadnete do ďalšej časti úrovne. Samozrejme, za podpory tag systému. Túto stránku možno len chváliť, skutočne sa to hrá vynikajúco, input lag žiaden.

Hneď od úvodu je možné badať, že Tag Tournament 2 sa od Tekken 6 posunul do inej sféry. Už úvodné menu sa vrátilo niekoľko rokov späť (aj keď určite nie je definitívne). A to je len prvý bod, kedy si uvedomíte, že sa nejedná o rýchly spin-off. Graficky spravil priam gigantický krok a všetko je to jednoducho krásne. Koniec koncov, sami môžete posúdiť z okolitých obrázkov, aký pokrok autori za tých pár rokov spravili. Navyše už Prologue má plnú podporu natívneho 3D zobrazenia, ktoré vám sánky zarazí ešte o niečo hlbšie do zeme. Výhodou je, že v 3D režime nezaznamenáte pokles frameratu, ktorý je v bojovkách kľúčový. Isté kompromisy tu sú, ale do vydania je ešte ďaleko a keď už teraz to autorom šliape takto krásne, tak do plnej verzie to snáď ešte lepšie prepracujú. Tekken Tag Tournament 2 bude prvým titulom v sérii, kde budú postavy hovoriť svojim natívnym jazykom. Teda už nebude len japonský a anglický dabing, ale pri geografickom rozložení jednotlivých postáv sa napočúvate množstva ďalších jazykov. Zvuková stránka je taktiež na fajn úrovni.

Tekken Tag Tournament 2 nám ukázal, aký obrovský potenciál sa skrýva v tomto titule. Je to potenciál, ktorý by aj z pokračovania mohol spraviť kultovú záležitosť, rovnako ako tomu bolo u predchodcu. Už teraz vieme, že sa dočkáme množstva postáv s možnosťou upravovania, vylepšeného súbojového systému so zmenami, perfektnej rýchlej hrateľnosti, novej podoby dabingu a krásnej rýchlej grafiky dokonca v troch rozmeroch. Teraz nám zostáva už iba to najťažšie – čakať do vydania.


napísal matus_ace 21.12.2011
Páči sa mi!
TEKKEN TAG TOURNAMENT 2: PROLOGUE


PS3
Xbox 360

Vývoj: Namco Bandai / Namco Bandai
Štýl: Bojovka
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. september 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18424)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk