JOE DANGER: THE MOVIE

JOE DANGER: THE MOVIE

Kaskadér skáče za Hollywood

Nezávislé tímy obyčajne nemávajú vlastné stánky na výstavných plochách herných výstav. Dnes si to nedovolia ani malé vydavateľské domy. S Bohemiou sme sa stretli v malom stánku, kedysi mi chalani z 3D People (teraz Gamers Farm) ukazovali na notebooku svoje prvé lietadielka na chodbe medzi halami, so šéf dizajnérom vtedy ešte 10Tacle som sedel v kaviarni. V prípade britských Hello Games to bolo úplne inak.

Prídi si posedieť na našej pohovke, pozýva ma Sean Murray na stretnutie ešte pred GamesComom. Vravím si, prečo nie. Hello Games má na svedomí úspešnú arkádovku Joe Danger a v Nemecku plánuje predstaviť nový projekt. Poznámku o pohovke a dodávke, v ktorej mali priniesť všetko vybavenie, som bral ako žart. Keď ma plán výstaviska viedol k stánku v jednej z najväčších hál, neveril som vlastným očiam. Hello Games v tej dodávke priniesli nábytok, vlastné televízory, konzoly a svoj kartónový hrad rozložili medzi obrovskými chrámami Sega a Nintendo!

Joe Danger: The Movie
Sean Murray na červenej pohovke prezentuje Joe Danger.
Sedím na červenej pohovke, na ktorej podľa Murraya spáva grafik, a i keď provizórne steny a absolútne žiaden strop nedokážu izolovať huriav zvonka, pripadám si ako v obývačke. Len na nesprávnom mieste. „To je naša pohovka, toto je môj televízor," prevádza ma Murray vnútornosťami miniatúrneho stánku. „Snažíme sa, aby to vyzeralo ako pravý stánok," ospravedlňuje sparťanské podmienky sarkastickou poznámkou. Kaskadéri z Londýna dokázali nemožné, v strede výstaviska, čo vyzerá ako partizánsky spravený bunker, bola skutočne obývačka.

Hello Games aj na moje prekvapenie predstavili na GC priame pokračovanie Joe Danger s podtitulom The Movie. „Tentoraz chceme zobrať základnú hru a urobiť ju trochu šialenejšou," začína s prezentáciou Murray. „V Joe Danger mali levely lineárnu štruktúru a boli veľmi schematické, v dvojke sa snažíme, aby každý z nich bol úplne iný. Chceme dosiahnuť toho, aby každý level sa hral inak a aby hráči po dohraní nevedeli sami popísať, čo za hru to vôbec hrali." 

Joe Danger: The Movie
Joe Danger: The Movie bol predvádzaný na PC.
Joe Danger: The Movie je jeden veľkofilm rozdelený na scény. Vašimi výkonmi, trikmi, jazdou na zadnom kolese, prekonávaním prekážok, saltami, rozbíjaním objektov a dokonca aj plnením rôznych časovo obmedzených scén ovplyvňujete spokojnosť režiséra. Obrovskou novinkou je niekoľko vozidiel. Už to nie je len motorka, ale banícky vozík, lyže, snežný skúter alebo jet pack. „Ovláda sa úplne inak ako zvyšok a to, čo ste sa naučili, je vám na dve veci, aj keď používate tie isté tlačítka," popisuje rozdiely medzi vozítkami Murray. Na lyžiach napríklad (ako v skutočnosti) môžete ísť dopredu otočený chrbtom.

„Dnes predvádzame päť vozidiel, ale robíme na desiatich." Po krátkom uvažovaní Murray dodáva, že pravdepodobne ich bude ale oveľa viac. „Chceme, aby ste v každom leveli ovládali iné vozidlo." A keď už sme pri tých leveloch, tak ich herná plocha je rozdelená do troch vrstiev, v ktorých sú naukladané prekážky, rampy, skoky, bonusové predmety. Ak frčíte na baníckom vozíku, musíte sa medzi nimi vedieť rýchlo prepínať výhybkami, inak skončíte v skale. V prípade motorky, s ktorou naháňate bankových lupičov, sa zase vyhýbate autám bežnej premávky.

Joe Danger: The Movie
Zo začiatku Joe Danger: The Movie vyzerá ako hra pre tablet s jednoduchými úkonmi. Tu stačí vyskočiť, tak sa zase zohnúť pod lešením, ale neskôr nestačíte sledovať, čo sa deje vo vzduchu, čo dolu a čo pred vami. Hra vás zasype padajúcimi stromami, vystrelenými guľkami, kopami snehu alebo výbuchmi. Na tomto mieste je potrebné napísať, že nech už Joe Danger vyzerá akokoľvek roztomilo farebnou grafikou a streleným kaskadérom, ktorého po havárii môžete ešte pár sekúnd ovládať, tak obtiažnosť prudko stúpa. „Toto sú 30 sekundové levely, ale budeme mať aj 10-minútové," čo znamená, že rýchlovky vystriedajú nervydrásajúce dráhy plné nebezpečenstva.

Level je obyčajne rozdelený na niekoľko checkpointov a pri akejkoľvek kolízii strácate násobič bodov a skúšate kritickú pasáž prekonať znovu. Joe Danger sa hrá systémom pokus omyl, kým nenájdete ideálnu stopu a kombináciu trikov, ktoré počas vysokých rýchlostí stíhate vykonať. Časté opakovanie však nepôsobí frustrujúco, ale hovoríte si, že to skúsite ešte raz a bodový rekord prekonáte. Hra bude evidovať skóre v tabuľkách a súčasťou bude pochopiteľne aj editor vlastných úrovní s možnosťou hodnotiť výtvory a uploadovať ich na servery. „Môžete vybudovať aj húsenkovú dráhu, ak chcete," dodáva Murray. 

Joe Danger: The Movie
Napriek stiesneným podmienkam, sa nezabudlo ani na dekorácie.
V Joe Danger nemožno podceňovať ani tú najjednoduchšiu prekážku. V nich možno badať istú paralelu so skúsenosťami Seana Murraya pri zakladaní Hello Games. „Povie ti to každý, kto už niečo podobné skúšal. Zo začiatku je absolútne všetko prekážkou. Aj opraviť počítač alebo zariadiť telefón do kancelárie." spomína si na začiatky.

„Keď pracuješ na hre, chceš, aby ju hralo čo najviac ľudí," Preto bude Joe Danger: The Movie vydaný aj pre PC, PS3 a Xbox360. „Je to oveľa ťažšie vyvíjať pre všetky tri platformy naraz, ale ideme do toho," nedá sa zaskočiť výzvou prameniacou z multiformátu. „My sme celkom technicky založená grupa. Ja osobne by som sa mal starať o programovanie, ale robím aj všetky dôležité obchodné rozhodnutia," hovorí bývalý zamestnanec EA.

A aký recept na vývoj úspešnej hry používa Hello Games? „Snažte sa robiť hru, ktorú hráči budú hrať a môžete sa za ňu hrdo postaviť a odprezentovať ju."


napísal spacejunker 5.10.2011
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Joe Danger - PC Trailer
JOE DANGER: THE MOVIE


Xbox 360
PC
PS3

Vývoj: Hello Games / Hello Games
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk